Знаци за Нова година 2022 (година на Тигъра): най-важното!

Един от най-любимите празници за повечето е Нова година. За мнозина новогодишната нощ е свързана с магия, магия и чудо. В тази нощ всеки, дори и за миг, ще се почувства като дете и ще започне да вярва в приказка и новогодишни знаци.

Важно е да се спазват знаците за Нова година 2022 - годината на Тигъра. Те са необходими, за да привлекат късмет и пари в къщата и да намерят щастие и здраве тази година.

Съдържание:

 • Какво ни подготвя идващият Тигър?
 • Как да отпразнуваме празника правилно?
 • Ние украсяваме къщата
 • Какво да облека?
 • Какво да готвя за собственика на годината
 • Знаци за пари и благополучие
 • Признаци на любов
 • Признаци за бременност
 • Търси късмет
 • Ритуали за ученици и студенти
 • Знаци за шампанско
 • Убеждения за шофьорите
 • Не обиждайте Тигъра!

Синият воден тигър - мистерия на Изтока

Тигърът е силен, мощен хищник. Бърз, страховит, неукротим, но в същото време тих и незабележим. Така събитията, които могат да се случат на всички през тази година, ще дойдат неусетно, нечуто, но коренно променяйки съдбата. За да сте готови за такива промени, е важно да забележите тайните знаци навреме, тогава те няма да се превърнат в пълна изненада и ще помогнат да се избегнат неприятности.

Предстоящата година първоначално обещава да бъде непредсказуема. Но не бива да се страхувате. Водата ще успокои дива, дива котка. Той ще смекчи нрава, ще му придаде пластичност и податливост. Дори в даден момент ситуацията да изглежда неуправляема, това е пряк показател за натрупване на способностите на човека. Проактивното действие определено ще доведе до страхотни резултати. Но това подреждане ще зарадва хората с активен начин на живот.

Ако човек предпочита редовността, постоянството, до известна степен дори монотонността, тогава, за съжаление, не бива да се очакват много късмет или приятни изненади. Своенравният звяр просто няма да забележи аморфни и липса на инициативност хора.

Като цяло годината на раирания красавец е чудесно време да започнете нещо ново. Време е да започнете това, което е поставено на заден план, да осъществите отдавна забравена мечта, да опитате себе си в ново качество. Не бива обаче да се втурвате в басейна с глава. Ивицата е доста сдържана, предпочита студеното изчисление, здравия разум. Всяка стъпка трябва да бъде внимателно изчислена, балансиран подход към всяка нова стъпка. Безразсъдството и спонтанността няма да доведат до нищо добро. Той обаче веднага ще постави точки на i и ще разбере как да се справя с него.

Какво трябва да се направи през изходящата година?

Нова година, 2022, вече е на прага, но за да донесе щастие, трябва достойно да се сбогуваме с изходящата година на White Metal Bull. Древните знаци и обичаи казват: това е необходимо, за да оставите проблемите и неуспехите си през изминалата година, както и да се подготвите за промени към по-добро.

 1. 12 дни преди настъпването на Нова година трябва да се опитате да разрешите продължителните проблеми. Разбира се, няма да е възможно напълно да се отървете от настоящите проблеми, но трябва да бъде завършен максималният брой на недовършените дейности, за да могат да бъдат обобщени резултатите от изходящата година.
 2. 7 дни преди годината на Тигъра, напишете накратко на празен лист всичко, от което бих искал да се отърва през следващата година: тук можете да включите минали грешки, черти на характера, които е желателно да промените, болести, тъжни обстоятелства и други неприятни нюанси. Когато пълният списък е готов, през нощта излезте навън сами, изгорете лист и разпръснете пепелта на вятъра.
 3. Подредете нещата в къщата, като внимателно премахвате всеки ъгъл на дома: избършете праха на най-недостъпните места, подредете всички предмети на рафтовете, премахнете всички боклуци.Също така е необходимо да извадите от къщата стари неща, които вече няма да се използват.
 4. Час преди настъпването на новата година е необходимо да се сбогувате с Бика, не забравяйте да благодарите на този символ за всичко добро, което той донесе. Не бива да се обиждате за изходящата година, каквато и да е тя, и да дърпате неприятни впечатления със себе си.
 5. След като се сбогувахте с Бика, трябва да премахнете цялата му символика: статуетки, фигурки, календари с неговото изображение. Новият символ - Тигърът - трябва да влезе в чиста къща.

След като се уверите, че всички вярвания, свързани с изходящата година, са изпълнени, можете да влезете в новата година с чиста съвест и отворена душа.

