Весели коледни поздравления 2022 г. в проза със свои думи

Дълго време основният празник беше Нова година и едва сравнително наскоро празникът Рождество Христово се върна в живота ни. Ако Нова година е изключително светски празник, то Коледа е духовен празник. Дори тези, които не вярват в Бог и не ходят на църква, усещат това. Този празник е спокоен семеен, затоплен от светлината на свещите в прозорците. В този случай основното не са коледните подаръци, а вниманието. Така красива реколта пощенска картичка, в която вашето семейство ще намери поздравления с весела Коледа в проза, ще отговаря напълно на духа на празника. Никой обаче не забранява да приготвя малки приятни подаръци за любими хора.

Общи поздравления

Няколко опции за поздравления, които ще се използват за всяка ситуация:

 • Поздравявам те със светлия празник Рождество Христово. Нека в дома ви царуват просперитет и комфорт, във вашето семейство ще има мир и спокойствие. Нека ангелът пазител да бъде винаги там, и вие ще бъдете щастливи и здрави.
 • На Коледа искам да ви пожелая щастие и радост, здраве и късмет. Бог да пази вас и вашето семейство. Оставете нещата да вървят нагоре, децата растат силни, умни и весели и с половинката си ще живеете в мир и хармония.
 • На този светъл празник ви пожелавам мир и добро! Нека приказката и чудесата изпълват дома ви, нека в къщата ви царува радост и детски смях, приятелите ви да са там и всички нещастия да минават. Щастие и просперитет!

Поздравления за родителите

За мама:

 • Възлюбена мамо! Поздравявам те със светлия празник Рождество Христово. Желая ти спокойствие, здраве и радост.
  В това прекрасно време нека семейството, приятелите, децата и внуците ви се събират на вашата маса. Нека къщата ви е изпълнена със смях и забавление. Нека ангелът пазител да се грижи за вас.
 • Мила мамо, честита Коледа на теб! Искрено ви поздравявам за този светъл празник! Нека вярата и надеждата винаги са с вас. Дори да има слана или лошо време пред прозореца, къщата винаги е топла от вашите грижи и любов. Нека винаги е така!
 • Мила мамо, честита Коледа! Заедно с първата звезда, надеждата за най-доброто се връща при хората, започва нов цикъл. Нека съдържа само най-доброто и най-доброто, радостно и вълшебно, ново и вълнуващо!

За татко:

 • Възлюбени татко, честита Коледа! На този ден добрите новини бяха разкрити на света, така че нека всички новини в живота ви да бъдат добри. Пожелавам звездата да ви води към късмет и просперитет. Здраве и щастие, успех във всичко!
 • Тате мили, честита Коледа! Господ ви възнагради с безгранична вяра, юнашка сила и добро здраве. Пазете и увеличавайте дарбите му, бъдете мъдри и търпеливи. Вашият житейски съвет винаги е важен за мен, те са като свещи, запалени през прозорците този ден, водещи ме напред, не ми позволяват да се заблуждавам!
 • Скъпи татко, честит празник! Нека тази Коледа донесе само мир и радост, нека душата да е лека и топла, въпреки сланата и снежните бури. Нека нашата любов към вас винаги ви подкрепя и топли - любовта на вашите деца!

И за двамата родители:

 • Скъпи татко и мама, честит празник! Винаги ни топлиш с любовта и грижите си. Винаги очакваме Коледа с нетърпение, за да се потопим отново във вълшебната атмосфера на детството, чиста радост и безгрижие.
  На този ден ви желаем здраве, енергия, сила, търпение и доброта!
 • Любими татко и мама! Желая ви весела Коледа! Не позволявайте на вярата и надеждата да ви напуснат. Нека пътеводната звезда винаги да свети за вас. Мъдрост, търпение и сила за вас, мили мои!
 • Скъпи родители! Весела Коледа! Това е празник на надеждата и вярата, вие винаги сте вярвали в нас, помагали сте и се грижили за нас, а ние винаги сме намирали любов и подкрепа във вас.В тази светла нощ се надяваме, че ще бъдете подкрепени от нашата любов и благодарност. Нека семейството ни се умножава, но в него винаги ще цари атмосфера на комфорт и хармония!

Коледни думи за любимия

 • Скъпа моя любов, честита Коледа! В този светъл ден ви пожелавам приказка и безгранично щастие. Нека моята любов те сгрява точно както твоята любов винаги ме стопля. Пламъкът на твоите грижи и нежност винаги гори в душата ми, която като звезда ме води към теб. Желая ви здраве и благополучие. Надявам се, че винаги ще осветявате живота ми!
 • Моя любима и скъпа, честита Коледа на теб! Рядко ти казвам нежни думи на любов, рядко казвам колко те ценя, колко си важен и имам нужда от теб. И в този прекрасен ден искам да ви пожелая да останете толкова сладки и мили, красиви и очарователни, загадъчни и разбираеми. Нека светлините на забавлението и щастието винаги да живеят в очите ви. И нека вашият ангел пазител се грижи за вас, а аз ще му помогна.
 • Моят любим и желан, честит празник на теб! Иска ми се в живота ви да има повече спокойствие и редовност, за да имате достатъчно енергия и време за всички, за да можем по-често да се радваме на компанията си. Вяра и надежда за вас, но аз ще се погрижа за любовта!

