Модели на снежинка от хартия за изрязване и печат

Декорациите, направени със собствени ръце, са част от новогодишното настроение. Със сигурност всички са изрязвали хартиени снежинки в детството, правели гирлянди от тях, бъркали със сърма от ентусиазъм. Обикновено бяха популярни прости схеми на снежинки, понякога дори не бяха необходими подкани: това беше чисто творчески процес. Всяка уникална снежинка, импровизирана по време на дърворезбата, е интригуваща. Никога не знаеш какво ще се случи накрая. Оказва се като в природата: можете да направите сто снежинки и никога да не го повтаряте.

Ето какво имаме:

  • модели за валцувани снежинки от хартия;
  • схеми за печат (vytynanka).

Модели на снежинки за рязане на хартия

За да опростите задачата за създаване на декорации за вашия дом или офис, можете да се съсредоточите върху готови схеми за изрязване на снежинки. Това е проста опция стъпка по стъпка, която изисква само няколко елемента.

  1. Офис хартия (бяла, А4 или цветна) или някакъв специален тънък материал за бижута. Основното е, че може да се сгъне три пъти.
  2. Ножици.
  3. Изрязване на диаграми - не е необходимо да ги отпечатвате, можете да правите ръкоделие, като използвате ръководството на екрана на монитора.
  4. Молив или писалка, за да начертаете контура за изрязване (не винаги е необходимо).
  5. Време и добро настроение :)

Децата особено се радват да режат снежинки. За тях това е като малко истинско чудо - да създадете красота от лист хартия със собствените си ръце! Детето трябва да избере по-малки ножици за рязане, така че да е удобно да работите с тях върху продукта.

Началото на процеса на рязане е да вземете лист хартия и да го сгънете три пъти точно в средата. Обикновено лист от квадратен формат, декоративни ръбове на снежинката или се оформят от ъглите, или се отстраняват, за да дадат заоблена форма. Освен това върху сгънатия триъгълник се очертават контури за изрязване с молив или писалка. Често, ако диаграмата е проста и ясна, не е нужно да рисувате нищо, можете просто да я погледнете и да повторите.

След като всички необходими части са изрязани, листчето хартия трябва да се разгъне, за да се види резултатът.

Трябва да го разгънете внимателно, внимателно, тъй като ажурната красота-снежинка може лесно да се счупи.

Схема 1
Схема 2
Схема 3


Модели на снежинки за печат върху хартия

Има и друг вид прекрасни снежинки за Нова година - така наречената vytynanka. Тяхната особеност е в различна техника на рязане. Като основа се взема плътен материал - картон, фаомиран, със или без блясък, подложка от линолеум. Такъв материал не може да се сгъва, за да се изрязват симетрични шарки. Перфорационните шаблони се отпечатват и очертават върху основата, след което се изрязват. Този бизнес може да се повери на по-големи деца или да се остави на възрастни.

За да изрежете красива снежинка върху шаблон, последната трябва първо да бъде изтеглена и отпечатана. Ако принтерът не е под ръка, има друг изход: поставете тънка хартия на екрана на устройството и проследете контурите на шаблона в светлината. След това този лист с контур се нанася върху материала за снежинката и бъдещият продукт се изрязва по него. Този метод е подходящ само за прости схеми, но това не пречи да получите красив резултат.

За да изрежете красива снежинка по контура, ще ви е необходим канцеларски нож, остър нож или малки ножици, които ще бъдат удобни за работа през малки детайли.

Къде да приложите снежинки?

Когато вашите собственоръчно изработени снежинки са готови, можете да започнете да ги поставяте. Първото място, където ръката се простира, за да ги залепи върху лентата, е стъклата на прозореца.В навечерието на новогодишните празници от улицата можете да видите колко прозорци са пълни с причудливи композиции от снежинки.

Следващото популярно благо за новогодишния декор е полилей. Няколко снежинки от плътен материал, окачени върху него, изглеждат особено добре. Можете да експериментирате и да комбинирате бижута в различни размери и цветове.

У дома хартия и дебели снежинки могат да се поставят върху вратите на хладилника, шкафовете, вратите. Елегантни празнични композиции се получават от снежинки и гирлянди.

Коледното дърво е друго място, където ръчно изработена снежинка би била подходяща. Можете да ги поставите колкото сърцето ви желае, стига да носи радост.

Децата могат да подарят издълбани със старание и любов снежинки на своята баба или дядо, любимия си учител или учител. Изработени със собствени ръце, те ще донесат усмивка дори на най-озадачения възрастен с ежедневието.

Интересни статии...