Ние украсяваме къщата

За да бъдете щастливи и богати през Нова година, е важно да спазвате определени моменти, които несъмнено ще привлекат покровителя на годината:

 • За да украсите дома си, използвайте нюанси на синьо, бяло, млечно, жълто, оранжево;

 • Обичайните бели снежинки, на които те са свикнали толкова, трябва да бъдат заменени с цветни и фолиови фигури на източния покровител;
 • По-добре е природозащитниците да изоставят изкуственото дърво. Това животно обича живо, топло растение. Ето защо е по-добре да поставите истинско дърво във вана с пръст или да се справите с клонки;

 • Новият покровител е представител на котешкото царство, следователно той обича постоянството. Не е необходимо да променяте радикално декорацията на къщата, но можете да украсите стаята с реколта елементи;

 • Лесно е да привлечете райета: според стара традиция, дошла от Китай, за собственика на годината ще трябва да построите малка кабина, украсявайки я както трябва. Няма нужда да се строи впечатляваща къща, тя може да бъде чисто символична. Но ако в къщата има котка, тогава тя ще оцени усилията, ако размерът й позволи удобно да се побере в нея. И домашният любимец ще бъде привлечен от радост и от покровителя.

Какво да облека?

Тигърът е претенциозно животно. Той няма да търпи Нова година по пантофи и пижами! Обича естествените материали и не приветства синтетиката. Той предпочита цветовете пред своя елемент:

 • Синьо и всички нюанси на синьото.
 • Черно, сиво, графит.
 • Бежово и всичките му нюанси.
 • Бяло, кремаво.
 • Оранжевото и топло жълтото също са добре дошли.

Ако искате да привлечете подкрепата на символа на годината и да привлечете щастие и късмет, облечете нещо ново. Не е задължително рокля, може да е обувки или обеци.

Особено собственикът на годината обича истинското злато.

Ето защо, ако имате помпозни бижута, които са твърде умни за ежедневието, време е да ги сложите в навечерието на Нова година! Тигърът ще оцени този жест.

Какво да готвя за собственика на годината?

Бъдещият покровител е хищник, така че масата трябва да отговаря на нуждите на звяра. На празничната трапеза трябва да има:

 • Месо: свинско, говеждо, конско месо, агнешко, заешко, дивеч. Ако птиците се използват в салати, тогава те се заменят с месо от големи бозайници. По-добре е да вземете голяма птица: пуйка или гъска. Хищникът също ще се отнесе благосклонно към играта.

 • Новият покровител е месоядец, но обича и зеленчуци и плодове. Ярки чушки и домати, царевица, портокали, ананаси, златни картофи. Жълтото и оранжевото ще привлекат ивици.

 • Десертът също трябва да бъде ярък и интересен.

 • Препоръчително е да подредите ястия в тигров стил. Например, салати и десерти могат да бъдат направени под формата на лица на животни или украсени с ивици, имитиращи цвета на животното.
 • Напитки. Този звяр обича лукса. Той ще хареса висококачествени вина. Но той не обича силните алкохолни напитки. Ето защо, колкото и да искате да се поглезите с изконно руска напитка, по-добре е да се въздържите, за да не ядосате собственика на годината.

Но има ястия, които главнокомандващият празника няма да хареса. Затова е по-добре да не го ядосвате. Следното трябва да бъде изключено от новогодишния празник:

 1. Ястия с риба и морски дарове. По-добре е да ги оставите на Котката, чието време ще дойде малко по-късно. Ако наистина искате, тогава рибата се сервира цяла.Древните ориенталски знаци казват, че рибата не може да се реже преди готвене, в противен случай ще „отрежете“ финансовия канал и бедността ще прекрачи прага у дома.
 2. Бързо хранене. Освен че е вреден, той се приготвя и механично, без частица душа и топлина. Енергията на тези ястия е така-така.
 3. Ако планирате да готвите юфка, то тя трябва да е много дълга. Източната мъдрост казва, че колкото по-дълго е юфката, толкова по-дълъг е животът. Тази традиция е пряко свързана с дълголетието.
 4. Корейската кухня е забранена. Разбираемо е защо: месото на това животно традиционно се консумира тук. Следователно, максимумът, който може да се позволи да се сложи на масата, е зеленчук в корейски стил.

Като цяло къщата трябва не само да стане привлекателна за бъдещия покровител, тя трябва да го мани, да го кани да остане за дълго, да даде на наемателите щастие и богатство.

