Коледна елха - направи си сам, 50 идеи 2022

Пригответе ножици, лепило, владетел, молив, игла и конец и всякакви материали, които можете да намерите около къщата. Използвано е всичко - стари вестници и списания, цветна хартия, картон, парчета филц, прежда за плетене, обикновени тестени изделия. Може да не успеете веднага да вземете решение за материала, или процесът ще поеме толкова много, че ще направите няколко коледни елхи.

Прост занаят: от шиш и хартия

Основа: пръчки за суши или дървени шишчета. За короната: сгънете лист зелена хартия с акордеон, пробийте в средата с перфоратор, изрежете във формата на триъгълник. Остава да нанижете импровизираните игли върху багажника, да фиксирате, да украсите по желание. Последното докосване е бримка от конци отгоре или пън от опаковъчен картон за стабилност.

Коледна елха от топъл филц

Ще ви трябват парчета филц или пухкава драперия от зелени, светло зелени, кафяви цветове. Въпреки това, всякакви нюанси ще свършат работа - това е вашето коледно дърво. Допълнително - малко подложка от полиестер, копчета или стари бижута за декорация.

Работа: нарисувайте и изрежете две дървета с произволна форма, поставете пълнител между заготовките, шийте с прави шевове или над ръба, украсете - занаятът е готов.

Красива елха от хартия

Сгънете лист зелена хартия, както е показано на снимката, премахнете излишното - получавате правилен триъгълник. Нарежете на равни ивици, оставяйки 1-2 см да се сгънат. Увийте внимателно "боровите лапи" навътре и залепете. Направете кафяв пън, украсете с готови малки помпони, забавни фигури, мъниста.

Елегантен картон

Идеално е да използвате двуслойни картонени опаковки. Изрежете триъгълен детайл, внимателно вдянете шиш вътре. Нарежете ленти от цветна хартия, залепете произволно в напречна посока, фиксирайте излишъка от шевообразната страна. Залепете цевта в стойка от пяна или корк, подложката от полиестер или вата ще симулира сняг.

От списания и вестници - 2 варианта

Нарежете стари списания (детски, рекламни, лъскави) на квадрати с различни размери. Нанижете на шиш последователно от голям към малък. С помощта на минимално количество лепило, поръсете "дебелите клони" с изкуствен сняг, украсете отгоре.

Дебелото лъскаво списание с листове върху кламери е почти готов занаят за училище. Достатъчно е да сгънете всяка страница по диагонал няколко пъти, да увиете излишното в долната част навътре, да го фиксирате с лепило, ако е необходимо, да изправите короната и да украсите.

Креп хартия

Изрежете ленти с различна дължина, намажете лепило по единия край, направете произволни гънки. Събирайте последователно - от големи до малки. По-добре е да се прикрепи към основата или лист контрастна хартия под формата на апликация. Украсете с конфети, снежинки, звездички.

От пластмасова бутилка

В къщата има зелена пластмасова бутилка - ръчно изработена елха ще издържи повече от един сезон. Отделете гърлото и фиксирайте конуса от хартия в него. Разделете пластмасата на парчета и нарежете на гребен. Закрепете всеки елемент към основата с тънка лента.

От ролки от тоалетна хартия

Предлагаме две възможности: направете голяма ела за училище и малка за детска градина. Първият е подходящ, ако има време или възможност за събиране на достатъчно количество материал. Боядисайте ръкавите в зелено, 2-4 кафяви за основата. Сглобете дървовидна структура с помощта на лепило или двустранна лента, украсете с топки и мъниста.

За втория вариант ви трябва само една втулка. Тя трябва да бъде леко съкратена, подчертана с бои или лъскава плитка.Начертайте и изрежете 4 полукръга, навийте ги в конус, подредете дъното под формата на ресни. Събирайте и украсявайте последователно.

От нишки

И как да направите коледно дърво, ако няма желание да се бъркате с лепило и времето изтича? Занаят от конци, дори без да притежавате уменията на ръкоделие. Просто трябва да увиете картонената заготовка със зелена прежда в произволен ред. Зашийте примка и готови помпони с няколко шева - това е всичко, можете да отпразнувате Нова година.

За втория вариант все още трябва да залепите конуса, но са необходими минимални усилия. След това навийте нишките в кръг, зашийте копчета, украсете с мъниста, снежинки. Можете да използвате различен цвят на прежда или канап.

Въздушни коледни елхи

Ще получите необичайно коледно дърво за Нова година, ако използвате интересна техника. Все същият конус от хартия е увит с нишки, предварително смазани с PVA лепило. Хаотично местоположение е добре дошло. След като конструкцията изсъхне, основата се отстранява, дървото се украсява.

Зелени помпони пухчета

Ще ви е необходим шаблон за направа на помпони или готови пухкави топчета - продават се в магазините за ръкоделие. Там можете да закупите и други елементи от бъдещия смърч. Лесно е да го съберете със собствените си ръце. Помпоните са вързани заедно или прикрепени към навита тел. Мек плавателен съд без рамка се поставя върху пластмасова чаша или бутилка.

Дантела

Искате ли наистина оригинален занаят - коледно дърво в реколта стил за вас. Ако не сте добри в ръкоделието, ограничете се до обикновен занаят. Върху хартиения конус са залепени дантелени ленти, панделки, готови апликации. Но можете да създадете истински шедьовър. Трудността зависи от нивото на умения и полета на въображението.

От тестени изделия

Нова година 2022 ще донесе със себе си Тигър, който няма нищо против закуска. Това означава, че тестените изделия са подходящи като строителен материал. Ред по ред, отделни елементи са залепени към основния конус, боядисани от спрей, декорирани, поръсени с изкуствен сняг. Можете да направите високотехнологично сребърно коледно дърво, помпозно злато, стандартно зелено. Още такива идеи са тук.

Модулна хартия

Как да направите коледно дърво от хартия и в същото време да покажете уменията си - запомнете или изучете основите на древното изкуство оригами. Сгънете листа, както е показано на снимката, премахнете излишното, изрежете лентите по контурите, огънете навътре, за да добавите обем, изправете плавателния съд и се възхищавайте на вашето творение.

Въз основа на хартиен конус

Леките занаяти могат да бъдат също толкова ефективни. Съвсем лесно е да поставите конус от хартия с цветни кръгове под формата на игли или отделни елементи, да го направите перфориран и да го допълвате с осветление, да изградите многостепенна структура от големи ленти или тесни панделки. И тук ще намерите други идеи за конусовидни дървета.

Необичайни идеи от скрап материали

Памучната вата е чудесен материал за коледно дърво "направи си сам". Увийте върху всяка пръчка, украсете и поставете в миниатюрна кофа. Смяна на хартиени сърцевини - валцуван картон. Използвайте цветни или мъниста капачки за бутилки. Естествени клони, спирала от медна тел, изсушени резенчета портокал ще свършат работа.

Интересни статии...