Нова година в реколта стил - 60 фото идеи за красива почивка

Винтидж стил - модерна интерпретация на античността - винаги е популярен, особено преди Нова година, когато толкова искате да вземете всичко най-красивото, празничното, тържественото от миналото. Да украсите интериора „в стил реколта“ означава да създадете в къщата очарованието на миналото - антични мебели, съдове от истински порцелан, вази, съдове, купички за бонбони, дантелени салфетки.

Ако няма начин да намерите истински антики, в навечерието на Нова година можете и трябва да ги направите сами - нежни пастелни цветове, снимки в рамка, покривки от пачуърк, ярки възглавници на дивана и вълшебни новогодишни детайли, които създават настроение.

Декорации и детайли

Бижутата са най-важната част от стила. Древни и не много стари, но винаги ефектни, лъскави, с позлата или сребърни оттенъци, украса за коледни елхи, големи, обемни гирлянди, най-тънките снежинки, изрязани от хартиена хартия, бугели и перли.

За да запазите винтидж визия, потърсете богато украсени парчета - прости, селски или изтънчени, елегантни декоративни парчета. Сега са в тенденция старите класики.

Винтидж украса за коледно дърво

Това е традиционно дърво, украсено с искрящи играчки - камбани, топки, подаръци в ярки опаковки, лъкове, памучни птици с истински пера, картонени коне.

Ако няма истинско дърво, огледалните топки правят прекрасно коледно дърво, с тънък, бърз връх.

Няколко малки груби коледни елхи под стъклен капак или в дълбока керамична купа, върху дантелена салфетка - реколта елемент. Коледни елхи от нотна музика, с мъниста, снежинки и новогодишен дъжд. Елче от борови иглички, монтирано на почти истински шейни - високоскоростният транспорт на Дядо Коледа.

Елха от сребрист пухкав дъжд е декорация на стая, добре е да прикрепите тематичен плакат на стената, получавате новогодишен ъгъл.

Сред декорациите традиционните коледни кифли и пайове - със стафиди, захаросани плодове и глазура - също ще намерят своето място. Сребърни прибори за хранене, пръстени за салфетки и - коледни елхи, коледни елхи, обвити в лъскави бижута, чашки, мъниста, топки, гирлянди просто се изискват тук.

Най-важният компонент на новогодишния празник е коледният венец. Тя може да бъде една или няколко, не е трудно да направите такъв венец - огледайте се, в къщата винаги има много декорации за коледни елхи, топки, панделки.

Достатъчно е да закрепите коледни топки в кръг или, като поздрав от Снежната кралица, да изплетете няколко топки от пухкава бяла прежда. Традиционен венец трябва да бъде с 4 свещи - тъчете няколко клона от смърч в кръг, украсете с червена сатенена панделка, добавете лъкове, свещи, искри. Венчето е очакване на чудо, магия, празник.

Декорирането на къща в стил реколта е възможност за въплъщение на много идеи: това е малка антична кола, натоварена с коледни елхи, чаши в плетени по-топли блузи и дори кънки с кънки, пълни с играчки. В спалнята - чорапи за подаръци, покривка от пачуърк, свещи в антични свещници. Във висок буркан - сухи клонки с пяна от пластмасов сняг и топки - имитация на коледно дърво.

Има много начини за украса на коледното дърво. Традиционно - специално изработена стъклена пластмаса, дървени играчки, изкуствен сняг, лъскав дъжд. Въпреки това всяка година той представя новости в бижутата и интериорния дизайн. Модата диктува свои правила, както и развиващите се технологии.

Днешната новогодишна елха е по-скоро произведение на изкуството, отколкото естествен подарък.Всеки се опитва да донесе собствената си визия за приказка на празника, способността да създава красиви, оригинални неща, декор.

Традициите не са забравени - истинско коледно дърво, макар и малко, е инсталирано на видно място и украсено. Винтидж стил, антични детайли, мебели, съдове, занаяти остават в тенденция. Елементи от античността, автентични или ръчно изработени, създават романтично настроение, усещане за връзка с миналото, очакване на магия.

Старо, изтъркано дърво, покривки за мебели, бродирани салфетки, покривки, антични часовници, съдове. Основният тоналност на новогодишния декор са светли, пастелни цветове, осеяни със синьо и зелено. Ярки алени панделки на коледен венец, издълбани свещи, всякакви занаяти изглеждат ефектно.

Можете да украсите всичко - на входната врата обикновено се поставя венец като покана за гостоприемен дом, по стените - семейни снимки в красиви рамки, на масата, нощни шкафчета, рафтове - семейни албуми, коледни декорации, ръчно изработени салфетки, свещници.

Празничното дърво не е непременно естествено. Това може да бъде пластмасов или дървен шаблон, украсен с мъниста, пухкав дъжд, сребърни топки. Антична кана ще служи като опора за стилизирано коледно дърво, добре е да поставите малка композиция на перваза на прозореца - споделете празника със съседите, оставете слънчевата светлина да остави отблясъци върху ситуацията.

Има много опции за създаване на коледно дърво:

  • музикални листове, нанизани на пръчка;
  • вестници, навити в конус, същата нотна музика;
  • Форма за бисквитки за коледно дърво с малки фенери;
  • прекрасни коледни елхи се получават от груб чул, удобно е да се прикрепят всякакви декорации към него;
  • пайети, кристали, мъниста - материал за създаване на новогодишен шедьовър - снимки на коледно дърво в богата метална рамка;
  • същата стилизация, но по-проста - от бутони;
  • точно на стената, можете да нарисувате очертанията на коледното дърво и да го украсите с перлени мъниста.

Няма ограничение за въображението, както и за творчеството. Нова година ражда идеи, подтиква решения.

Нова година реколта идеи

Интересни статии...