10 важни обещания за себе си за Нова година

Случи се така, че от Нова година започваме нов живот: кроим планове, пожелаваме и даваме обещания. Нещо се сбъдва, но нещо остава в мечтите. Ето няколко идеи за важни новогодишни обещания за себе си.

  1. Прекарвайте повече време с близки. Това време е безценно, а животът е мимолетен. Не забравяйте какво наистина има значение.
  2. Научете се да си почивате качествено. Нека бъде малко време, но трябва да се разпределя редовно, в противен случай няма да остане сила дори за най-простите радости. Между другото, за тях …
  3. Радвай се на малките неща. Красив залез, усмивката на детето ви, миризмата на портокал или ябълка - тези неща не струват нищо, за да се насладите, но правят живота ни ярък.
  4. Коригирайте ежедневието и графика си. Режимът е необходим не само за малки деца, но и за възрастни. Ще бъдете изненадани колко по-енергични ще се чувствате, ако станете и си легнете едновременно.
  5. Занимавайте се със спорт, ако все още не сте започнали. Не е нужно да купувате членство във фитнес залата или да бягате всяка сутрин преди работа. Започнете от малко: увеличете броя на разходките, правете лека гимнастика сутрин. След като свикнете, може да искате още.
  6. Отстранете от обкръжението си хора, които подкопават самочувствието ви. Понякога е страшно да го направите, защото изглежда, че това е пряк път към самотата. Ако обаче сте решени, че ще търсите „подкрепяща“ среда, определено ще намерите нови приятели.
  7. Изхвърлете стари неща и боклук. Излишно е да коментирате: през новата година - с чиста къща и с желание да пускате нови неща в живота си.
  8. Научете полезно умение или навик. Твърди се, че навикът се формира в рамките на 21 дни. Изчакайте 21 дни и тогава ще бъде много по-лесно.
  9. Да изпълним само една важна цел за следващата година. Не си поставяйте твърде много цели. Практиката показва, че колкото повече обещания си даваме, толкова по-малко шансове имаме да ги изпълним. Нека целта да бъде една, но ясна, осъществима, определена по отношение на времето. За да направите ремонт, отидете на пътуване, заемете някаква позиция - целта може да бъде всякаква. Напишете план за изпълнението му стъпка по стъпка и започнете от 1 януари.
  10. Дай доброта. Нека бъде малко: нахранете гладна котка, преместете баба през пътя, кажете на минувач. Не ви трябва много, направете това, което можете. И нека безчувството в сърцата ни се стопи с първите звънливи фойерверки в навечерието на прекрасен светъл празник.

Интересни статии...