Маска за бик от хартия върху главата на детето: изтеглете и отпечатайте

Карнавалната маска е аксесоарът, който допълва цялото изображение. Не можете без него, особено ако детето е в костюм на животно. От тази статия можете да научите за това какво представляват карнавалните маски, как да направите този аксесоар от хартия, а също така можете да изтеглите готов шаблон за костюм на Бик.

Всички карнавални маски могат да бъдат разделени на три вида:

  • полумаски, които покриват половината от лицето; те могат да бъдат направени от папимаш, картон или дебела хартия;
  • маска за цяло лице - може да бъде направена от същите материали като полумаска;
  • на обръч - направен по същия принцип като хартиените маски, но резултатът е фиксиран върху стоманен или хартиен обръч; те ще помогнат, ако на детето му е трудно да диша с аксесоар, който плътно прилепва към лицето;
  • маска-капачка - подходяща за малки деца, които се страхуват да скрият лицето си; рядко се прави от хартия, ако се използва само техниката на моделиране на хартия (хартия), по-често такива аксесоари се шият от плат, плюш или филц.

За да направите хартиена маска със собствените си ръце, трябва да постъпите по следния начин:

  1. Първо трябва да отпечатате готовия шаблон върху обикновена офис хартия и внимателно да го изрежете по контура. Последното може да бъде поверено на детето.
  2. Тъй като тънката хартия ще се скъса бързо, трябва да направите по-дебела основа за маската. Картонът е подходящ за нея. Можете веднага да залепите разпечатка на шаблона върху него и след това да го изрежете по контура. По-удобно е да режете картон с канцеларски или макетни ножове.
  3. Последното нещо, което трябва да направите, е да прикрепите връзките, така че маската на Бика да се държи добре на главата. Еластична лента или сатенена панделка, завързана отзад с лък, може да действа като вратовръзка.

Готовата маска може да бъде допълнена с някои детайли, които й придават индивидуалност, например кристали, искри, новогодишна апликация.

Интересни статии...