Направи си сам хартиени коледни топки, идеи за снимки 2022

Всички сме свикнали с декорациите на коледни елхи от ранно детство. Комбинацията от „коледни топки“ отдавна е неразделна част от празненствата на Нова година. В същото време можете да украсите апартамент или коледно дърво не само със стандартни лъскави топки, но и с красиви хартиени занаяти, направени от вас сами. Представените тук майсторски класове ще ви помогнат сами да създадете коледни топки от хартия за декорация на дома.

Съдържание:

  • Хартиени топки от малки къдрави парчета
  • Дълги хартиени топки
  • Коледни топки от хартиени кръгове
  • Топки, сгънати от сгъната и навита хартия
  • Коледни топки от хартия - кусудама

Хартиени топки от малки къдрави парчета

За да създадете такива играчки, ще ви трябва:

  • хартия;
  • ножици;
  • лепило;
  • конец и игла.

Снимката по-долу показва няколко варианта на занаяти. Например, новогодишен занаят може да бъде направен от няколко полукръга.

Не по-малко красиви топки се получават от хартиени акордеони.

Цветята с пет венчелистчета могат да бъдат отлични начални детайли - топката ще се окаже по-разнообразна по обем.

За голяма топка:

За средна топка:

За малка топка:

Играчките, направени от кръгове, сгънати в триъгълници, също ще изглеждат достатъчно ярки, особено ако изберете хартия с необичайни цветове за тях.

За голяма топка:

За малка топка:

Новогодишните играчки от правоъгълници, залепени заедно в ъглите една на друга, изглеждат много красиви и стилни. Снимките показват ориенталската версия, но никой не си прави труда да използва по същия начин различен цвят, различна тема.

Триъгълниците в кръг със слепени заедно извити страни са един вид класика. Не е трудно да се направи такава топка, но тя ще зарадва с външния си вид не по-лошо от фабричните играчки.

За голяма топка:

За малка топка:

Дълги хартиени топки

Двуцветните топки, изработени от ивици с модел с форма на капка, са чудесно решение за новогодишен интериор, декориран за празника в два цвята. Малки играчки могат да бъдат окачени на дървото, а големи на стените или да ги подредите, без да висят. В такъв занаят основният цвят може да бъде цветът на символа на настъпващата година.

Топките, направени от ивици с модел на кръгове с различни размери, изглеждат малко извити към основите и с малки пролуки в самото тяло. Ръчно изработени, те дори могат да се превърнат в декорация за новогодишната трапеза.

Чрез увеличаване на разстоянието между кръговете в лентата, можете да получите топка с перфектни кръгове като модел. Перфекционистите ще се радват да видят подобно бижу!

Можете също така да направите ръчно изработена коледна топка от прави, равномерни ленти хартия. В този случай дори не са необходими шаблони - не е трудно да изрежете дори ленти сами, а дължината им ще определи размерите на крайния продукт, което също зависи от създателя.

Гладки ивици могат да бъдат залепени сами; направете кръгове от тях и ги залепете; фиксирайте композицията чрез зашиване; отгоре прикрепете лъкове, направени от същите ивици; зашийте детайлите, като сложите мънисто върху тях.

Правите ивици могат да бъдат или идеално плоски, или с шарки - просто нарисувайте модела, който ви харесва, затваряйки го в овал, комбинирайте няколко такива овала, изрежете тази „опашка“ от хартия, след това я закръглете малко с химикал или молив и го закрепете към ръба и горе. Ако използвате специални шаблони, това е един от най-лесните начини за създаване на новогодишна топка.

Почитателите на по-„вълшебните“ фигури със сигурност ще оценят красотата на топка от хартия с извити ивици.Такава топка ще се окаже с малки пропуски, но за направата й са необходими само три широки ленти.

Топки от хартиени кръгове

Новогодишните занаяти често са много логични при тяхното производство. Също така тук - топката е сглобена от кръгове. Малки кръгчета, изрязани от хартия, могат да бъдат сгънати наполовина, изрязани, залепени, сгънати, зашити, закрепени със или без струни. При залепването можете да комбинирате два или три кръга, за да придадете на готовия продукт различна форма.

Топки, сгънати от сгъната и навита хартия

С такива топки на пръв поглед всичко е просто. По време на работа обаче могат да възникнат различни трудности, поради което на снимките по-долу целият процес е описан стъпка по стъпка. За сгъване на определени места ще ви трябва линийка, за навиване на хартията - молив или писалка. Чарът на такива топки е в изгодната им разлика от другите модели.

Особено необичайно изглеждат топки с извити ръбове от опаковки за подаръци или скрап хартия.

Чрез залепване на коледни топки от конусовидни части, можете да поставите една в друга, като по този начин получавате допълнителен обем.

Хартиени топки Кусудама

Хартиени коледни топки могат да бъдат направени по техниката на кусудама. Схемите на такава работа са дадени по-долу. Техниката на кусудама е прекрасна, тъй като не изисква никакви допълнителни инструменти освен хартия, но декорации за завършена играчка могат да бъдат създадени и от скрап материали - същите мъниста, струни и много други. Получената топка ще изглежда страхотно на новогодишно дърво със своята обемност както отвън, така и отвътре.

Надяваме се, че нашата колекция от идеи ви е харесала! Приятна почивка и скучна Нова година!

Интересни статии...