Занаяти от памучни тампони за Нова година 2022, фото идеи за деца!

Приятни на допир, снежнобяли памучни тампони могат да се използват не само за козметични цели, но и за оригинални и лесни за изработка занаяти. За Нова година можете да направите обемно коледно дърво, поздравителна картичка, венец на вратата, различни висулки и много други. Лекотата при работа с този материал ви позволява да привлечете и най-малките деца в творческия процес.

За да създадете красиви занаяти от памучни тампони, ще ви трябва:

  • цветна хартия и картон;
  • конци за шиене и плетене;
  • цветни бои;
  • копчета, мъниста, очи;
  • ярки сатенени нишки с различна дебелина;
  • подстригване на цветен филц;
  • памучни тампони;
  • пръчки за сладолед, рула за коктейли, съдове за еднократна употреба;
  • лепило.

Що се отнася до инструментите, с които ще трябва да работите, техният списък не е толкова дълъг и всички те могат да бъдат намерени във всеки дом, където има деца: ножици, шевна игла, телбод и четки.

Лесен начин да направите коледно дърво

За обемните занаяти на коледното дърво ще ви е необходима рамка под формата на конус, която просто трябва да „облечете“ в кръгове от бял нетъкан материал.

За учениците може да се предложи по-сложен модел, където всеки кръг се сгъва по определен начин и се залепва към основата. За децата ще бъде достатъчно просто да залепят дисковете в произволен ред, който може да остане бял или боядисан в зелено.

След такива манипулации остава само да украсите коледното дърво с помощта на мъниста, панделки, кристали и всичко, което ще бъде подходящо за новогодишната красота.

Занаяти от дискове под формата на животни

Белите чаши от памук могат да се превърнат в забавен крош заек, пеперуда, птици, агне или панда. Дисковете, от които се изрязват детайлите на животното, могат да бъдат залепени към рафт за сладолед и пластмасова сламка, след което получавате кукла за куклен театър. С такива занаяти можете да играете новогодишни представления.

Ако ги залепите върху лист картон или цветна хартия, ще получите красива ръчно изработена новогодишна картичка. Цветните животински части могат да бъдат изрязани от филц или цветна хартия. Следвайки същите принципи, можете да направите снежни човеци.

Зимни пейзажи от памучни обиколки

Снимките могат не само да се рисуват, но и да се създават от различни подръчни материали. Памучните тампони, подобни на белия пухкав сняг, са идеални за пресъздаване на зимни пейзажи.

На лист цветен картон трябва да залепите заготовки под формата на дървета и къщи и след това да покриете всичко това със сняг от бели кръгове. От памучни тампони могат да се направят отделни снежинки.

Други новогодишни занаяти

В допълнение към изброените по-горе, можете да направите коледни топки на коледно дърво от памучни тампони, които ще изглеждат не по-зле от другите декорации. Просто трябва да сглобите дисковете в пищен помпон с помощта на конец с игла и след това да шиете контур от сатенена панделка.

Ако залепите пръстен от полистирол или картон с памучни кръгове, събрани в центъра, ще получите много ефектен новогодишен венец, който може да бъде закачен на вратата. Можете да използвате същите материали за декорирането му, както за декорирането на подобен занаят за коледно дърво.

Памучните тампони са материал на достъпна цена, който може да се използва широко за създаване на новогодишни занаяти. Такова съвместно семейно творчество може да направи очакването на Нова година по-интересно и да помогне на родителите и децата да се забавляват заедно.

Интересни статии...