В каква последователност се празнува Нова година по света?

Мислите ли, че можете да празнувате Нова година само веднъж годишно? Ти грешиш. У нас, поради факта, че страната е географски разделена на няколко часови зони, това може да се направи 11 пъти. Представете си, можете да направите 11 желания, които със сигурност ще се сбъднат, просто трябва да знаете в какъв ред страните празнуват Нова година.

Последователността на Нова година на територията на Русия

 • Можете спокойно да направите първото си желание в 15.00. по московско време. По това време бяха вдигнати чашите им и жителите на Камчатка пожелаха всичко най-добро на своите роднини и приятели.
 • В 16 ч. Те празнуват Нова година в Магаданска област и Южно-Сахалинск.
 • В 17:00. на камбаните те изгарят лист хартия със заветно желание и го пият заедно с шампанско във Владивосток, Хабаровск и Усурийск.
 • В 18.00 часа. това ще бъде направено в Чита, Благовещенск, Забайкалия и Амурска област. В същото време в Якутия духът на студа - Чисхаан (нашият Дядо Мраз) изпълнява всички желания, за това просто трябва да докоснете магическия му тояга и да го кажете на глас.
 • В 19.00 те празнуват Нова година в Иркутск, Улан-Уде и Бурятия.
 • В 20.00 часа. в областите Красноярск, Алтай, Кемерово, Томск, Новосибирск, в Република Тива.
 • 21.00. Друго желание е отправено заедно с жителите на региона на Омск.
 • В 22.00. градовете Челябинск, Тюмен, Перм, Република Башкортостан и Свердловска област.
 • 23.00. Нова година ще достигне Удмуртия, Самара и Толиати, само един час и ще стигне до Москва.
 • В 24.00 часа. на Червения площад ще ударят камбани, ще прозвучат фойерверки, ще започнат тържества.
 • Но празникът ще побърза и в един сутринта той ще дойде в Калининградска област. И така, има шанс да си пожелаете още едно желание и след 12 часа през нощта - в 01.00.

Русия е единствената страна в света, където Нова година се празнува толкова много пъти.

Когато други страни по света чакат Нова година

Като цяло населението на малкия остров Коледа (само 5,5 хиляди души), който принадлежи на Република Кирибати, и жителите на столицата на кралството в края на земята (както го наричат туристите), градът на Nuku'alofa, ще бъде първият, който ще отпразнува празника на земното кълбо.

След това, последователно, остров Чатъм (+0,15), Нова Зеландия и Южният полюс в Антарктида (+1).

С интервал от един час празникът ще достигне до Фиджи (+2).

Оттам той ще отиде в горещата Австралия (+3), където е посрещнат с невероятни фойерверки и грандиозно музикално шоу. Климатът на страната ви позволява да прекарате почивката си на открито. Точно в 12 часа местно време в градовете на Австралия шумът от музиката престава и се чува бръмченето на сигнали на автомобили, свирки и викове. Ето как жителите на острова празнуват Нова година и всичко добро, което се надяват да получат с пристигането му.

Когато на 1 януари в Москва стрелките на часовника показват 6 часа сутринта, а в Япония е 12 часа, не забравяйте да кажете на роднини и приятели: „Akemasite omedeto!“ Което означава: Честита Нова година и им подарете грабли за късмет, за да има какво да грабне от щастие. Точно това правят японците на този ден.

В Китай (+6) Нова година се празнува според своя специален календар, който може да започне в един от дните в края на януари или началото на февруари. На този ден старите оплаквания се прощават и забравят. Цялото семейство се събира на празнична вечеря, а по улиците има шествия от хора, държащи запалени фенери. Така осветяват пътя за Нова година.

+7 маршрутът на празника ще премине през Индонезия,

+8 празнуват празника в Бангладеш и Шри Ланка. И въпреки че местните жители празнуват Нова година през април, те организират цветни фойерверки и плажни партита за туристи в навечерието на Нова година. За вечеря се сервират омари и кралски скариди.

Без да нарушават последователността, други страни очакват Нова година: Пакистан (+9), Армения, Азербайджан (+10).
В Армения празникът се чества три пъти в годината: 21 март (Amanor), 11 август (Navasard) и 1 януари. Тези дни близки и скъпи хора си подаряват подаръци, гадаят и се събират на богата семейна маса.

+12 Нова година се празнува в Гърция, Румъния, Турция, Израел, Финландия.

+13 в Белгия, Италия, Франция, Унгария, Швеция.

+14 във Великобритания, Португалия.

+16 в зашеметяваща Бразилия.

+ 17.30-20.30 в различни райони на Канада и САЩ.

+23 в Аляска.

+ 24 в Хавай.

Жителите на независимата островна държава Самоа ще празнуват последната Нова година, като по това време това ще бъде 2 януари на Коледния остров!

Всички страни по света празнуват Нова година по различни начини. Но за всички този ден е най-специалният и най-вълшебният. Той олицетворява способността да оставя всичко лошо в миналото и дава надежда за щастие!

Интересни статии...