Лотария Green Card 2022: условия, как да участвате

Lottery Green Card 2022 - възможност да спечелите разрешение за пребиваване в щатите. Преди няколко десетилетия нашите сънародници само мечтаеха да пътуват в чужбина и сега можете не само да отидете някъде, но и да останете да живеете там.

Една от най-изкусителните дестинации за пътуване е Съединените щати. Как да участвам в лотарията, какви са изискванията към кандидатите и кога ще започне кандидатстването? Разберете по-нататък.

Лотария DV-2022: какво дава зелената карта

Зелена карта или „Карта на постоянен жител“ - пластмасова карта на постоянен жител на САЩ. Собствениците му имат право:

 • законно живеят и работят в щатите;
 • получи гражданство след 5 години;
 • преместете семейството си в САЩ;
 • да премине границата на САЩ по опростена процедура;
 • спестете от обучение.

Можете да получите зелена карта по следните начини:

 • чрез обвързване на възела с гражданин на САЩ;
 • чрез издаване на събиране с роднини (ако роднините имат разрешение за пребиваване в щатите);
 • намиране на официално работно място;
 • след като е получил политическо убежище;
 • ставайки победител в DV лотарията.

Изключително трудно е да се използват първите четири точки. Най-лесният начин да получите зелена карта е да я спечелите. Има толкова много хора, които искат да получат зелена карта, че това значително намалява шансовете за печалба. Но това не означава, че човек трябва да пропусне възможността.

Как да спечелите зелена карта през 2022 г.

За да опитате късмета си, трябва да участвате в DV-лотария. Програмата се нарича DV-2022. За участие ще ви трябва:

 1. Попълнете формуляра на уебсайта на Държавния департамент на САЩ.
 2. Изчакайте резултатите.
 3. Проверете състоянието на приложението.
 4. Подайте интервю в посолството.
 5. Съберете багажа и се преместете в САЩ.

Всички участници имат шанс да спечелят. Основното е, че въпросникът трябва да се попълва в съответствие с правилата. Програмата избира победителите на случаен принцип.

Кога и къде започва регистрацията на DV-2022 в лотарията Green Card?

Лотарията се провежда в точно определено време. Регистрацията обикновено започва през октомври и продължава около месец. Времето може да варира леко. Заинтересованите се регистрират на официалния уебсайт https://dvprogram.state.gov.

Дати на лотарията за зелена карта 2022

През 2020 г. крайните срокове за регистрация са 7 октомври (12:00 часа нюйоркско време) - 10 ноември (20:00 московско време). Това е първият и последен ден, в който можете да попълните въпросника. Попълването на въпросника няма да отнеме много време. Ако имате някакви затруднения, вижте инструкциите за попълване в Интернет.

Кой може да участва

Всяка година на случаен принцип се избират 100 000 профила. Но визите обикновено се получават само с 55 хил. Някой не преминава интервюто, някой има проблеми с по-нататъшната документация, а някой допуска грешки при попълване на имиграционни формуляри.

Първоначално не е нужно да притежавате някакви уникални способности, за да участвате в лотарията.

Но има редица изисквания към участниците:

 • Лицето трябва да е родено в държава, която е допусната да участва в лотарията.
 • Лицето трябва да има поне средно образование или повече от две години опит.
 • Трябва да има паспорт.

Страна на раждане

Този параметър играе важна роля. Не вземайте предвид гражданството или действителното местожителство. Обръща се внимание на територията, където човекът е роден. Например, ако човек е роден в Минск през 1986 г. и сега живее в Харков, тогава той ще играе не от Украйна, а от Беларус.

Лицата, родени в спорните в момента територии, играят от страната, за която е призната официалната позиция на САЩ. Да приемем, че Приднестровието е признато от американското външно министерство за Молдова.

Ако държавата, в която е родено лицето, не участва в лотарията и има до 20 такива държави (включително Китай, Индия и др.), Тогава можете да използвате държавата на раждане на вашия съпруг или майка.

На всички страни от бившето постсъветско пространство е разрешено да участват.Като се вземат предвид статистическите данни от миналата година, можем да кажем, че шансовете за победа сред лицата от страните от ОНД варират от 0,5 до 1,5%.

Възраст и образование

Възрастовите ограничения не са посочени.

Трябва да има диплома за завършване на техникум или колеж. Ако няма диплома, трябва да потвърдите две години трудов стаж. Освен това ще ви трябват доказателства, че човек е бил обучен поне две години да работи.

За съжаление не всяка професия се разглежда от Държавния департамент на САЩ, а само тези, които са подходящи за имиграция. Списъкът включва конкретен списък на професиите.

Здравен статус

Програмата описва подробно медицинските изисквания за кандидатите за зелена карта. Зелената карта ще бъде отказана на тези, които нямат всички задължителни ваксинации, имат психични разстройства или тези, които имат наркомания.

Медицинската комисия се провежда в сертифициран медицински център. такива центрове се намират в Москва и Владивосток. Преминаването на медицинския преглед ще струва 160 долара.