Това е малка част от онези обичаи и традиции, на които трябва да обърнете внимание. Опитахме се да съберем почти пълен списък с новогодишните табели.

Вълшебни поличби

Знаците за Нова година 2022 не са много различни от вярванията, познати на всички. Касичката на човечеството е пълна с различни знаци, тайни ритуали и добри традиции. А Нова година е приказка, в която вярват и малки и големи. Има много обичаи. Те засягат основните сфери на живота: здравето, любовта и финансовия компонент на живота.

Финансово благосъстояние

Паричните знаци поемат водещата роля по някаква причина. Когато има пари, човек може да си позволи много: красив, удобен дом, добри дрехи, вкусна храна, добро образование и работа. Финансовото благополучие ви позволява да стоите здраво на крака. Затова те обръщат внимание на знаците, така че да се намерят пари:

 • За да се запази финансовата независимост през новата 2022 година, е важно всеки член на семейството да има поне една голяма сметка в портфейла си.
 • Така че ситостта да не напуска къщата, трапезата е подредена богата и разнообразна.
 • Подаръците трябва да са практични и да не са евтини. Тигърът не обича дрънкулки.
 • Определено трябва да разпределите дългове и да се опитате да си върнете обратно.
 • Подредете листата от мента в ъглите и рафтовете. Къщата ще бъде изпълнена с приятен аромат, а ментата ще привлече Тигъра - котките обичат тази миризма.
 • Правилната декорация на дървото ще помогне да привлечете пари в къщата - освен играчки, можете да окачите банкноти и сладки на дървото.
 • Ако на 1 януари имате късмет и сте купили нещо с отстъпка, цялата следваща година ще бъде печеливша.
 • Изглежда, каква полза от това да се режете, докато готвите за празника? И фактът, че обещава финансово благополучие.

Признаци на любов

Всеки човек иска да обича и да бъде обичан. За да може съдбата да ви даде сродна душа през новата година, има стари суеверия.

 • Ако човек иска да намери любов, на дървото се окачва украшение във формата на сърце.
 • Ако срещнете почивка на път, очаквайте романтична среща в близко бъдеще.
 • За да има семейно благополучие в къщата, за празника се запалват 7 зелени свещи.
 • Ако двама влюбени в звънеца на часовника стискат здраво ръцете си, то тази година те ще прекарат заедно.
 • Ако първият човек, когото видите, когато излезете на улицата след празника, е куче, не се колебайте да изчакате любовта.

Бременност изглежда

Децата са най-добрият подарък през Нова година. Много хора мечтаят за тропането на малки крачета в къщата. За да забременеете, има няколко бебешки знака за годината на Тигъра.

 • Ако на масата има гости с малко дете по време на празнична вечеря, тогава собствениците трябва да очакват попълване.
 • Ако бременно момиче храни с лъжица онова, което мечтае за деца, то след няколко месеца второто ще има дългоочаквана бременност.
 • За да настъпващата година да даде на семейството прекрасен подарък, е необходимо да поставите детски неща или играчки под коледното дърво, за предпочитане по-близо до ствола на дървото.
 • Ако живо дърво се е вкоренило в саксия, поздравления, скоро можете да си купите някои детски неща.
 • Съществува старо поверие, че ако едно момиче започне менструация на 31 декември, то ще стане майка през следващата година.

Знаци за късмет

Ритуалите "за късмет" са прости и добре познати:

 • Монетите са подредени в ъглите на масата под покривката.
 • Запалете 8 свещи, като ги поставите в кръг. 8 - символът на безкрайността.
 • Поставете няколко фигури на новия покровител около къщата.
 • Хранете остатъците от храна на животни и птици.
 • Ако в къщата има домашен любимец, котка или куче, тогава трябва да видите към кого ще бъде привързано животното. Този човек ще има късмет през цялата година.

Ритуали за ученици и студенти

Учениците и студентите са специална категория. Те, разбира се, се интересуват от ученето и моментите, които са свързани с него.

 • Звънещ часовник. Колкото и да ви се иска да спите, режимът се усеща, трябва да имате търпение. В противен случай можете да проспите не само камбанките, но и бъдещите знания.
 • След камбаните изтичахме на улицата. Можете просто да погледнете през прозореца. Да срещнеш човек от противоположния пол там - до академичен успех.
 • Яжте плътно. Тогава багажът с добри оценки ще бъде тежък като пълен стомах.

