Забавни забавни картинки за Стара Нова година 2022

Какво е Стара Нова година? Опитвате се да повторите особено успешно празнуване на Нова година? Начин да шокирате и вкарате в езиков ступор чужденец, който се опитва да изучава руски език и култура? Поклон пред традицията в най-добрия смисъл на думата или празно ехо от миналото, когато използвахме различен календар?

Нека ви напомним, за всеки случай, че Старата Нова година е празник, на който не можахме да откажем след преминаването към григорианския календар. Според предишния Юлиан нашите дядовци и прадядовци са празнували Нова година в нощта на 13 срещу 14 януари, а не от 31 декември до 1 януари. В началото на миналия век тази промяна настъпи, но хората не спряха да спазват традициите. Сеитбата е все още често срещана и днес - там, където се помни, тя преминава по всички признаци. Момчетата са тези, които обикалят своите съседи и познати и се разпръскват щедро „кутя“. Знакът казва, че именно мъжът трябва да влезе първият в къщата в началото на годината според стария стил. "Сея-сея-сея, честита Нова година!" - ценни думи, които са радостни да се чуят на 14 януари. Смята се, че със сеитбата в къщата идват щастие и просперитет за следващата година.

В някои семейства дори сега на Старата Нова година има стари знаци: не казвайте числото „13“, по всякакъв начин избягвайте да броите дреболии, в противен случай няма да се намерят пари. Освен това не можете да давате заеми за старата Нова година, в противен случай можете да прекарате цялата година в дълг.


Най-забавното действие в чест на този празник е гаданието на Нова година. Момичета, запознати с тази традиция, не пропускат възможността да гадаят във водата, на карти за игра, на огледала. В весела компания на приятелки се пробужда особен ентусиазъм и смелост. Може би огледалата и царете на картите ще ви кажат кой ще бъде сгоден …

Къде е старата Нова година без размяната на поздравления? В семейния кръг те звучат на празнична вечеря, но за размяна между приятели и далечни роднини ще дойдат готини снимки за старата Нова година. Подготвили сме за вас селекция от красиви снимки, които можете да изтеглите безплатно на телефона си и да ги изпратите на всички, които не могат да бъдат поздравени лично. Сред всички можете да изберете тези, които най-много ви харесват според сюжета - с благосклонни новогодишни надписи, забавни снимки, забавни рими. Представете си колко по-приятно и интересно е да видите желание не под формата на сухи фрази, а под формата на сладка пощенска картичка. Използвайте шанса да напълните празниците с положителни неща!

Готина снимка със статистика за Нова година.

Забавна картинка за старата Нова година с котка

Интересни статии...