Направи си сам прасе от прасе - големи шарки 2021-2022

Нова година 2019 ще дойде много скоро и мнозина започват да се подготвят за това важно събитие предварително. За да донесе тази нова година късмет на човек, финансово и спокойствие, е необходимо да се успокои животното. За да направите това, можете да бродирате картина във формата на прасе, да плетете сладък занаят или да шиете играчка. Филцово прасе е чудесен подарък за близки роднини.

Съдържание:

 • Символ на 2019г
 • Къде да прикрепите играчката?
 • Материали и инструменти
 • Техника на производство
 • Избор на пълнител
 • Как да се грижим за продукта
 • Ярки идеи за изпълнение
 • Модели и шарки

Символ на 2019г

Мнозина вече знаят, че символът на новата година е Жълтата земна свиня. Това животно е мило и весело. Тъй като Прасето обича да прекарва живота си на спокойствие, тя не бърза, тогава човек през новата година не трябва да бърза никъде, още веднъж се тревожи за дреболии.

Символът на 2019 година се характеризира със спокойствие и устойчивост на стресови ситуации. Освен това през 2019 г. мнозина могат да подобрят финансовото си състояние. Тази година не са необходими много усилия, за да се правят пари. Най-важното е да запазите спокойствие и увереност във възможностите си.

Как можете да използвате филцово прасе

Ръчно ушит продукт може да се използва по различни начини. Можете да направите малка играчка от филц за коледното дърво. В същото време можете да направите много забавни тоалети за Прасчо и да украсите дървото с тези забавни животни.

Филцовото прасе може да бъде прекрасна играчка за деца. Продуктът може да се използва и като малък ключодържател. Може да се закачи на портфейл, чанта, раница, ключове.

Продуктът може да се използва и за украса на поздравителна картичка. Малко декоративно прасе може да се постави на детска раница като декорация. Можете да го украсите с детски дрехи, кухненска престилка.

Материали и инструменти

За да шиете филцово прасе със собствените си ръце, трябва да подготвите минималното количество материали и инструменти:

 • филц от различни цветове;
 • ножици;
 • конци;
 • пълнител;
 • панделка;
 • модели;
 • хартия;
 • аксесоари за играчки;
 • бутони.

Всичко, от което се нуждаете, за да създадете играчки, можете да намерите у дома. Филцът не може да бъде намерен във всеки магазин за платове, този плат е скъп и се продава на малки парченца във вече нарязани листа.

Техника на производство

За да направите прасето красиво, трябва да използвате специални шаблони - модели. Първо трябва да подготвите малки хартиени заготовки, те се нанасят върху тъканта и заготовките се изрязват.

За да шиете играчка, просто трябва да свържете всички компоненти на заготовката, следвайки инструкциите. Елементите на играчката са пришити с обикновени конци и пълнени с различни материали, с помощта на които продуктът става обемно.

Когато елементите на играчката са зашити, те са свързани заедно. След това трябва да шиете върху очите на прасето. За това можете да използвате малки бутони. Можете да направите малък лък от панделка и да го пришиете към тялото на играчката. Филцово прасе донякъде напомня на обикновена апликация. Трябва само да изрежете детайлите и да ги зашиете.

Избор на пълнител

Като пълнител могат да се използват различни материали; няма специални изисквания за него. За пълнеж най-подходящ е синтепон или холофайбър. Не се заблуждава, помага на играчката да запази формата си.

Ако не е възможно да се използват синтетични материали, можете да напълните прасето с пяна, памучни тампони, плат, обикновена памучна вата. Чудесно за играчки пълнител пух, дървени стърготини, стиропор. Най-важното е играчката да бъде лесна за грижи по време на работа.

Малък съвет! Използвайте цветни моливи, за да нарисувате бузите на Piggy или релефа с цвят. Внимателно оправете оловото на молива с острие и след това използвайте памучен тампон или пръст, за да рисувате върху „бузите“ или други части на играчката.

Как да се грижим за филцово прасе?

За да може играчката винаги да изглежда привлекателна, трябва периодично да се пере. За целта добавете малко течен прах за пране в съд с топла вода. В получения разтвор се поставя играчка. Необходимо е внимателно да изтриете петната, ако има такива. След това прасето се гали във вода.

Ако играчката има много декоративни елементи, по-добре е да използвате душ гел или шампоан като препарат. След изплакване продуктът се изстисква леко, поставя се на хоризонтална повърхност до пълно изсъхване.

Шиенето на прасе от филц не е трудно, дори начинаещи и малко дете могат да се справят с тази задача. Достатъчно е само да намерите висококачествен модел, да подготвите материали и да свържете частите.

Снимка идеи за изпълнение

Модели и шаблони за печат

Внимание! Опитахме се да съберем колкото се може повече модели, така че може да има забавяне при зареждането им. Моля, изчакайте малко. Всичко ще бъде сега! :)

Интересни статии...