Новогодишно корпоративно парти 2022: страхотни сценарии - навечерието на Нова Година

"Златни правила" на новогодишното корпоративно парти


Не е тайна, че компанията традиционно преживява няколко корпоративни събития годишно. По правило това са събития, които са съвпадащи с календарните празници, както и важни етапи в историята на компанията. Например, 8 март и 23 февруари често се провеждат в комбиниран режим и се провеждат предимно в офиса под формата на тематичен митинг или изненада. Второто корпоративно събитие за годината е лятно пътуване, което често се комбинира с фирмен юбилей или професионален празник. На летните събития в 70% от случаите се предполага да се организират не развлечения, а тиймбилдинг събития - тиймбилдинги. Някои компании обаче споделят летни излети и годишнини. Летните пътувания са по-малко претенциозни и имат по-скоро история на пикник. А годишнината от своя страна е важен, красив и строг празник. Неговият задължителен компонент е обобщаване на резултатите през годините на работа, награждаване на най-старата, богата шоу програма и, разбира се, очарователен юбилеен финал под формата на флаш моб или фойерверки.

Разбира се, новогодишното корпоративно парти е най-чаканото корпоративно парти на годината.


Без изключение всички служители очакват този празник. И не е изненадващо: очакването на предстоящия уикенд, новогодишното настроение, възможността (особено за момичета) да "излязат" правят това събитие най-желаното и приятно. Когато подготвяме такава магия, ние съветваме нашите клиенти редица „златни правила“, благодарение на които празникът ще се превърне във важно и светло събитие в живота на компанията.

 1. Полезно начало и ефективен край.

  Участниците отдавна са забелязали, че във всяко събитие началото и краят на празника винаги се помнят. Ние леко разширихме това правило и разработихме определена формула за успех. Началото трябва да е полезно - топли думи от ръководството на компанията с „декларация за любов“ към служителите, обобщаващи резултатите в цифри, планове за следващата година и, несъмнено, почитане на най-добрите. Важно е да не забравяме, че краткостта е сестра на таланта. Гостите се събраха на тържество, а не на конференция. Такова начало дава отличен заряд за новогодишното настроение и, което е важно, позволява на всеки служител да осъзнае важността си. Именно този момент е най-добрият час за управление, когато има възможност да се обърне внимание на важни моменти в миналото, планове за бъдещето, а също и да се увеличи лоялността от подчинените. Светлият финал е очарователният завършек на програмата, предназначен да обедини екипа. Постига се чрез специални ефекти, използването на съвременни технологии (3d проекция, картографиране), производство на скриптове. Най-важният, ефективен и евтин начин да завършите тържеството с добре обмислен флаш моб, който да обедини в едно действие всички гости, а активността на всеки от тях ще доведе програмата до желаната светла точка.

 2. Не можете да имате много храна, но можете да спестите от алкохол.

  Като се запасите изключително много с алкохол, вие давате отличен шанс да се съмнявате, че екипът работи за развитието на обещаваща компания. Освен това малцина от служителите в бъдеще, разглеждайки снимки от корпоративно парти, ще се гордеят с мястото, на което работи. Напротив, с храната спестяването е неподходящо. Храната, както знаете, е на първата стъпка от пирамидата на Маслоу и без хляб не може да има очила.

 3. Концепцията е за хората, а не за режисьора.

  Едно от най-важните, според нас, правила, които не винаги се спазват.Когато вземат решение за избора на креативна концепция за събитието, организаторите от името на компанията често се ръководят от вкуса и желанията на ръководството (разбира се, той също така разпределя пари). И на пръв поглед безобиден избор на понятие „неразбираемо“ за мнозинството не води до нищо лошо. Но ако говорим за събитие, „работещо“ за развитието на компанията, тогава грешната концепция е загуба на пари, удоволствие за първите пет от компанията. В нашата практика имаше случай на организиране на събитие въз основа на оперите на Верде за складова компания. Вече 20 минути след началото на красиво аранжираната музикална програма 80% от публиката се загубиха в съседната зала с отворен бар и отсъствие на оперни партита.

 4. Настроението, създадено преди проекта.

  Съветваме всички наши клиенти предварително да подгряват интереса си към събитието. Това може да се постигне с прости неща - плакати в офиса, малки куестове "получи покана", писма с видео или аудио сюжети в корпоративната поща, малки ролеви задачи за запознанства. Такива "трикове" не са трудни за изпълнение. В допълнение, с тяхна помощ можете да постигнете ярък ефект - да увеличите вътрешните комуникации, да повишите общия корпоративен дух по време на годишните отчети и дори да запознаете отдалечените части на офиса. Подгряващо настроението, на събитието идва готова публика.

 5. Правилната атмосфера.

