Гадаене за Нова 2022 година

Не без основание поредица от новогодишни празници отдавна се смята за вълшебен и приказен период. Няма по-добър период от гадаенето за Нова година 2022 и коледните празници. Периодът от Нова година до Богоявление е пълен с празници. ОТ 6 януари (Бъдни вечер) от 19 януари (Богоявление) - 2 седмици традиционни зимни празници, които нашите предци са наричали Christmastide. Сред хората това време беше най-благоприятно за гадаене.

От всички празници през годината, Christmastide се откроява със специално магическо място, богато на ритуали, гадаене, обичаи и поличби. Това се дължи на няколко причини:

 • Новогодишните празници падат по времето на зимното слънцестоене;
 • в първия ден на Коледа душите на мъртвите идват на земята;
 • в периода от 14 до 19 януари злите духове бродят по земята.

Според нашите предци именно невидимото присъствие на духове сред живите хора ни позволява да погледнем в бъдещето. Много хора приемат коледното гадаене по-сериозно от новогодишното. Но в съвременния свят има хора, които вярват, че именно гадаенето в новогодишната нощ може да донесе щастие. Има много начини, които ви позволяват да погледнете в бъдещето и ние ще говорим за тях по-нататък.

Гадаене за Нова 2022 година

Гадаенето за Нова година не е толкова популярно сред момичетата, както по Коледа или Богоявление. Тази традиция се появи не толкова отдавна, но вече успя да влезе в живота на мнозина. Нощем е най-добре да се досетите, но няма съществена разлика във времето. Има няколко възможности за гадаене:

Няколко минути преди камбанките трябва да напишете едно желание на лист хартия. При първия удар на камбанките листото трябва да се запали. Ако успее да изгори след 12-ия удар на камбанките, тогава желанието ви ще се сбъдне. Ако хартията е изгаснала или не е изгоряла напълно, желанието ви няма да се сбъдне през следващата година.

Гадаене по книгата

Всяка книга, която се намира в къщата, е подходяща за това. Трябва да седнете, да се съсредоточите върху това, което ви притеснява, да сложите лявата си ръка върху книгата и да зададете въпрос на глас. След това отваряте книгата и четете реда, върху който за първи път са ви паднали очите. Можете да интерпретирате прочетеното буквално или да свържете въображението си и да намерите отговора на въпроса между редовете.

Гадаене в снега

Основното условие за тази опция за предсказание е снежното време. Преди да ударят камбаните, трябва да излезете навън и да паднете обратно в снежна преспи. След това трябва да станете и да си тръгнете, без да поглеждате назад. Върнете се на това място сутринта на 1 януари и анализирайте отпечатъка си в снега. Ако е красиво и равномерно, животът ви ще бъде щастлив; ако отпечатъкът е дълбок - бракът предстои, ако пътеката е покрита със сняг - по пътя ви може да има трудности.

Гадаене на ябълки

За да направите това, трябва да вземете обикновена ябълка и да я разрежете наполовина. Сега трябва да обърнете внимание на разреза на семената, ако те са във формата на звездичка - през новата година ще намерите щастие, просперитет и късмет във всичките си начинания.

Получаването на прогнози за бъдещето, мечтанието и кроенето на планове в навечерието на Нова година е чудесна възможност да подобрите живота си.

Гадаене за Коледа 2022г

Нашите предци са вярвали в силата на Коледа и са смятали този период за най-благоприятен за гадаене. За тези, които дори днес искат да погледнат в бъдещето и са любопитни, ние предлагаме най-популярните опции за гадаене, които са оцелели и до днес.

Гадаене за Коледа 2022 г. на утайката от кафе

Трябва да изпиете чаша кафе с крем, след което да покриете чашата с чинийка и да я наклоните нагоре и надолу три пъти. Утайката от кафе образува сложни модели, които трябва да бъдат интерпретирани. Трябва да разгледате добре получената рисунка:

 • сянката на човек - ново запознанство, романтична връзка;
 • планина, хълм - неочаквани трудности;
 • кръст - необходимостта от търпение;
 • гора - финансов растеж;
 • скала - необходимостта да бъдете сами.

