Какво трябва да има на новогодишната трапеза 2021 г., в годината на Вола

Празничен празник е възможност за домакинята да покаже своите кулинарни умения, но Нова година изисква по-задълбочена подготовка. Трябва да обмислите всичко до най-малките подробности, като започнете с това, което трябва да бъде на новогодишната трапеза с лакомства, и завършите с сервиране. Нека се опитаме да разберем кой от White Metal Bull иска да види срещата си.

Съдържание:

 • Какво е забележителното за символа на 2021 година
 • Диета на White Metal Bull
  • Гастрономически предпочитания
  • Забранени храни и ястия
 • Правила за съставяне на празнично меню
 • Как да създадете новогодишно настроение на масата
 • Малко за значението на червеното

Характеристики на Годината на Вола

Основните характеристики на White Metal Bull, които се появяват сами по себе си, са железен характер и благороден сдържан цвят.

Заедно с него символът на източния календар ще донесе мир, надеждност и просперитет, за постигането на което ще трябва да работите дълго и упорито. Няма причина да очакваме бързи доходи през новата година. Недостатъците на животното включват консерватизъм и неприязън към промяната, което може да доведе до пропуснати възможности.

Спокойното общо настроение на годината не обещава драматични промени в личния живот, но семейните хора ще започнат период на абсолютна хармония и спокойствие, но без романтизъм и проява на своите емоции. Под натиск може да възникне ярък изблик на негативни чувства.

Вкусови предпочитания на White Metal Bull

Дори в едно семейство вкусовите предпочитания на членовете му могат да се различават значително, да не говорим за толкова различни животни като Плъха и Вола, така че човек не може да разчита на препоръките от предходната година. Преди да съставите менюто за Нова година, е необходимо да проучите по-подробно какво е на вкуса на новото покровителско животно и от какво няма да бъде зарадвано.

Какво трябва да има на масата?

Бикът е придирчиво животно, което обича да се храни добре и вкусно. Консервативният характер на животното не изисква кулинарни изкушения и екзотични продукти на новогодишната трапеза. Той ще предпочете прости лакомства и традиционни туршии. Консервативността трябва да бъде и в методите на приготвяне. Продуктите могат да бъдат варени, задушени, пържени или печени.

Не забравяйте, че Бикът е тревопасно животно, следователно растителните храни (зърнени храни, зеленчуци, плодове и билки) трябва да преобладават в менюто.

Красиво декорирано плато със сирене няма да е излишно на масата като почит и благодарност на Плъха за всички хубави неща, които ви се случиха през изминалата година.

Лакомства, които ще помогнат да се получи благоволението на Бика и трябва да бъдат на новогодишната трапеза, ще бъдат:

 • ястия от печени или задушени зеленчуци;

 • различни салати от пресни зеленчуци или красиво декорирани зеленчукови разфасовки за тези, които предпочитат обилен Оливие с майонеза през зимата, а не леки зеленчуци;

 • всякакви гъбени ястия (картофи с гъби, гъби zrazy, julienne);

 • риба и морски дарове, но само познати във вашето семейство и приготвени по стари доказани рецепти - без експерименти и екзотика;

 • месни лакомства, приготвени от домашни птици, заек, свинско или агнешко месо.

Плодовете трябва да бъдат под формата на филийки, но също и сред съставките за напитки (плодови напитки, компоти, сокове) и десерти.

Суровият бик има сладък зъб, така че не можете без торта в новогодишната нощ, а лекият плодов десерт е идеален след щедро пиршество.

Какво не трябва да има на новогодишната трапеза

Въпреки цялата непретенциозност на покровителя от 2021 г. има ястия, които това животно може да не хареса.

На първо място, това са колбаси, топли ястия, пържоли, пастет, закуски и салати, които включват говеждо или телешко месо.

Не само самото месо, но и страничните продукти (черен дроб, бъбреци, сърце, виме и т.н.) трябва да бъдат забранени. Бикът не обича да бъде поздравен с почерпка от съплеменниците си.