  Подгответе се и помислете за атмосферата. На всяко корпоративно събитие е важен балансът на различните му компоненти. Красив дизайн (ако няма бюджет), изборът на ресторант с приятен интериор, вкусен и удобен кетъринг (например е неудобно да се яде дивеч на кокал във вечерна рокля и дори да стои), музика с подходящо настроение и удобни за общуване, приглушена топла светлина, фино подбрани аромати, като коледни елхи и мандарини. Не забравяйте, че основната цел на събитието е да се създаде удобна зона за комуникация.

„Евтино, бързо, весело“ или парти в офиса


Това е най-демократичният тип празник. Преместват масите, режат луканката заедно и отпушват шампанското, в края на празника „Тръстиката шумолеше …“ и е възможна разборката в стаята за пушене …

Плюс: от служителите се изискват минимални усилия. Няма нужда да бягате вкъщи, за да се преоблечете, да озадачите кого да оставите децата, да вземете най-скъпата половина със себе си или не.

Минус: честно казано, няма да можете да създадете новогодишно настроение - така че, обикновен рожден ден в офиса …

„В гръцката зала, в гръцката зала …“, или Банкет в ресторанта


Според анкети преди Нова година 38 процента от украинските компании организират корпоративно празнуване на Нова година в кафенета и ресторанти. В някои компании е прието да се третират отделно важни клиенти и топ мениджъри и да се организира по-демократично и евтино парти за останалата част от екипа. И за да не се противопоставят на празниците за „богатите“ и „бедните“, събитията са ясно разделени във времето и пространството.

Плюс: елегантни рокли, костюми с вратовръзки, музика, сервитьори … Всичко това приятно вълнува кръвта, принуждавайки да вижда очарователни дами и галантни господа в обичайните си колеги. Празнично настроение гарантира самата обстановка.

Минус: поръчка на стая в ресторант - какво по-просто и … по-скучно? Няколко часа забавление в задушна стая могат да предизвикат повишен интерес към силните напитки сред хората. Затова основният акцент трябва да се постави върху празничната програма, която изисква допълнителни финансови инвестиции, изобретения и нерви.

Определена компания отпразнува Нова година в … малък, но уютен дворец-музей близо до Киев. Песни на коледни песни, традиционни украински коледни ястия, езда в тройки в заснежен парк …

„Под синьото небе …“, или Екзотична Нова година


Най-екзотичните възможности за празнуване на корпоративната Нова година включват излизане в провинцията, в селски клуб или дори в чужд курорт.

Плюс: какво да кажа, спомените ще продължат дълго време!

Голяма корпорация от Санкт Петербург отбеляза миналогодишните зимни празници точно на леда на Финландския залив. На открито бяха поставени ледени маси, изискани леки закуски радваха окото на ледените чинии, а сервитьорите в ливрея и прахообразни перуки сервираха горещи ястия на сребърни блюда …

Минус: празник извън площадката предполага разходка „с деца и членове на домакинството“ и дори много големи компании се затрудняват финансово да организират почивка за голям брой хора.

Кой ще помогне на масовия артист в офиса?


Според служители на специализирани фирми, организиращи корпоративни събития, дните на аматьорско представяне отдавна са отминали. По правило срещу доста разумна такса можете да получите всичко: от „Нова година в тропиците“, изпълнявана от професионалистите на шоубизнеса, до „Последният герой“, рисуван за служителите на вашата компания.

На новогодишното тържество на определена компания се играе руска народна приказка „За ряпата“. Първо, „дядото“ (CEO) засади „ряпа“ (фирма). Тя израсна голяма, много голяма. „Дядо“ дърпа, дърпа, не може да дърпа. Той нарича "баба" - счетоводител. След това - "Жучк" - отдел продажби. След това „Мурку в кожено яке“ - службата за сигурност. След това „мишката“ - рекламният отдел. С една дума, те извадиха "ряпата". И в памет на толкова значимо събитие всеки служител можеше да се снима в веселата компания на забавните шефове!

Всеки празник е скучен без народни таланти. И така, ако Кристина Орбакайте ви изпя на живо или Иля Ноябрев беше поднесен със сувенир? В крайна сметка ги виждаме по телевизията не толкова рядко. Но местното счетоводство, изпълняващо подредено (независимо от възрастта и размера на тялото) танца на малките лебеди, може да наруши такива аплодисменти, за които други звезди не са и мечтали.

В допълнение, наличието на талант понякога може да помогне много. В малка фирма небрежна секретарка, постоянно на ръба на уволнението, се спаси, искрено пеейки на китара. Само тя за пореден път щеше да бъде изчислена, имаше рожден ден или корпоративен празник … Като цяло тя беше уволнена само когато загуби сметките си.

