Салата с гъби поляна с гъби и шунка, снимка рецепта

Салата с гъби Glade е идеално удоволствие за всяка празнична трапеза. Празникът на Нова година не прави изключение, където вкусно ястие, украсено с шампиньони, ще стане желан гост! Това ще добави нотка на разнообразие към обичайното меню за този празник. В крайна сметка, заедно с традиционните ястия, трябва да се сервира и нещо нестандартно, но много вкусно.

"Mushroom Glade" изглежда невероятно елегантно. С отличния си вид салатата напомня за далечно лято, когато зелените и гъбите растат диво. Ще направи страхотен контраст с традиционните новогодишни Оливие и Херинга под шуба. Гостите ще бъдат възхитени от красивата, вкусна и задоволителна салата от корейски моркови и шунка!

Състав:

  • консервирани гъби - 150 г;
  • картофи - 2 бр .;
  • "Корейски" моркови - 100 г;
  • шунка - 200 г;
  • мариновани краставици - 2-4 бр .;
  • твърдо сирене - 100-120 г;
  • майонеза - 150 г;
  • копър и зелен лук - 1 връзка.

Подготовка

Трябва да вземете висококачествени консервирани гъби. Те трябва да са приблизително еднакви по размер и да не са повредени на капачките.

Поставете гъбите с крака нагоре във всеки подходящ съд. Дъното на контейнера трябва да е плоско, така че флип салатата да има правилната форма в резултат. Преди това можете да облицовате дъното и стените на съдовете за приготвяне на салата със стреч фолио. Но дори и без това, салатата е перфектно подредена върху ястието! След това трябва да нарежете зелен лук, клончета копър, да ги поръсите на интервалите между гъбите.

Сварете картофите до омекване, охладете, обелете и след това настържете на едро ренде върху гъби и билки. Най-добре е предварително да сварите картофите, така че сглобяването на салата да не отнеме много време.

Смажете повърхността с тънък слой майонеза. „Гъбената поляна“ ще бъде сочна дори без много майонеза.

Маринованите краставици трябва да бъдат нарязани на ситно, внимателно положени върху слой майонеза. Ако краставиците са големи, тогава са достатъчни 1-2 парчета.

След това нарежете шунката и я поставете в купа със салата.

Поставете моркови в корейски стил върху шунката, изравнете.

Намажете с останалата част от майонезата.

Настържете твърдо сирене.

Поставете салатата в хладилника за няколко часа. През това време той ще бъде наситен с майонеза и няма да има проблеми при превръщането му в ястие.

Красиво празнично ястие е готово! Добър апетит!

Интересни статии...