Новогодишен декор в скандинавски стил: 60 фото идеи

Искате ли да промените интериора на дома си за новогодишните празници и да го превърнете в ъгъл на приказна Лапландия? След това вземете под внимание идеите за скандинавски стил. За да направите това, откажете се от изобилието на новогодишния декор в стаята, обичайната мишура, стъклени играчки на коледното дърво.

Заменете всичко това с прости грациозни композиции, направени от естествени материали: клони на дървета, смърчови крака, шишарки, парчета кора, червени плодове от калина. Добавете няколко свещи, топъл домашен текстил, украсен със зимна тематика, и вашият дом ще се превърне в истинско приказно място, където магически гноми, елфи и скандинавски Дядо Коледа - Joulupukki определено ще искат да навлязат.

За да направите дома си наистина да изглежда като кътче от заснежена Лапландия, важно е да се придържате към три основни правила:

  1. Основният цвят на интериора е бял и неговите нюанси.
  2. Истинска красота в простатата, естественост и минимализъм.
  3. Използваният материал трябва да е естествен или много подобен на него. „Не“ - изкуствена мишура, синтетично дърво, химически миризми. „Да“ - на прости клони, парчета кора, техните композиции, истинско дърво и зашеметяващ аромат на естествени борови иглички.

Бели свещи, напомнящи студени стъклени ледени висулки в гората, изображение на северни елени, малко истинско дърво, светлини на бял фон. Такъв прост, красив дизайн, можете лесно да го направите сами.

Преобладаването на бялото в интериора е предпоставка за скандинавския стил. Този цвят ви позволява да направите стаята лека и празнична. А използването на елементи от ярък декор (червено, жълто, оранжево) добавя цвят и развеселява.

Пъстрите топки на прозореца ви канят навън да играете снежни топки.

Меките възглавници, красиво положени на дивана, ще подчертаят уюта и комфорта на дома ви, а тяхната новогодишна тема ще ви напомни за предстоящите празници.

Дървото не трябва да е бодливо. Може да се направи от обикновени клони, като се декорира с прости играчки, борови шишарки и фенери.

Конусите от смърч са чудесни за създаване на различни композиции.

Когато декорирате дома си в скандинавски стил, не трябва да забравяте за неща, изработени от обикновен плат. Това могат да бъдат текстилни играчки и бижута. Дори обикновените чорапи, сякаш случайно оставени на килера, са идеални за това.

Интересни статии...