Vytynanka за годината на Вола 2021 - шаблони за изрязване за прозорци

Силуетното изрязване, което познаваме като vytynanka, идва от Китай. Там те започнаха да изрязват различни причудливи шарки от хартия почти едновременно с нейното изобретение, наричайки този вид декоративно и приложно изкуство киригами. Включва и снежинки, които всички изрязват в детството за Нова година.

В допълнение към снежинките можете да направите и други изрези за прозорци, създавайки цяла новогодишна композиция от тях. Обичайните зимни мотиви (смърч, снежни човеци, заснежени къщи, Дядо Коледа и Снежанка) биха били добре да допълнят символа на предстоящата 2021 Нова година - White Metal Bull. Може би това ще зарадва животното-покровител и ще донесе късмет, поне новогодишно настроение и възможност да прекарвате време с деца, занимавайки се с творчество, така че със сигурност.

За да направите вдлъбнатини за Годината на Вола, ще ви трябва следното:

 • хартия - можете да използвате обикновена бяла офис хартия и цвят за оригами с плътност 80 g / m22 или хартия за пастели с плътност 130 g / m22;
 • ножици, канцеларски или макетни ножове - тези инструменти трябва да са много остри, при най-малкия признак на тъпота острието на ножа трябва да бъде заменено;
 • подложка, за да не надраскате масата по време на рязане - това може да е специална подложка за самолечение или по-достъпна алтернатива (гумена подложка за мишка, дървена кухненска дъска или шперплат, ПДЧ).

Ще ви трябват и шаблони за изображения за изрязване, които можете да изтеглите безплатно от нашия уебсайт.

Последователност на работата:

 1. Ако шаблонът е отпечатан върху хартията, от която ще бъде направена витинанката, тогава тя се полага върху постелката и се изрязва.
 2. Ако шаблонът е направен от обикновен офис и работата ще бъде направена от пастелна хартия, тогава шаблонът трябва да бъде фиксиран, например с лента.
 3. Можете да го изрежете с всеки удобен инструмент: по-удобно е за някой с обикновени ножици или нокти, за някой с нож.
 4. Тук трябва да се придържате към правилото, че първо се изрязват най-малките детайли, а след това по-големите, от центъра на листа до периферията.
 5. Външният контур се изрязва последен. Най-лесният начин да направите това е с ножица.

Тук можете да изтеглите огромен брой новогодишни шаблони на различни теми.

Готовата vytynanka трябва да бъде фиксирана на прозореца. За тънка хартия е подходящ сапунен разтвор, който се нанася върху едната страна на работата, след което фигурата от хартия се притиска към стъклото на правилното място. Пастелна хартия vytynanky е прикрепена към прозореца с помощта на прозрачна лента. В този случай трябва да сте подготвени за последващото измиване на лепкави следи.

Тези, които отдавна работят в тази техника, съветват:

 1. Изчислете силата си, без да хващате сложни шаблони с много малки детайли. Най-добре е да започнете просто, като постепенно увеличавате нивото на трудност.
 2. Никога не бързайте, за да не „убиете“ в буквалния смисъл на думата, работа, може би няколко дни.
 3. Не работете в лошо настроение. В противен случай работата може да бъде съсипана от грешното движение, но дори и всичко да се получи, това няма да донесе радост.

Можете да придадете обем на новогодишната композиция, като я подчертаете с LED летящ такъв, положен по перваза на прозореца, или като го украсите със специален изкуствен сняг. В допълнение към декорирането на прозорци, ажурни силуети от хартия могат да се използват за създаване на ръчно изработени новогодишни картички.

Интересни статии...