Нова година 2022 в Краснодарския край - оферти, цени за ваканции

Сняг в навечерието на Нова година в Краснодар е рядък, но празничната атмосфера тук може да се усети вече в края на ноември. По това време на площада в близост до кметството се издига най-високата коледна елха в града - 25 метра; витрините и ресторантите, общественият транспорт и централните улици са декорирани в същия стил.

Новогодишната нощ в Краснодар през декември 2022 г. - първите дни на 2023 г. ще бъдат отбелязани с фойерверки, пързалки и коледни елхи ще бъдат инсталирани в търговските центрове, гирлянди и играчки ще бъдат окачени на дърветата. Така че нито температурите на замръзване, нито отсъствието на снежни преспи могат да развалят основния празник на годината. За мнозина това време, напротив, е просто радост. Ето защо жителите от по-северните региони не са против да празнуват Нова година в Краснодар.

Къде да празнуваме Нова година в Краснодар


Климатът ви позволява да ходите цяла нощ. Чудесно е да празнувате Нова година в Краснодар в ресторант или бар, през нощта на 31 декември 2021 г. на 1 януари 2022 г.

 • Много хора празнуват Нова година в основно дърво градове - с искри и шампанско в пластмасови бутилки. Не е позволено да се носят стъкла на площада.
 • В предградията можете да наемете къща или вила за новогодишните празници. Изберете със зона за барбекю и далеч от съседите.
 • Фенове на необичайни места могат да намерят полунощ в трамвай или тролейбус, те са украсени в Краснодар с гирлянди, хартиени снежинки и изображения на Дядо Коледа.

Къде да отида и какво да видя


Парк "Краснодар". Хората често го наричат „Галицки парк“, счита се за един от най-красивите и модерни паркове в Европа. Тук можете да се разходите по украсените алеи, да нахраните шарани в езерцето и да седнете в кафене. Има ресторант, бургер и кафене - всеки може да избере институция според вкуса и бюджета си.

Червената улица. На новогодишните празници главната градска магистрала се превръща в пешеходен път и се превръща в истински Бродуей с музика, песни, танци. Можете също така да се возите в конска карета и да се стоплите с безалкохолно греяно вино и горещ борш в близкото кафене.

Градска градина. Семействата с деца обичат да идват на езерото и да хранят местните патици.

Къща на Дядо Коледа. Намира се на ул. Стасова, отваря се в края на ноември и работи до Коледа. Там можете да оставите писмо и да се снимате с главния зимен магьосник и неговите помощници - снежни човеци.

Главният градски площад. През декември в кметството се открива панаир. Там можете да си купите подаръци, играчки, текстил, билков чай, мед, халва, близалки, сладкиши и бисквитки.

Празнуване на Нова година в Краснодарския край: в морето


Ако се интересувате от това как да празнувате Нова година 2022 в Краснодар по необичаен начин, тогава е време да помислите за празника сред природата. Например на брега. В Краснодарския край има много красиви градове - Геленджик, Сочи, Анапа. Новогодишните празници в къщи на морския бряг могат да прекарат както самотни хора, така и семейства с дете и влюбени двойки. Един ден струва 1000 рубли за двама. Ако се интересувате от санаториуми, ще трябва да платите от 6000 рубли за двама.

Посещението на хотели с програма от висок клас, разбира се, ще струва много повече.

Можете да си купите обиколки в Краснодарския край или да резервирате места сами, без посредници. Съветваме ви да откупите настаняване в санаториуми или хотели чрез туристическа агенция. Ако обмисляте бюджетни опции, можете да търсите себе си.

Какви хотели и курорти ще очакват гостите през Нова година:

 • Дендрариум в Сочи;
 • Сафари парк в Геленджик;
 • Олимпийски парк в Сочи;
 • Кабинков лифт в Геленджик;
 • „Абрау Дюрсо“ - фабрика за шампанско недалеч от Геленджик;
 • Сочи-парк е увеселителен парк.

Големите градове предоставят на почиващите възможността да посетят екскурзията. Цените на такива екскурзии са различни.Те могат да бъдат както евтини - в рамките на 500 рубли, така и да станат доста скъпи - около 3000-5000 рубли.

Нова година в планината


Най-популярните курорти на Краснодарския край се намират в Красная поляна:

 • Роза Хутор;
 • Град Горки;
 • Газпром.

Всеки от курортите има свои атракции, както и много дейности. Празнуващите могат да се насладят на моторни шейни, шейни, ски и сноуборд.

Семейства с деца и младежи идват в Роза Хутор. В разгара на сезона тук има много хора, а цените са доста ниски.

Ако вече сте уверени в карането на ски, елате в Горки Город. Пропуск за лифт ще струва 1900 рубли на ден.

Но в Газпром ски картата е евтина - почти 1500 рубли на ден.

Туристите избират не само обичайните зимни дейности. Те също обичат да се разхождат по поляните Енгелманов, стигайки до кордона Пслух, разхождайки се до крепостта Ачипсин и с лифт.

Ако предпочитате бюджетни възможности за отдих в планината, недалеч от Красная поляна, от другата страна на планинската верига, има евтин курорт - Лаго-Наки. Тук няма ски карти, но с кабинковия лифт ще струва само 50-70 рубли на пътуване или 300 рубли на ден. Цената на живота е от 3000 рубли за един ден за двама.

Тук се организират и екскурзии - например до водопадите Руфабго Илди в Хадшох треснина.

Нова година с домашен уют

В Краснодар има много хостели и хотели, където можете да се отпуснете относително евтино - за 300 рубли на ден на човек. Най-често срещаните опции обаче са по-скъпи - от 3000 рубли за двойна стая на ден. За много туристи това е най-подходящият вариант, който ви позволява да видите местни забележителности, да се разходите по улиците на този славен град и да се насладите на духа на Нова година при относително топло време.

Препоръчително е да посетите:

 • Музей на науката;
 • Сафари парк;
 • Парк близо до стадион ФК Краснодар.

Нова година край водата


Водните курорти са прекрасен вид релакс! В Краснодарския край има курорти с термална вода. В Goryachy Klyuch посетителите ще бъдат приети за 1000 рубли на ден за двама души, в Мостовски цената е по-висока - от 2000 рубли на чифт на ден.

Къде можете да отидете в Goryachy Klyuch:

 • Ждрелото Данте;
 • Алея от 1000 борове;
 • Лечебен парк;
 • Честит мост над река Кърджипс.

Най-популярните развлекателни дейности обаче са разходките в района, сероводородните бани и лековитата вода.

В Мостовской термалните бани са основната атракция. Температурата на водата в земните недра е повече от 20 градуса. А в близост до хотели и центрове за отдих можете да плувате в басейни с такава вода. Особено приятно е да прекарвате време по този начин на новогодишните празници.

Заключение

Новата година в Краснодар може да се празнува не само у дома със семейството, но и в културни институции - ресторанти, кафенета или в клуб. За тези, които обичат шумните тържества и тълпите, ще бъде интересно да се разходят на главния площад на града. Много хора ще се радват да посетят провинциални центрове за отдих - можете да карате ски в планината или да се насладите на плуване в термална вода.

Интересни статии...