Дядо Коледа, направен от хартия със собствените си ръце: 50 идеи за снимки с шаблони

Какво по-хубаво от правенето на новогодишни занаяти със собствените си ръце? Изработвайте само занаяти заедно с деца! Най-важният новогодишен герой може да бъде направен от абсолютно прости и достъпни материали и за създаването му са необходими много малко усилия и умения.

Съдържание:

 • Дядо Коледа от хартиен ръкав;
 • Обикновено оригами;
 • Занаяти от хартиени шишарки;
 • Дядо Коледа под формата на кутия;
 • Трафаретите и шаблоните са готови.

Рол е не само суши

Оригиналната хартия Дядо Коледа може да бъде направена дори от лист дебел червен картон, навит на руло. Но най-простият материал за направата на коледната фигурка е картонена ролка от тоалетна хартия или хартиени кърпи.

Производствени стъпки:

 1. Лист червена хартия трябва да се залепи върху ролката, след което да се огънат долните и горните ръбове на цилиндъра в различни посоки, както е показано на фигури 1-6.
 2. В горната част на видеото трябва да се постави бял триъгълник - това ще бъде лицето на Дядо Коледа.
 3. С помощта на черен маркер нарисувайте ботуши по долните ъгли на конуса и колан около цилиндъра.
 4. Начертайте лицето на героя. Закрепете примка между горните ъгли на цилиндъра за окачване на играчката на елхата.

Хартиени волани

Феновете на популярната техника на оригами могат да използват различни схеми за изработване на хартиени занаяти. Трябва да се отбележи, че първата версия на играчката може да бъде направена от обикновена едностранна цветна хартия в червено, докато оригиналният занаят от втората диаграма ще изисква самостоятелно боядисване на бял лист, като се вземат предвид подробностите, посочени в диаграма.

Дядо Коледа от шишарки

Необходими са минимални усилия и време, за да се направи Дядо Коледа от хартиен конус. Този тип занаяти е идеален за творческа дейност в детска градина или за приятно прекарване на Нова година. Дядо Коледа може да бъде направен от готов отпечатан шаблон или направен от вас сами.

Това ще изисква:

 • 1 лист бяла хартия;
 • 1 лист цветна хартия в червено;
 • лепило;
 • телбод;
 • ножици;
 • мънисто или малък помпон в златно или бяло.

Напредък:

 1. Начертайте кръг върху лист червена хартия. Желаната височина на бъдещата фигурка трябва да бъде равна на радиуса на кръга.
 2. Изрежете кръг от червена хартия, сгънете го наполовина, сгънете го в конус и фиксирайте краищата на формата с лепило или телбод.
 3. Изрежете овална форма с вълнообразни ръбове от лист бяла хартия. Използвайки процепа в горната част на овала, закрепете частта към конуса.
 4. Начертайте лицето на героя върху овала, залепете червения нос и белите мустаци. Допълнете завършената фигурка с мънисто или помпон в края на конуса.

Дядо Коледа - кутия

Фигурка на Дядо Коледа под украсена коледна елха е традиционен елемент от новогодишните тържества. Необичаен Дядо Коледа, направен под формата на кутия за изненада, ще помогне да разнообрази празничния интериор, както и приятно да изненада всеки, който погледне под дървото в търсене на подаръци и сладкиши. Дори един бонбон или малък сувенир, скрит в кутията, ще донесе радост и усещане за празник на детето, което ги намери.

Занаяти за готови шаблони и шаблони

Основният новогодишен герой, направен от децата за техните близки, ще се превърне в най-скъпият и желан подарък. За да направите такива занаяти с Дядо Коледа, достатъчно е да отпечатате шаблони върху дебела хартия. Голям избор от опции ще ви позволи да направите няколко занаята, които са неподобни един на друг, което несъмнено ще бъде полезно за съвместно творчество в детска градина или в голяма компания.

Интересни статии...