Как да попълните правилно заявлението

Последователността на действията е следната:

 1. Отидете на сайта и кликнете върху зеления бутон "Започнете влизане".
 2. Въведете captcha (Код за удостоверяване) и щракнете върху бутона "Изпращане".
 3. Появява се първата част на формуляр DS-5501. Дават ви се 30 минути за попълване, ако нямате време, ще трябва да започнете отначало. За да направите всичко бързо, подгответе предварително текстов документ с вашите данни и след това просто копирайте всичко в полетата на формуляра.
 4. Част първа - Информация за участника:
  • посочете фамилията, собственото и бащиното име на кандидата, посочете всичко както в паспорта;
  • под;
  • дата на раждане (месец, ден, година);
  • град на раждане;
  • държава на раждане;
  • артикул за тези, чиято държава на раждане се различава от държавата, в която лицето участва;
  • данни от паспорта. Пълно име, номер на документ, срок на годност, държава, издала паспорта;
  • фотография, изисквания: бял фон; без сурови сенки; с мека светлина; без прекомерно излагане и потъмняване; пълно лице без очила; балансът на бялото е нормален; лицето е ясно и напълно видимо; размер 600x600 пиксела; резолюция 300 dpi и тегло не повече от 240 KB, снимката трябва да е свежа, направена в рамките на шест месеца преди попълване на заявлението, трябва да прикачите и снимка на членовете на семейството, чиито имена са посочени в заявлението.
  • адресът, на който ще дойде пощата, посочете също телефонния номер, не забравяйте да напишете имейл адреса;
  • данни за брака;
  • информация за децата.
 5. Това завършва основната част, щракнете върху бутона Продължи.
 6. Ако се появи надпис „Този сайт не може да бъде достигнат“, ще трябва да попълните формуляра отново.
 7. Част втора - Производни. Информация за съпруга / съпругата и децата под 21-годишна възраст. Невъзможно е да се посочат имената на тези, които не са членове на семейството, в противен случай заявлението ще бъде дисквалифицирано.
 8. След като попълните всички полета, щракнете върху „Изпращане“.
 9. На екрана ще се покаже „Успех“, номер за потвърждение и поредица от символи (цифров подпис).

Грешки при подаване на заявление: какво е важно да знаете

Заявлението може да се подава всяка година. Много хора биват проверявани за неспазване на стандартите, така че е важно приложението да отговаря стриктно на всички изисквания. След изпращане на заявлението, нищо не може да бъде коригирано във формуляра за кандидатстване. Когато се появят резултатите, това няма да посочи защо заявлението е дисквалифицирано.

Често срещан проблем е попълването на грешки. Получаването на сериен номер не е гаранция, че системата ще пропусне допълнително въпросника. Подавайки въпросника през есента, резултатите ще бъдат известни едва през пролетта. Но много от въпросниците не се допускат до самия чертеж, тъй като те не преминават проверката на алгоритъма.

Нека да разгледаме най-честите грешки, допуснати от кандидатите:

 1. Непълна информация. Регистрацията отнема половин час, така че мнозина нямат време да въведат цялата информация или да допуснат граматически грешки. Въпросникът се попълва на английски език, което усложнява задачата. Освен това, в опит да бъдете навреме навреме, можете да забравите да попълните някое поле.
 2. Снимката не отговаря на стандартите. Поради тази причина повечето приложения са изключени. Системата приема всяко изображение, най-важното е да съответства на размера.Но тогава строг алгоритъм дисквалифицира тези приложения, при които снимката не отговаря на поне един от параметрите от дълъг списък с изисквания. Накланянето на главата, гледането в грешната посока, фоновият тон могат да играят срещу вас.
 3. Невалидни данни. Неточността се тълкува като измама. Печеленето от лотарията не гарантира, че ще ви бъде дадена зелена карта. Това е просто възможност да вземете участие в следващата стъпка. След победата всички данни се проверяват внимателно в посолството. Най-малкото несъответствие ще доведе до отхвърляне и отмяна на ралито.

Трябва да има паспорт. От октомври 2019 г. са направени промени в подаването на заявлението. От 2020 г. наличието на валиден паспорт е задължително условие. След нововъведението, поради липсата на документ, броят на участниците беше почти наполовина.

Равенство и резултати

Лотарията се проверява през пролетта на следващата година. За да проверите, трябва да въведете данните си в сайта, започвайки от 12:00 часа на 8 май 2021 година.

Запазете номера за потвърждение DV-2022 до края на септември 2022 г. Ако дадено лице спечели, но не потвърди квалификация или не премине интервюто, то ще бъде премахнато от списъка на кандидатите за зелена карта. Следователно се появява шанс за някой, който преди това не е бил избран от системата.

Моля, имайте предвид, че победителите не се уведомяват за резултатите от тегленето. Всеки участник сам посещава сайта и проверява състоянието на приложението. От 8 май 2021 г. до 30 септември 2022 г. периодично преглеждайте състоянието на заявлението.

Лотария Green Card 2022 е начин да промените живота си и да се преместите в САЩ. Чрез DV-лотария редовно се теглят десетки хиляди зелени карти, които позволяват законно да живеят и работят в щатите.

Програмата съществува от много години, но има постоянни слухове за нейното прекратяване, така че е важно да не пропуснете шанса и да се възползвате от възможността да получите разрешение за пребиваване в САЩ.

Интересни статии...