По същата причина трябва да се преразгледа рецептата за приготвяне на желирано месо и аспик, която трябва да е на масата. За тези ястия е необходим желиращ компонент, тъй като домакините използват телешки кости. Студено колкото вкусно може да се приготви от свински джолан или пиле.

Ако вашето семейство не може да си представи новогодишна трапеза без желирана риба, тогава домакинята трябва да я приготви, използвайки агар-агар, а не желатин, основната суровина за производството на която са костите на говеда. Освен това работата с уплътнител за водорасли е дори по-лесна от използването на желатин, който не трябва да се включва.

Що се отнася до напитките, трябва да се помни, че Волът не обича пияници. Всички алкохолни напитки могат да бъдат в менюто, но употребата им трябва да бъде умерена.

Как да съставим меню за Нова година 2021

При съставянето на празнично меню трябва да се вземе предвид не само характерът на символа от 2021 г., но и вкусовите предпочитания на поканените гости. Също така трябва да изберете ястия, така че да можете да приготвите максимум препарати предишния ден. В противен случай до началото на вечерта домакинята може дори да няма сили да подреди масата с вече приготвени ястия. Някои от делата могат да бъдат делегирани на съпруга или други членове на домакинството.

По-долу е даден приблизителен списък с ястия за менюто за Годината на Вола:

 • централно удоволствие в идеята за печено пиле, пуйка или патица;
 • гарнитура от картофи;
 • ястия с горещо месо, но не с телешко;
 • лакомства с риба и морски дарове, както топли, така и студени;
 • студени предястия и салати;
 • сладкиши и десерти;
 • алкохолни и безалкохолни напитки.

Въз основа на този списък всяка домакиня може да вземе традиционни рецепти за новогодишното меню.

Как красиво да подредите масата и да уредите почерпка

Новогодишната нощ не трябва да се ограничава до обикновени съдове и хартиени салфетки, тъй като според уверенията на хороскопа, Волът не обича липсата на внимание към себе си, следователно, детайли с изображението на символа ще бъдат подходящи.

Тъй като елементът на годината е Метал, можете да го поднесете на масата в красива метална чиния или керамика с метализиран десен.

Свещи, тематични поставки за салфетки и красиво декорирани бутилки алкохол ще помогнат за създаването на празнично новогодишно настроение на масата. Дори ярък лък от сатенена панделка на крака на прозрачна чаша за вино ще бъде подходящ акцент.

Що се отнася до цветовете на празника, когато избирате покривка, салфетки и съдове, трябва да дадете предпочитание на бели, сребърни, златни и спокойни пастелни нюанси. Трябва да има ярки акценти от детайлите на наситено зелено или червено.

В дизайна на лакомствата, които трябва да бъдат на новогодишната трапеза, можете да покажете цялото си кулинарно въображение, използвайки големи количества зеленчуци и зеленчуци.

Приемлив ли е червеният цвят, когато Бикът се среща?

Цветовете, които най-често се използват в новогодишния декор, са червено и зелено. Ако за последното няма въпроси, тогава за червения цвят възниква въпросът: ще разгневи ли Бика.

В Китай, родината на източния календар, червеният цвят е задължителен новогодишен символ, среща се в празнични дрехи, сервиране на маса и дори декорация на дома. Китайците няма да направят изключение през 2021 г., така че не бива да променяме и традициите.

Потвърждението на неприязънта на биковете към червеното се счита за техните атаки срещу мулета (червеното наметало на матадора), но учените са склонни да вярват, че животното не различава цветовете и дори е много късогледско, поради което то реагира на движение . И така, беше проведен експеримент: мъж в червено стоеше неподвижно на арената, а мъж в черни дрехи тичаше.Бикът се втурна да атакува втория.

По този начин е напълно допустимо да се готви в годината на вола с червени съставки, както и да се използва в дизайна на празника.

Интересни статии...