Колко дни до Нова година 2022: таймер, брояч

Колко дни до Нова година 2022? Спешен въпрос за хора от различни възрасти. Това е празникът, който хората обичат и очакват. Всички със затаен дъх и сладко очакване си пожелават, обменят подаръци, забавляват се и, разбира се, се наслаждават на кулинарни изкушения. Нашият онлайн таймер ще ви помогне да разберете кога ще има важно събитие и ще приближи този дългоочакван ден малко по-близо.

Преди да настъпи Нова година 2022:

Остават толкова дни до 2022 година. Още малко до момента, в който седнете на новогодишната маса с мили хора и кажете думи на поздравления и благодарност. А от 1 януари ще започнат новогодишните празници. Това е времето, когато можете да се отпуснете, да гледате любимите си филми, да посещавате приятели, с които рядко се виждате.

Добавете тази страница в отметки, за да знаете винаги колко дни до следващата Нова година.

Защо да броим колко остава до Нова година?

Този брояч е създаден така, че винаги да сте наясно колко дни ще дойде вашият любим празник. Таймерът ще ви помогне:

  • Подобрете настроението. Съгласете се, настроението автоматично се повишава, когато знаете, че новогодишните празници са много скоро.
  • Подгответе се за тържеството. Изчислете дали има достатъчно време да загубите няколко излишни килограма или да научите как да готвите ново ястие.
  • Изчислете колко пари ще трябва да бъдат заделени от вашата заплата, за да купите подаръци за семейство и приятели.
  • Завършете работата и подредете къщата.
  • Направете равносметка на годината и напишете цели за следващата година.
  • Мечта. Мислите са материални, така че мечтайте и вярвайте, че всичко ще се сбъдне.

Помислете колко дни остават преди празника - не е ли време да започнете подготовката, така че всичко да мине незабравимо.

Кой е символът на 2022 година

Според източния календар, черният (син) воден тигър ще стане покровител на 2022 година. Този знак дарява своите представители с доброта, интелигентност, любопитство и сдържаност.

История и традиции на най-вълшебния зимен празник - Нова година

Хората празнуват този светъл и пъстър празник от древни времена. Въпреки богатата си история, не всеки знае за произхода му.

Първото споменаване на празника датира от третото хилядолетие пр. Н. Е. д. Но експертите казват, че празникът е още по-стар.
Обичаят да се празнува датира от древна Месопотамия. Във Вавилон хората се радваха на пролетното равноденствие. С течение на времето традицията е възприета от гърците и египтяните, след това от римляните и т.н.

Те се празнуваха през пролетта (1 март, 20 или 21 март - в деня на пролетното равноденствие), и през лятото (22 юни - лятното слънцестоене), и през есента (1 септември или 23 септември - денят на есенно равноденствие).

В Китай празникът има плаваща дата, в зависимост от лунния календар, от 17.01 до 19.02.

В Русия на 1 януари тържеството е отложено от Петър I. От 1699 г. е наредено да се празнува с европейски атрибути - коледно дърво и фойерверки.

Основните символи са коледното дърво и Дядо Коледа, което се нарича по различен начин в различните страни. Освен това празник не може да си представим без шампанско, камбанки, подаръци, цветни гирлянди и щедра маса.

Създаден е удобен таймер, за да можете да се потопите във приятни предновогодишни приготовления навреме и да имате време да реализирате всичките си планове. Програмата ще изчисли точно колко дни са останали до Нова година 2022.

Интересни статии...