Видео поздравления за Богоявление 2022, музикални картички

Кръщението Господне или Богоявление е празник, който допълва поредицата от новогодишни тържества, защото именно на този ден е прието да се изгаря коледно дърво и да се крият новогодишни играчки до следващата година. С този ден са свързани много интересни обичаи и традиции. За тях и как да оригинално и красиво да поздравим роднини и приятели за Кръщението, така че 19 януари 2022 г. да се помни дълго време, ще бъде обсъдено по-нататък.

Богоявленски обичаи и традиции

В допълнение към изгарянето на коледно дърво, има много повече интересни традиции, свързани с този празник. Така че се смяташе за голям грях да се работи в този ден, тъй като това е третият най-важен ден след Коледа и Великден. Разбира се, за повечето работещи хора новогодишните празници ще приключат много преди Богоявление, но ако има възможност да си вземат почивен ден, трябва да го използвате, за да се насладите на други традиции от този ден.

Интересен факт: преди Коледа и Богоявление се празнуваха в един и същи ден на 25 декември или 6 януари. Сега тази традиция на съвпадение на дати се е запазила само в някои страни (например в Армения).

Основният символ на Богоявление е водата. Освещава се в църквите, къпят се в него, въпреки Богоявленските слани, трябва да се изпие на глътка преди празничната трапеза. Смятало се, че Богоявленската вода е способна да даде младост и красота, така че в старите дни момичетата бързали към реката призори, за да се измият в „вълшебната вода“.

Поздравления за Кръщението

Ако няма вътрешно настроение и готовност да плувате в ледена дупка за Богоявление, можете да се ограничите до посещение на служба в храма, след което просто се измийте със светена вода и изпратете красиви музикални картички на приятели и познати.

Като правило видео поздравленията съдържат изображения на библейски сцени от Стария Завет, илюстриращи характерни сцени, свързани с това Тайнство.

Въпреки факта, че времето на Богоявление не се отдава на топлина (има дори стабилен израз "Богоявленски студове"), въпреки че всяка видео пощенска картичка е пълна с красиви снежни шарки, тя може да изпълни душата и сърцето със светлина, доброта, мир и топлина. И също така, за да има повече душевни думи, ние написахме красиви поздравителни стихове за Кръщението Господне.

По правило такъв резултат се дава от сърдечни думи в картите Богоявление. И дори ако на пощенската картичка вече са написани красиви стихотворения или поздравления в проза, няма да е излишно да добавите няколко реда лично сами. Това ще направи преобразуването по-емоционално и лично.

Традиционните пожелания на този ден са духовно прочистване, вяра и защита. Именно с такива и не само поздравителни думи можете да изтеглите безплатно от горната селекция от красиви музикални картички. Всички те са способни да дадат лъч светлина на вяра и да затоплят надеждата.

Интересни статии...