Хартиен бик за Нова година 2021: шаблони, идеи, схеми

Хартията е може би най-лесно достъпната творческа среда. Офисните бели, цветни, велпапета, опаковки и кадифе, както и ролки от хартиени кърпи, стари вестници и списания могат да се използват за създаване на занаяти. Усвоявайки различни техники за работа с този материал, можете да го направите така, че до Нова година 2021 в къщата да се настанят повече от един хартиен бик, който поне ще донесе радост от съвместното творчество с децата.

Приложение "Goby" за малки деца

За деца, които тепърва започват запознаването си с най-простите инструменти и материали за творчество, е подходяща такава техника като приложение. За работа ще ви трябват картон, цветна хартия или отпечатан шаблон, ножици и лепило. Детето трябва внимателно да изреже детайлите по контура и да ги залепи към основата.

Много по-интересно е да се създаде апликация на бик не върху обикновен лист картон, а върху чиния за еднократна употреба, която по-късно дори може да се превърне в маска. И какво по-приятно за едно дете от това да получи възможността да демонстрира на всички плодовете на творчеството си по този начин?

Символът на годината в техниката на квилинг

Хартиеното валцуване или квилинг е друга техника на хартиено изкуство, която ви позволява да създавате красиви картини или обемни фигури от къдрици от хартиени панделки с различни цветове със собствените си ръце. Този вид приложно изкуство възниква през Средновековието в Европа и сега се е разпространил по целия свят.

Квилингът помага за развитието на фината моторика на ръцете, което според педиатрите има положителен ефект върху развитието на речта и умствените способности при децата. За да направите бик, използвайки тази техника, ще ви трябва:

 • ленти хартия от 3 мм до 1 см ширина - можете да ги купите готови в магазина или да ги изрежете сами;
 • лепило - всяко бързосъхнещо лепило ще свърши работа, желателно е то да има гърло с тънък чучур;
 • инструмент за квилинг с прорези - специално устройство за усукване на ленти, но може лесно да бъде заменено с обикновена клечка за зъби или циганска игла с дълго око;
 • владетел с дупки с различни размери и форми, които след това могат да се дадат на къдрици.

Последователност на работата:

 1. Хартията от съответните цветове, нарязана на ивици, се усуква на спирали, които след това се придават необходимата форма с помощта на линийка и ръце.
 2. Свободните краища на къдриците трябва да бъдат фиксирани с лепило.
 3. Когато всички елементи са готови, те се свързват заедно с лепило и се фиксират върху основата.

Готовият занаят може да се превърне в магнит за хладилник чрез залепване на магнитна лента на гърба на основата. Можете също да направите квилинг снежинки или други играчки за коледното дърво.

И тук събрахме други занаяти за Годината на Вола!

Обемен бик, използващ техника на хартия

Моделиране на хартия или хартия е създаването на обемни 3D модели от хартия. Той има няколко нива на сложност от многоъгълни модели, почти неразличими от живите фигури, до CubeeCraft (кубично моделиране, където основата на фигурата е куб).

За творчество ще ви трябват:

 • схеми;
 • ножици и канцеларски нож;
 • желязна владетел;
 • чиста дъска за рязане, така че да можете да изрежете части върху нея с канцеларски нож;
 • лепило.

Процесът на сглобяване на модела е съвсем прост: изрежете шаблоните, огънете ги навътре (по пунктираните линии) или навън (по пунктираните линии) и ги залепете, като вземете двойки числа върху "ушите" на частите.

За да направите фигурката чиста, трябва да следвате следните правила:

 1. Когато самостоятелно отпечатвате диаграми, трябва да използвате хартия с плътност най-малко 200 g / m22.
 2. Измийте добре ръцете си преди работа, за да не цапате детайлите.
 3. Залепете частите с бързосъхнещо лепило, което не деформира хартията.
 4. Започнете сглобяването с малки части.

Можете да подсилите сглобения модел на символа на 2021 година, като го залепите с фибростъкло или го покриете с епоксидна смола.

Оригами хартиен бик

Оригами (буквално „сгъната хартия“) е вид японско приложно изкуство, което се състои в сгъване на различни фигури от квадратен лист хартия без използване на ножици и лепило. Всичко, което е необходимо за урока, е квадратен лист и подробна схема стъпка по стъпка.

Заедно с тази техника има и други насоки в оригами:

 • Оригами Kirikomi, което ви позволява да правите малки разфасовки, но сгъването остава основно;
 • Модулно оригами - триизмерен модел е сглобен от отделни многоцветни триъгълни модули.

Ще е нужно малко постоянство, за да се събере такъв хартиен бик.

Занаяти под формата на символ от 2021 г. от втулки

Има и друг начин да се направи бик. За да направите това, ролки от тоалетна хартия, хартиени кърпи и други неща се използват като основа.

Можете просто да залепите очите, ушите, рогата, опашката и краката към тях. Резултатът е забавен бик, с който детето може да играе. Ако направите няколко животни, можете да получите цял куклен театър, в който можете да играете любимата приказка на детето с него.

Такъв хартиен бик може да бъде много полезно нещо, например органайзер за канцеларски материали, стилизиран като символ на 2021 година. За да го създадете, освен ръкави, цветна хартия, лепило и ножици, ще ви трябват и идеи за вдъхновение, които за различни техники на творчество с този материал могат да бъдат извлечени от тази статия.

Интересни статии...