Музикални картички за Коледа 2022: безплатно изтегляне

Рождество Христово е празник, към който всички християни и вярващи се отнасят по-трепетно от която и да е друга дата в календара. Ако вие или вашите приятели също се тревожите за това тържество, моля, изпратете им красиви музикални картички, които създадохме специално за вас.

Малко за традициите на празника

Има много интересни традиции, свързани с Коледа. Може би вдъхновени от тях, искате да споделите получените емоции с приятели и семейство.

Християните от източния обред празнуват Коледа на 7 януари, за разлика от западните братя и сестри, които го празнуват дори преди Нова година на 25 декември. Много традиции на този празник ще бъдат полезни за укрепване на отношенията в съвременните семейства.

Например ритъмът на живот на повечето семейства е толкова динамичен, че рядко е възможно всички негови членове да се събират на една маса. Но на Бъдни вечер (Бъдни вечер на 6 януари) християните имат традиция да се събират заедно на една маса на празнична вечеря, която сближава всички много близо. Какво правят хората по Коледа? Те общуват, споделят новини, дават си малки подаръци.

Забележително е, че те не сядат на масата, докато на небето не се появи първата звезда, която по убеждение показа на влъхвите път до мястото, където се роди Исус. За вечеря се приготвят 12 постни ястия според броя на Христовите апостоли-ученици.

Такова хранене ще бъде полезно след обилна новогодишна трапеза за онези, които не са спазвали поста като гладен ден. Пшеничната кутия с ядки и сушени плодове също ще бъде от полза за тялото - основното удоволствие на този ден.

Основните герои на празника 2022г

Ако Нова година за деца и възрастни е свързана с пухкаво украсено коледно дърво, Дядо Коледа и неговата внучка Снегурочка, тогава Коледа има и други герои. На първо място, това е бебето Исус, което лежи в ясла, майка му Дева Мария, както и нейният съпруг Йосиф, мъдреците, донесли дарове на Спасителя. Те са изобразени най-често на музикални коледни картички.

В допълнение към изображенията на тези герои, на пощенските картички можете да видите ангел, който съобщава за радостно събитие, агнета, защото именно те са затоплили бебето със своята топлина и ярката пътеводна звезда на влъхвите. Красиви музикални картички и коледни картички в снимки с добри и топли пожелания можете да изтеглите безплатно, като изберете тази, която харесвате от дадената селекция.

Интересни статии...