Чертежът може да се окаже абсолютно всякакъв, най-важното е да покажете въображение и да го дешифрирате правилно.

Гадаене на восъчни свещи

Това ще изисква свещ (в идеалния случай църковна) и купа с вода. Когато свещта свети, най-добре е да я наклоните над купата и да оставите восъка да се отцеди. Във водата трябва да излизат различни шарки или форми, които трябва да ви подскажат какво да очаквате в бъдеще. Получените восъчни фигури се изваждат от водата и се интерпретират. Големите фигури се тълкуват в асоциация, но ето няколко съвета за начинаещи:

 • камбана - неочаквани новини;
 • грозде - богатство, успех, финансово благосъстояние;
 • ябълка - символ на здраве и дълголетие;
 • яйце - символизира трудности и страхове по пътя ви към постигане на това, което искате.

Гадаене по коса

За това гадаене са необходими косми и от различни хора, за предпочитане от приятели или сестри. Трябва да имате руса, червенокоса и брюнетка. Трябва да помолите любим човек за побеляла коса и не е лесна задача да вземете коса от вдовица. И, разбира се, имате нужда от собствената си коса. Сега трябва да изрежете 7 хартиени плика, във всеки от които поставете косъм, а един трябва да остане празен. Всички хартиени пликове се слагат под възглавницата за нощта от 6 до 7 януари и си казват: „Каква съдба може да бъде - мога да взема тази коса! Много е важно след това да не говорите с никого и веднага да заспите. Сутрин, веднага след събуждане, един от пликовете се изважда изпод възглавницата и след това те изглеждат:

 • ако получите червена коса, съпругът ще бъде червен и мила душа;
 • ако е сивокос, избраният ще е по-възрастен;
 • черна коса - мъжът ще бъде тъмнокос и с тежък характер;
 • бяло - ще срещнете блондинка през новата година;
 • ако косата е вдовица, скоро ще станете и вдовица;
 • ако се сдобиете със собствена коса, ще живеете в хармония със съпруга си;
 • ако пликът се окаже празен, няма да има промени в личния ви живот през следващата година.

Има много опции за това как да гадаете за Коледа, изберете най-простия и разбираем за вас метод.

Гадаене за старата Нова 2022 година

Нощта от 13 на 14 януари се нарича Стара Нова година или пищна вечер. По-рано се смяташе, че именно тази вечер гостите трябва да бъдат щедро третирани, особено неомъжените момичета. Същата вечер беше обичайно момичетата, които искат да се оженят, да обогатяват своя сгоден кукер. Предлагаме популярно гадаене за старата Нова година 2022, което ще ви помогне да предскажете бъдещето и да разкажете за бъдещия избран. Прието е да се гадае по това време в компанията на приятели.

Гадаене на хляб, пръстен и ключ

Парчета бял хляб, пръстен, ключ, камъни, въглища и всякакви други дребни неща се поставят в купа. Купата е покрита с кърпа или кърпа, така че никой да не вижда какво има. Тогава момичетата се редуват, като изваждат нещото, което първо им е попаднало в ръцете:

 • ако тя извади парче хляб, съпругът ще бъде заможен, животът ще бъде богат и щастлив;
 • пръстен - успешно се ожени;
 • ключ - бракът ще бъде неуспешен, съпругът ще получи лош.

Гадаене със свещи

Необходима е купа с вода, половинки от черупка от орех (броят трябва да съответства на броя на момичетата, участващи в гадаене), същия брой малки свещи. По краищата на легенчето трябва да закачите парчета хартия с имената на мъжете. Всяка свещ трябва да се постави в черупка, да се запали и да се постави в купа с вода. Какво име ще запали свещта - така ще се казва бъдещият съпруг.

Гадаенето по новогодишните празници вече е традиция, която все още е популярна сред момичетата, които искат да надникнат в бъдещето. Има много варианти за гадаене, тук всеки избира най-приемливия вариант за себе си.

Интересно еРунически формули за пари, работа и бизнес

Интересни статии...