Как да украсим прозорци за Нова година 2022: 60 идеи „направи си сам“

Нова година е времето, когато искате всички да вземат участие в подготовката за празника, да усетят магията на наближаващата приказка. След като сте решили да украсите прозорците за новата година, вие не само ще подготвите къщата за празника, но и ще споделите празничното си настроение с околните, които ще видят резултата от вашата работа. Подготвили сме няколко прости и ярки идеи за декор.

Вземете своя избор: кое ви е по-вкусно?

 • LED светулки;
 • домашни гирлянди;
 • гваш - добре забравено старо;
 • декорация с топки;
 • обемни хартиени композиции;
 • Нова година vytynanka;
 • как да украся перваза на прозореца;
 • външна декорация на прозореца.

LED гирлянди и свещи

Всяка година традицията да се украсяват прозорци със светещи гирлянди обхваща все повече хора. В навечерието на Нова година сивите високи сгради в жилищните райони се трансформират: тук-там се осветяват многоцветни прозорци, искрящи от светлини.

Съвременният коледен венец е повече от шнур с LED многоцветни светлини. Дори да е едноцветен, гирляндът може да се превърне в основния елемент на новогодишния декор: крушките могат да хвърлят фантастични сенки през ажурни снежинки от хартия, фиксирани до тях или покрити с обикновени хартиени чаши, наподобяват малки домашни абажури.

Можете не само да украсите прозорците за Нова година, но и да придадете на интериора нотка на романтика или дори мистерия с помощта на запалени свещи. Свещите могат да бъдат еднакви по цвят и размер или, напротив, да се различават по форма, но съставляват една композиция в цялостния стил на интериора.

Направи си сам гирлянди

Много място за въплъщение на фантазии - създаването на домашни гирлянди за прозорци.

Оригинални висящи декорации могат да бъдат създадени от всичко, което е под ръка. Гирлянди, направени с:

 • снежинки, фиксирани на различна височина, изрязани от хартия;
 • многоцветни помпони или бели памучни топки, наподобяващи снежни топки;
 • смърчови клони, прикрепени към основната лента и окачени от нея върху тънки панделки или конци чрез конуси;
 • близалки или традиционни коледни меденки, разпространяващи ароматите на новогодишните подправки около тях;
 • хартиени или памучни дискове с различен диаметър, залепени заедно с нишка, предварително преминала в средата на дисковете;
 • Коледни фигури от картон или плътна крафт хартия, прикрепени към сатенена панделка или плитка, чийто цвят трябва да съответства на цветовата схема на интериора.

Рисуване с гваш

Можете да украсите прозорци за Нова година с бои. Широката повърхност на стъклата на прозореца позволява да се изобразяват цели сцени с няколко знака на фона на новогодишните пейзажи. По-добре е да използвате гваш за рисуване - в сравнение с други бои, той се слага върху стъклото на плътен слой и лесно се отмива след това.

Дори малки деца ще могат да рисуват прозорци за празника. Самите те могат да нарисуват цялата картина или да оцветят това, което възрастните са очертали върху стъклото. Ако планирате да нарисувате малка рисунка, можете да отпечатате подходящо изображение, временно да фиксирате листа от външната страна на прозореца и да очертаете контурите на изображението, така че след това да можете да ги оцветите сами или с децата си.

Нова година 2022 е годината на Тигъра. Децата ще оценят необичайната идея, ако сладкото Тигърче може да се превърне в един от многото новогодишни герои, нарисувани на прозорците в навечерието на празника.

Декориране на прозорци с топки

Невъзможно е да си представим новогодишен интериор без традиционни коледни декорации - коледни топки.Многоцветните или обикновени топки, прикрепени към корниза на различна височина, ще изглеждат плаващи във въздуха през деня, а след като се стъмни те ще се превърнат в оригинален празничен акцент в интериора.

Обемни декорации от хартия

Можете да украсите прозорци за Нова година с помощта на обикновена бяла хартия. Рисувани с ръка шаблони или шаблони за силует с отпечатана хартия трябва само да бъдат изрязани и закрепени към прозореца (или да бъдат разположени на перваза на прозореца). Това могат да бъдат очертанията на заснежена приказна гора или уютно малко селце със снежни шапки върху малки къщи.

Прозорците могат да бъдат украсени с хартия, сгъната под формата на триизмерни фигури. За да направите това, достатъчно е да използвате една от многото схеми за създаване на новогодишни оригами.

Фрези за прозорци

Удивително красива новогодишна витинанка, залепена за стъклото, ще създаде впечатлението, че самата природа се е опитала да украси прозорците за Нова година - филигранните ажурни мрежи от фигури, изрязани от хартия, наистина приличат на модели, мразовити в студа.

Многобройни снимки на декорации от хартия ще ви помогнат да решите как да украсите прозореца си и да изберете подходящата схема сред новогодишните шаблони.

Как да украся перваза на прозореца?

Преди да украсите пространството на перваза на прозореца, традиционните саксии с стайни растения трябва да бъдат премахнати от перваза на прозореца. Това не само ще има благоприятен ефект върху самите растения (тъй като ще ги освободи от сухия въздух на батериите), но и ще помогне за създаването на новогодишни композиции без зелена зеленина на заден план.

Материалът за създаване на композиция може да бъде всичко:

 • фигурки на животни или новогодишни герои;
 • малки изкуствени коледни елхи в ред или едно средно голямо коледно дърво;
 • декоративни подаръци;
 • червени ябълки, портокали, подправки (канелени пръчици, анасон, карамфил и кардамон);
 • сухи клони и смърчови шишарки;
 • пресни клони от иглолистни дървета;
 • Коледна украса, гирлянди, цветни панделки.

Дори най-обикновените стъклени буркани с изсипан вътре изкуствен сняг или усукан, обърнат гирлянд ще се превърнат в оригинална новогодишна украса за прозорци.

Готови за използване стикери

Можете да украсите прозорци за Нова година не само като създадете нещо със собствените си ръце. За тези, които не обичат да отмиват рисунки или следи от залепени бижута от стъклото след празника, използването на закупени стикери ще бъде подходяща идея. Създаването на тези декоративни елементи не отнема време, достатъчно е да изберете и закупите опцията, която ви харесва. Повечето стикери са за еднократна употреба, но можете да ги запазите и да ги използвате за следващата година. За да направите това, след края на празниците трябва внимателно да премахнете стикера и да го залепите обратно към листа, в който е продаден.

Как да украсим прозорец отвън?

Собствениците на отделни къщи често украсяват прозорци не само отвътре, но и отвън. Композиции от клони от ела, играчки, улични свещи или специални гирлянди ще придадат празничен вид на сградата през Новата 2022 година. Важно е опциите за декор отвън и отвътре да не прекъсват това, а да се допълват взаимно.

Надяваме се, че нашите идеи са ви харесали! Създайте, направете този свят празничен! И нека тази Нова година донесе само приятни изненади.

Интересни статии...