Страница за оцветяване за Нова година на Тигъра 2022 - за деца

Най-важният празник идва скоро - Нова година 2022. Време е да се подготвим за това важно събитие. Преди новогодишните празници се подготвяме много активно - избираме подаръци, приготвяме вкусни ястия за новогодишната трапеза, избираме красиви поздравления за семейството и приятелите.

Символът на 2022 г. ще бъде Тигърът с черна вода. Според прогнозите на астролозите тази година ще бъде успешна за трудолюбивите хора.

Децата с нетърпение очакват Нова година. Дядо Коледа трябва да им донесе подаръци в навечерието на Нова година. Преди празниците децата подготвят стихове, правят новогодишни занаяти, рисуват тематични рисунки.

На тази страница предлагаме колекция от страници за оцветяване за Нова година 2022. Всички страници за оцветяване ще бъдат новогодишна тема. Можете да ги изтеглите и отпечатате.

Изборът ще включва новогодишни оцветяващи страници не само за деца, но и за възрастни. За възрастни ще има специален раздел с антистрес оцветяващи страници, който ще ви помогне да победите скуката по време на работната си почивка.

Някои цветови схеми могат да се използват за украса на прозорци или плакати. Страхотните шаблони са идеални за празнични събития в детската градина или училище. За децата ще бъде много интересно да нарисуват страхотни новогодишни герои.

Запознаване със символа на 2022 година


Предстоящата 2022 година според източния календар ще се проведе под егидата на Синия воден тигър - животно, отличаващо се с артистичност, добра способност за учене и притежаващо достатъчно късмет. Като цяло годината ще бъде успешна за всички, макар и много динамична.

Разбира се, за децата обещанията за хороскопи няма да бъдат толкова интересни, колкото историята на самите райетани котки. Например в природата има шест вида тигри: бенгалски, индокитайски, амурски, китайски, суматрански и малайски. Между тях те се различават не само в местообитанието и цвета на кожата. Може да варира от червено-кафяво или оранжево-червено до бяло-сиво, но винаги с разпознаваем модел на черни ивици.

Тигърът е добре известен на децата като чест анимационен герой: Шеркън от Маугли, Тигър от Мечо Пух, Тиг от Тиг и Лео и много други. Интересното е, към кой вид принадлежи всеки от тях? Можете да помислите върху това с детето си, като оцветите неговите снимки.

След това можете да оцветите оцветяването с тигър


Детските страници за оцветяване могат да бъдат изтеглени безплатно и отпечатани самостоятелно, като използвате избора по-долу, но за да съживите изображението и да го напълните с бои, ще трябва да отидете в магазина за офис консумативи. За да не се загубите там в разнообразието от предлагани стоки, нека се спрем на това, с което можете да рисувате:

 • моливи - позволяват ви да смесвате различни цветове и да получавате много нюанси и тонове, но рисунките не са твърде ярки;
 • маркери и флумастери - придават ярки и наситени цветове, но ако слоевете на щрихите се пресичат, рисунката няма да се получи чиста;
 • акварелни цветни моливи - имат предимствата на обикновените моливи и акварели, единственото отрицателно е високата цена;
 • акварели - за да рисувате с тях, трябва да отпечатате детски оцветяващи страници на достатъчно дебела хартия;
 • гел химикалки - в допълнение към ярките цветове, те могат да имат различни ефекти (метални, искри), които ще направят изображението необичайно;
 • дъгови моливи - в тях оловото е смес от няколко цвята; те не са подходящи за реалистични изображения, но новогодишните оцветяващи страници ще ги направят наистина страхотни.

Ако детето просто се учи да рисува, то трябва да се опита да рисува с различни аксесоари, за да може да разбере кой от тях му харесва най-много.

Интересни техники и съвети от художници


Оцветяването не е толкова лесно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Тук също има тайни.Ето някои от тях:

 1. Преди да започнете да запълвате пътеките с цвят, фломастерът и гел-писалката трябва да бъдат изпробвани върху парче подобна хартия, за да видите как падат ударите и да се уверите, че боята не тече.
 2. Когато оцветявате рисунка на тигър с моливи, можете да използвате техниката frottage. Под лист хартия трябва да се постави релефна повърхност, която например ще имитира космите по козината на животното. Това ще направи изображението по-обемно.
 3. Бели детайли могат да се нарисуват и с цветни моливи. За да направите това, поставете проследяваща хартия върху чертежа, прокарайте тези места, които трябва да останат бели с молив. След това проследяващата хартия се отстранява и внимателно се прекарва с шисти под ъгъл, така че притиснатите места да останат бели.
 4. За да рисувате големи площи, без да подреждате множество слоеве един върху друг, можете просто да загреете оловото. Това ще омекоти свързващото вещество в молива и ще го направи по-траен и светъл.
 5. Поради факта, че цветовете в маркерите и фломастерите почти не се смесват, те се използват най-добре за абстрактно или анимационно оцветяване.

Когато в сутрешната новогодишна суматоха искате да си поемете малко дъх, трябва да си вземете флумастери и книжки за оцветяване. Такъв творчески тайм-аут ще ви помогне да съберете мислите си и да ви зареди с положителни.

Традиционен Дядо Коледа и Снежанка


Дядо Коледа и Снежанка са, разбира се, познати на всички деца. Тази двойка е основните приказни герои на новогодишните празници. Можете да рисувате дрехите на един вид Дядо Коледа във всякакъв цвят, най-важното е да не забравяте, че брадата му трябва да е бяла. Дядо Коледа има шейни, елени, зайци и друга весела компания. Чукайки във всяка къща, Дядо Коледа и Снегурочка доставят новогодишни подаръци и пожелания за здраве и щастие на всички малки жители на планетата.

Интересни статии...