Знаци за шампанско

Какво е Нова година без шампанско? Да, традицията да се празнува този празник с чаша весела, освежаваща, цвъртяща напитка се появи съвсем наскоро. Но този нов навик също успя да придобие традиции.

 • Към камбанките. Този обред е добре известен на всички. Можем да кажем, че това е класика. Веднага след като започне обратното броене, те бързо записват желанието на хартия, изгарят го, изсипват пепелта в чаша и го изпиват на един дъх. Важно е да имате време да извършите всички манипулации до последния удар.
 • Наздраве. Дрънкайте чашите твърде разумно. Последната чаша, на която ще бъде присъдена кристалната връзка, трябва да бъде в ръцете на противоположния пол. Тоест, една жена цъка очила с мъж и обратно. В процеса на тази вълнуваща дейност се отправя желание. За необвързаните това е директен съвет към началото на силна връзка.
 • Весели мехурчета. Ако в чашата има много мехурчета и те свършат заедно, тогава годината обещава да бъде богата на всякакви събития. Определено няма да скучаете. Ако има малко мехурчета и те образуват една или няколко, но уверени пътеки, тогава годината ще бъде спокойна, премерена и стабилна.
 • Щастие над ръба. Един мил, добър външен вид е свързан с наливането на шампанско. Ако е избягал от човека, на когото се излива, то годината обещава да бъде щедра и щастлива. Ако този, който е излял, тогава ще трябва внимателно да следите бюджета си. Съществува вероятност от „изтичане“ на финанси.
 • Сутрешна поръчка. Сутринта на 1 януари ще бъде много щастлив за някой, който случайно намери тапа от шампанско. Търсачът ще има късмет. В крайна сметка хората отвориха много добри пожелания, когато отвориха бутилката.
 • Корк фойерверки. Когато отваряте бутилка шампанско, не е нужно да държите тапата и да се опитате да я отворите внимателно. Нека коркът излети със силен поп, а шампанското се втурне към свободата с весела пяна. Който има достатъчно късмет да бъде облян с пяна, ще има късмет. И ако и той „лети“ като корк, като цяло е прекрасно - това, което гостите са смятали, ще падне върху късметлия.

Новогодишните вярвания за шофьорите

Традициите за шофьорите се появиха сравнително наскоро.

 • Наскоро закупената кола е поздравена за намирането на ново семейство и шампанско е поръсено по колелата. Много запалени шофьори свързват автомобил с живо същество. За тях това е домашен любимец. Следователно отношението е подходящо.
 • Ако колата изведнъж няма да запали на 31 декември, не бива да я карате. Тя знае по-добре дали да тръгне на път или не.
 • Преди празника не забравяйте да украсите колата си. Макар и мишура на антената, но трябва да я закачите - колата също е празник.
 • Препоръчително е да поставите фигурка на Тигър в салона, така че той да почувства важността си и тук.
 • На автомобила се дава и подарък: плитка за волана, аромат, нова четка за почистване или дори калъфи. Кой какъв бюджет има. Тогава тя редовно ще "тича" през цялата година.
 • На 1 януари трябва да загреете двигателя. И няма значение дали е пътуване или не.

Какво не трябва да се прави на Нова година 2022?

Като срещнете годината, ще я прекарате. Тази народна мъдрост е вечна. Какво не трябва да се прави при празнуване на Нова година? Какво трябва да се направи през изходящата година?

 • Кавга. Не можете да се карате с никого. Дори ситуацията да доведе до огнище, струва си да превърнете всичко в шега. Е, на кого не му се случва? Новогодишната суматоха смущава мнозина.
 • Дълг до неуспех. Раираният мрази дълговете и длъжниците. Разбира се, не можете да затворите ипотека с едно кликване. Но финансовите задължения към приятели и роднини трябва да бъдат затворени. Тогава годината ще е добра. Ако дължите малко пари и има възможност да простите, тогава е по-добре да направите такъв подарък на длъжника. Звярът наистина ще хареса тази щедрост и той ще се радва да ви покровителства.
 • Хаос в къщата. Не можете да срещнете Учителя в непочистен апартамент. Това е много чисто животно и късметът не блести за мръсните.

 • В деня преди празника не трябва да миете или търкате подовете. Измивате финансите.
 • Не можете да се подстрижете в последния ден на изходящата година, подстрижете си благосъстоянието.
 • Не можете да сте тъжни и да говорите лошо за изходящата година. Предишният шеф на годината ще се обиди и ще настрои новия срещу вас.
 • Много важен знак за годината на Тигъра: мъжът задължително трябва да седне на празничната маса.

Интересни статии...