Новогодишни и коледни пазари в Москва през 2022 г.

Новогодишните и коледните пазари в Москва през 2022 г. са не само места за пазаруване, но и зони за забавление. Там можете да видите театрални представления, да отидете на майсторски класове, да участвате в състезания, да хапнете вкусни лакомства, да гледате фойерверки, да се срещнете с приятели и много други. В навечерието на 2022 г. в столицата ще бъдат открити над 70 места за празнични панаири. Зимни московски празнични събития са включени в класацията на най-добрите в света от няколко години. Ще изненадат ли организаторите посетителите тази година и къде да отидат за атмосферата на приказност и магия? Разберете по-нататък.

Кога се откриват новогодишни панаири в Москва

Европейските коледни пазари се отварят от края на ноември. В Москва само няколко базара ще започнат да работят в края на ноември, останалите ще отворят до средата на декември. Те ще работят до средата на януари, а някои - до края на зимата.

Коледен панаир в Царицино

От края на декември край музея-резерват в южната част на Москва ще започне новогодишен панаир. Там можете да се насладите на сладкиши (меденки, блат, шоколад), да ги измиете с греяно вино и да изберете подаръци за любими хора. Събитието ще включва голям избор от играчки за коледни елхи, оригинални орнаменти и ръчно изработени интериорни елементи, както и сувенири от известния музей.

Новогодишен панаир пред стените на Кремъл

Живописните редици от дървени сгради ще растат на Червения площад от началото на зимата и ще радват посетителите до средата на януари. Този панаир е най-големият. Тук са разположени хиляди павилиони, в които се продава всичко на света. Гостите на страната купуват тук сувенири: забавни кукли за гнездене, разнообразни метли за баня, пухкави шалове и др. Храната на събитието също е предимно национална: палачинки с хайвер, сушене, самовар с ароматен чай, много кисели краставички и консерви, медовина.

ГУМ

Известният панаир ще очаква посетителите от края на декември. GUM отдавна се превърна в московска забележителност, която се посещава заедно с Червения площад. Базарът ще има няколко десетки щандове, детски атракции, тематични локации за снимки и др. Като подарък те избират ботуши, кожени изделия, порцелан, самовари, ковани изделия и др.

Събитието обещава да покаже театрални представления. В помещенията на универсалния магазин има фонтан, който отдавна се е превърнал в един от белезите на столицата. А за тези, които обичат пързаляне с кънки, има ледена пързалка пред сградата. Тук можете да закусите с понички, колбаси и палачинки и да пиете ароматен чай или sbiten.

TSUM

Зимният пазар ще отвори врати в последната седмица на ноември. Павилионите традиционно ще бъдат разположени на 5-ия етаж на сградата. Ще отнеме много часове, за да огледате всички магазини; за един ден едва ли ще имате време да разгледате и опитате всичко. Базарът разполага с огромен избор от коледни елхи и играчки за тях, гирлянди и други декорации. Можете да закупите стоки както от местни майстори, така и от чуждестранни професионалисти.

Новогодишен панаир във ВДНХ

Новогодишният панаир ще се проведе от 20 декември до средата на януари. Това събитие отдавна е неразделна част от новогодишните тържества в столицата. Празничната атмосфера тук е създадена от ярко осветление, светещи арки, мигащи светлини и огромни коледни топки. Организаторите обещават богата културна програма, интересен асортимент от стоки и голямо разнообразие от всякакви лакомства.

В Соколники

Панаирите се провеждат в изложбения център „Соколници“ целогодишно, разбира се, има и коледен. Тези, които дойдат на събитието, ще могат да закупят всичко необходимо за празнуване на Нова година.Организаторите няма да оставят гостите без вкусна храна и добро настроение. Кръгли танци около елхата, разходки, песни, танци и вкусна вкусна храна - всеки ще намери нещо по свой вкус.

Италиански панаир

През втората половина на декември не за първи път се провежда италиански базар в завода за проектиране на Flacon. Събитието спечели сърцата на москвичи и гости на столицата благодарение на натурални продукти от Италия с най-високо качество, образователна програма и забавни майсторски класове. На приземния етаж ще се помещават ресторанти и хранителни стоки, а на втория етаж ще се помещава творческо пространство за тематични занаяти.

На Тверская

Панаир ще се проведе и на най-красивата улица Тверская. Акцентът на това място е великолепното осветление. Декораторите поставят летвата все по-висока и по-висока всяка година. Гражданите и туристите ще бъдат изумени от светлинните ефекти и тази година. Събитието ще включва майсторски класове, развлекателни шоу програми за деца и възрастни, концерти и дори спортни състезания. Тук всички гости ще намерят забавление за себе си. На Tverskaya ще бъдат инсталирани около стотина предмета на изкуството и зони за снимки. Желаещите могат да направят празничен сувенир на място, да закупят и опаковат подарък или да приготвят популярен деликатес.

Панаир на коледните подаръци в Централния дом на художника

Най-старият събор ще се проведе в Централния дом на художника. Тук можете да намерите оригинални предмети за декор, за да зарадвате вашите приятели или семейство. Събитието обикновено има много широк спектър от вкусове и финансови възможности - от ръчно изработени бижута до скъпи антики. За тези, които обичат сладките подаръци, ще има богат асортимент от деликатеси. Това място е задължително за всеки, който иска да получи оригинален подарък. Ще има специални зони, където гостите могат да правят подаръци със собствените си ръце.

На площада на Революцията

Тук празникът се чества по специален начин. В допълнение към търговските павилиони с индустриални и народни произведения на изкуството ще има места за майсторски класове, както и места, където се преподават правилата на етикета и маниерите. На коледния пазар ще има възможност да опитате руска кухня. Гостите ще могат да опитат най-добрите празнични лакомства от различни части на Русия. Освен това се очакват представления на актьорите от уличния театър.

Как да участвате в новогодишния и коледния пазар

Всеки производител може да участва в московските новогодишни базари. Просто трябва да оставите заявка на уебсайта на държавната институция "Московски панаир". Желаещите трябва да попълнят формуляр и да добавят копие от разрешителните. Кандидатурите се приемат един месец преди началото на панаира и затварят рецепцията седмица преди откриването. Местата се предоставят по реда на попълване на въпросниците. Ако местата свършат, организаторите добавят потенциалния участник в списъка на чакащите.

Точните дати и график на панаирите се обявяват от организаторите по-близо до откриването.

Новогодишните и коледни панаири в Москва през 2022 г. са чудесна възможност да се забавлявате и да избирате подаръци за любими хора. С една дума, жителите и гостите на Москва ще имат много места, където наистина могат да се потопят в приказната атмосфера на празника. Коледните пазари ще помогнат за превръщането на празника в запомняща се приказка.

Интересни статии...