Поздравления за любимия

 • Любими мои, Весела Коледа! Често се затъваме в рутината, суетата, затова днес искам да ви пожелая да си върнете себе си, хармонията със света. Нека неуспехите не отслабят вашия боен дух, нека вашите роднини и семейството ви подкрепят, нека любовта ми даде сила и решителност за извършване на подвизи.
 • Любима моя, скъпа, Весела Коледа! Ти си моята надежда и опора, ти си моята светлина в тъмнината. И в този светъл ден ви пожелавам да не се разболявате, да не се карате, да не падате духом и да не сте тъжни. Нека Господ благослови вашия път за късмет и успех, за любов и щастие тук в земния живот. И нека любовта ми те стопли в трудни моменти.
 • Най-скъпи и най-скъпи! Нека животът постоянно ни изпитва с рутина, стрес, неуспехи, ядосани и дребни хора, тогава винаги се оказваме по-силни, защото имаме един друг.
  В тази нощ чудесата се сбъдват, нека заветните ви желания се сбъднат и аз винаги ще бъда там, за да споделям скръб или радост. Весела Коледа!

Душевни думи за деца

За дъщеря:

 • Мило мое момиче, Весела Коледа! Здраве на теб, ангелчето ми, бъди щастлив и весел, здрав и игрив, послушен и палав. Нека ангелът пазител се грижи за вас, а звездното небе помага за сбъдването на вашите мечти!
 • Весела Коледа, дъще! В светла нощ се случи голямо чудо - роди се Спасителят. Нека животът ви е пълен с големи и малки чудеса. Оставете ги да заобиколят мъката и в младия ви живот няма да има напразни сълзи. Бъдете мили и щедри и всичко ще ви се върне стократно. Но основното е да растат здрави и щастливи!
 • Дъще, любима, весела Коледа! Това е вълшебен и светъл празник, защото точно на този ден човечеството веднъж получи шанс за спасение, което според мен не се възползва. Надявам се да сте по-мъдри и да използвате всички шансове, които животът дава!

За син:

 • Сине мой, весела Коледа! В тази прекрасна нощ има магия. Пожелавам ви да осветява целия ви живот. Нека вашите желания се сбъднат, заветните мечти се сбъднат. Моята любов те защитава и Божията мъдрост ще те води в живота!
 • Възлюбен син, честит празник! Иска ми се Божията благодат да дойде при вас и вашето семейство. Желая ви добро и просперитет, просперитет в бизнеса и хармония в душата ви. Нека майчината любов и ангел-пазител ви защитават и насочват!
 • Скъпи ми сине! Вече си доста възрастен и все още помня как си лежал в люлката. Благодарение на вас празнувам Коледа с моите внуци, чийто смях изпълва къщата, внася смисъл в украсата на елхата и специална радост при правенето на подаръци. Благодаря ти за това. Нека Господ да защити вас и вашето семейство!

Весели коледни поздрави за приятел

 • Приятелю, честита Коледа! В тази светла нощ ви пожелавам светлина в живота.Използвайте максимално възможностите си, радвайте се на големи събития и особено на дребни неща. Правете добри дела, но не забравяйте за себе си. Стремете се към успех и побеждавайте, обичайте и бъдете обичани. Основното нещо е да вярвате в чудо!
 • Бъди, весела Коледа! С Божията помощ ще можем да преместваме планини в името на нашите близки и роднини. Иска ми се да трябва да харчим енергия за нещо по-спокойно и креативно!
 • Скъп приятел! Весела Коледа! Бог ни даде силата да правим чудеса за близките си, така че не се обезсърчавайте и им създайте приказка и им позволете да ви отговорят в натура!

Поздравления за приятелка

 • Скъпи приятелю, Весела Коледа! Нека животът ви да бъде изпълнен с магия и загадъчна светлина на свещи, да се сбъднат вашите желания и сърцето ви да е пълно с любов!
 • Приятелка, честита Коледа! Пожелавам ви да се чувствате ценни на работа, желани сред приятели и обичани у дома!
 • Сладък приятел, весела Коледа! Познаваме се отдавна и сме преминали през много изпитания заедно: ревност, успех, пари - но не сме се загубили. Така че нека този Светъл празник ви донесе само магия, щастие и изпълнение на вашите заветни желания!

Коледна проза за колеги

 • Скъпи колеги! Весела Коледа! Нека има просперитет в къщата ви, всички ще са здрави и щастливи и в тази нощ може дори да се случи малко чудо!
 • Скъпи колеги! Весела Коледа! Мир и хармония на вашите семейства, просперитет и уют във вашия дом, смях и радост в живота ви!
 • Скъпи колеги! Весела Коледа! На първо място, това е духовен празник, затова искам да ви пожелая спокойствие, сила, търпение. Има хора около вас, които ви разбират и оценяват. И дано парче светлина и топлина да ви помогне да преодолеете цялото лошо време през цялата година до следващата Коледа и да се радвате на всички хубави неща, които със сигурност ще се случат!

Нека тези коледни поздравления в проза да ви помогнат да зарадвате близките си на този светъл празник!

Интересни статии...