Направи си сам новогодишна рисунка на лице за деца: идеи за снимки 2022

По време на новогодишните празници по улиците често можете да видите забавни рисувани детски лица - това е новогодишното рисуване на лица. Разполагаме с тази интересна, напълно безвредна за здравето техника за рисуване на лицето и тялото, която стана модерна преди десетина години и бързо спечели благоволението на възрастни и деца.

Какво представлява рисуването на лице?

Рисуването на лице е специален, воден вид декоративен грим, вид акварелна боя. Не е трудно да се нанесе и измие боята, а обхватът на приложения е огромен. Без рисуване на лица е трудно да се организират театрални развлекателни представления, празници, утренни часове в детските градини и училищата, да се правят аматьорски представления. Най-голямото търсене на техниката за нанасяне на акварелни шедьоври върху тялото се използва от служители на развлекателния бизнес, аниматори.

Декоратори, креативни хора, хора, специално обучени за боравене с бои, хора, които познават техните свойства и характер, създават професионално изображения, помагат на децата да се трансформират в избрани герои и да се забавляват. Рисуването на лице за новогодишните празници е особено популярно. Нова година 2022 няма да бъде изключение, децата буквално се редят на опашка, за да изглеждат като приказни герои, тигри, котки и кучета.

Техника и хитри нюанси

Има няколко опции за създаване на цветни изображения. Служителите на магазини, продаващи аква бои, не само предлагат широка гама от тях, но и се запознават с основните правила за създаване на шарка върху кожата, техниките за нанасяне на бои. Провеждат се майсторски класове за рисуване на лица, видео уроци и други възможности за обучение, така че да можете да създавате различни изображения със собствените си ръце.

Безобидните багрила са лесни за нанасяне, лесно се отмиват и са много различни:

 • основни цветове на спектъра;
 • неон;
 • флуоресцентен;
 • перлен.

За по-лесна употреба са измислени сплиткейкове, които дават възможност да се рисува лице с един щрих. Специална опаковка за сплиткейк съдържа бои, подредени в определен ред, приложени са подробни и много прости инструкции.

Творчески натури се придобиват от професионални четки, гъби, искри, комплекти за боядисване, всякакви аксесоари и се пробват, използвайки лицата и телата на приятели, роднини, познати и непознати като платно. Трудно е да се мисли за по-забавно забавление за деца!

Неограничени възможности за творчески хора са представени от идващата година, годината на тигъра според китайския календар. Собственикът на годината, Синият воден тигър, обича сдържана гама, в жълто-кафяви тонове, но не срещу ярки, сочни удари. За момчета и момичета са подходящи тематични изображения:

 • бикове от "смели" породи;
 • меки, "дамски" намордници на крави;
 • изображения "за всички"

Разнообразие от цветни изображения в снимки

Можете да очаквате огромен брой забавни кучешки лица, които се разхождат по улиците и площадите в края на декември - началото на януари. Разбира се, в Годината на тигъра, детски утренници, представления и новогодишни куестове ще бъдат посветени главно на тези животни. Новата година обаче, като зимен празник, няма да бъде пълна без Дядо Коледа и Снегурочка, Снежинки, Снежни бури, Зимушка-зима - герои, рисувани в зимна тема.

В печатни и онлайн публикации са представени снимки на изображения, сред които децата могат да вземат тези, които са близки по дух и настроение. Новогодишното рисуване на лице е:

 • галерии с кучешки лица, забавни и тъжни, забавни и сериозни;
 • герои от приказки и истории;
 • познати герои от приказки за деца;
 • ярки пеперуди, baleen котки, червени лисици и петнисти рисове;
 • познати куклени лица на Барби, Машенка, побойници;
 • пирати от всякакъв вид и степени на сплашване.

Пирати

Приказни герои

Пеперуди

Мечета и котенца

Каквото и изображение да избере едно дете, малко или голямо, ученик, студент или дори възрастен, рисуването на лице гарантира добро настроение и радостно забавление.

Идеи за снимки за момичета

Идеи за снимки за момчета

Интересни статии...