А менюто за Нова година е толкова сериозно, че по правило с него се занимават специални така наречени кетъринг компании. Според служителите им днес има три вида празнични ястия: бюфет, „руска маса“ и гала банкет. Добре познатата бюфет маса (леки напитки плюс леки закуски) най-често се избира от чуждестранни компании: корпоративният празник в чужбина е символично обединение на шефовете с работния колектив, а не безплатна обилна храна. „Руската маса“ (това е, както се изрази служител на кетъринг компания, „когато покривката не се вижда под закуските“) е на висока почит от големите компании: и двамата пиеха и ядоха, и говореха, а не за дълго. Гала банкетът често изисква участниците да имат такъв етикет, който по отношение на степента на нервност може да се сравни с дипломатически прием. По правило се поръчва за почтени корпоративни клиенти и топ мениджмънт на компанията.

Оставяме ли „на ръба“?


„Какво да правя с жена ми (съпруга)?“ - с този въпрос все повече се сблъскват много служители на успешни компании, където освен Нова година е обичайно да се празнуват рожденият ден на компанията, летните и зимните слънцестоения, Великденските празници и други големи събития, отбелязани в календарите. Има две полярни мнения по този резултат.

Някои твърдят, че съществуват корпоративни празници, които обединяват пъстър екип в „почти семейство“. Следователно външни лица (съпруги и съпрузи) са очевидно излишни на този празник на живота.Млади, дългокраки и неженени млади хора подкрепят тази гледна точка особено ревностно …

От друга страна, празнуването със съпрузи е много по-интересно: можете да се похвалите както с теглото си в собствения си екип, така и с половинката си. Понякога, след като се срещнаха на корпоративно събитие с колегите на съпругата си, съпрузите започват да се отнасят много по-спокойно към нейното вечерно бързане на работа. А съпругът на позната бизнес жена, след съвместно празнуване на корпоративната Нова година, отива на риболов с шефа си.

„Къде бях вчера …“. 6 лоши съвети


И така, празникът е на носа, ресторантът е резервиран, колегите развълнувано обсъждат новогодишните тоалетни … Ако искате да се събудите в студена пот от спомени и в очакване на уволнението на следващата сутрин след фирмено парти , направете следното:

 1. Изхвърлете всички „не трябва“ и „не трябва“ заедно със скучния офис костюм. Нова година е чудесен повод за откровен разговор и естествено поведение. С една дума, правете, говорете и се дръжте както искате! Но…

  Не забравяйте, че дори по време на най-безгрижната почивка сте на работа. А до вас са не само отдадени приятели и сродни души … Затова е по-добре да пуснете пара сред стари познати в дискотеката, а не в „терариума на колегите“.

 2. Изобщо не ходете на това глупаво парти! В края на краищата вие сте почтен специалист и такова „детско квичене на моравата“ изобщо не би трябвало да ви интересува. Но…

  По време на корпоративно парти е лесно да научите нова информация, да опознаете колеги от съседните отдели, да разберете кой харесва шефа и кой го дразни. А вие сами можете да привлечете вниманието към себе си с добра шега или наздравица. Основното нещо е да не подпирате стената с кисело лице - партито беше организирано, за да се забавляват всички.

 3. Яжте всичко до насита! Не се колебайте да отблъснете решително настрана онези, които блокират вашия подход към апетитно канапе с хайвер или салата с раци. Жалко, че изобщо няма място в чинията ви … Между другото, няколко екзотични коктейла помагат много за отпускането. Но…

  На корпоративни партита яденето с удоволствие не се приема. Пийте и вие. В идеалния случай бизнес дамите трябва да дефилират из залата цяла вечер с една чаша шампанско. И би трябвало да хапнат с лист салата … Разочарован ли си? Това са неписаните правила …

 4. Флиртувайте енергично с шефове, колеги, шофьор, охранител … В края на краищата лекото кокетство укрепва бизнес връзките по възможно най-добрия начин! Можете също така да оставите пред всички, за да "продължите банкета" заедно с приятен (и, ако е възможно, женен) колега в кабинета му … Но …

  По правило именно това се обсъжда с удоволствие от цялото семейство. И когато емоциите на възмутените колеги започнат да излизат извън мащаба, шефовете ще въздъхнат и ще направят „организационни заключения“. И е възможно да отпразнувате следващата корпоративна Нова година в съвсем друга компания …

 5. И накрая, поговорете от сърце с готвача! Поканете го да танцува, докато не паднете, или се опитайте да седнете до масата. Основното нещо е да не се отдалечавате от шефа си за минута и да говорите, говорите, говорите. Но…

  Шефът също е човек … Ето защо, не забравяйте: категорично е забранено да се говори за работа, да се каете за собствените си официални грешки, да обсъждате колеги или упорито да разпространявате за своите гениални идеи.

 6. Покажете на какво сте способни! Започнете да танцувате и плъзнете срамежливи програмисти в кръга. Смейте се на глас (с лек писък). Пейте заедно с артистите. Жонглирайте с портокали. Танцувайте канкана на масата. Но…

  Ако имате късмет, ще ви извикат такси. Ако не - линейка, полиция и пожарникари …

Интересни статии...