Снежен човек плетене на една кука - най-добрите модели с описание на плетене

Плетеният снежен човек е символична играчка, която може да се използва за украса на стая, подаряване на приятели или използване като декор за коледно дърво. Този герой на зимните приказки не отстъпва по популярност на Дядо Коледа и неговата внучка Снежанка. В допълнение, връзването на снежен човек самостоятелно няма да бъде трудно дори за начинаещи.

За да направите такава играчка, независимо от избраната схема или майсторски клас, ще ви трябва следното.

Инструменти и материали за плетене

  • бели конци за тялото (вълна, акрил, ирис), един снежен човек (в зависимост от размера) ще се нуждае от 30-50 g прежда;
  • остатъци от конци с различни цветове за декоративни елементи (ръкавици, ботуши, шал, шапка и др.);
  • кука;
  • конец с игла за шиене на отделни части;
  • ножици;
  • пълнител за обемисти играчки (холофайбър, синтепон или друг подходящ материал);
  • мъниста, копчета или нещо друго, което може да се използва за очите.

Плоският снежен човек не може да бъде по-лесен!

Плетените на една кука снежни човеци могат да бъдат обемни или плоски. Последният може да се превърне в стилен държач за кухненско гърне, елемент от новогодишно пано или поздравителна картичка. За да направите плосък снежен човек, достатъчно е да овладеете само описанието на един модел - плетен кръг. След това, като променяте нейните размери, можете да съберете проста играчка от две заготовки с различен диаметър. Декорацията му може да бъде плетена или направена от копчета, сатенени панделки и други подръчни материали.

Затваряне на PDF файлове от индексиране в роботи (това е за мен)

Ще се интересувате от:

  • плетени модели снежинки,
  • шарки на плетени коледни елхи.

Схеми описание на обемни снежни човеци

Плетенето на обемни снежни човеци с помощта на техниката amigurumi е по-трудно, но дори тук можете да намерите занаят за вашето ниво на плетене на една кука. Основните елементи на играчката ще бъдат главата и торсът. Главата е бяла топка, но тялото може да бъде или под формата на топка с по-голям диаметър, или да повтаря очертанията на човешкото тяло. Можете да плетете главата и торса поотделно и след това да шиете заедно или да плетете без прекъсване. Ръцете и краката на снежен човек също могат да бъдат направени от топки с по-малък диаметър.

Майсторски клас от Екатерина Николаева "Снежни човеци-приятели"

По-опитните плетачи могат да завържат ръцете на снежния си човек с ръкавици, ботуши или кънки на краката си, както е описано по-горе. Задължителни атрибути на такава зимна играчка са капачка за глава и шал. Тези елементи могат да бъдат плетени на една кука или плетени от прежда от ярки цветове, или можете просто да шиете от филц или друг плат.

Майсторски клас от Татяна, собственик на сайта vpetelkah.ru @vpetelkah

Снежен човек от Анара Лепесова

Очите на снежния човек могат да бъдат направени от бутони, големи мъниста или да залепят очите, които се продават в занаятчийските магазини, но носът, като правило, е плетен оранжев "морков".

Малко търпение, усилия и въображение и плетен снежен човек ще се настанят в къщата, придавайки новогодишно настроение на всички членове на домакинството. И избраните модели с подробно описание ще ви помогнат да разберете всички нюанси на процеса на плетене.

Интересни статии...