Ритуали за старата Нова година 2022: за пари, любов, късмет

Нова година е вълшебен празник във всичките му сетива. На този ден се сбъдват най-съкровените желания, сбъдват се мечти и именно на този празник хората имат възможност да погледнат в бъдещето и дори да го променят малко.

Старата Нова година не е само един празник през януари, а новогодишен празник, но според стария, юлиански календар. Този ден, разбира се, запази своите магически способности, поради което се третира като ден, когато небето позволява сбъдването на мечтите. И им се помага да провеждат специални ритуали за старата Нова година, които ще ви бъдат полезни не само през 2022 г., но през целия ви живот.

Как работи и защо точно на старата Нова година?

Навремето славяните наричали нощта от 31 декември до 1 януари (днес 13 срещу 14 януари) „щедър“, „богат“ празник и посветен на Василий Велики. Беше обичайно да се сервират щедри маси, да се подаряват и да се искат вашите желания. В езическата вяра хората коледували и четяли късмет през зимните дни, особено за млади хора и деца. Християнска Русия не можа да се отърве напълно от езическите традиции, въпреки факта, че празникът е посветен на светеца, посветил живота си на християнската вяра, толкова много от тях останаха. Гаданието, разбира се, остана на първо място, защото бъдещето винаги е привличало и ще продължава да привлича хора от всяко поколение.

  • Първо, по-рано, както беше посочено по-горе, числата са свързани с юлианския календар.
  • На второ място, днес Нова година носи малко по-различно значение: забавление, радост, фойерверки и подаръци.
  • На трето място, седмицата след Коледа е точно седмицата, когато младите хора не обиждат големия празник с гадаенето си.

В навечерието на Нова година те изпълняваха и провеждаха ритуали за брак, за пари, за щастие, за богатство, късмет и много други.

Ритуали за пари и богатство

Има много клевети за събиране на пари. Ще ви запознаем с тези, които са ефективни по своята същност, но съвсем осъществими у дома.

Пари и метла

Метлата винаги е имала специално отношение в къщата, символизирала е богатство, уют и късмет, щастие и спокойствие в къщата. Преди старата Нова година трябва да закупите нова метла, желателно е тя да има колкото се може повече зърна, тогава определено ще бъде богатство в къщата. Ще е необходимо да вземете светена вода в църквата. Преди да продължите с ритуала, ще е необходимо да почистите апартамента, да се отървете от всички стари неща. Повярвайте ми, парите не идват там, където има стари, ненужни неща, мръсотия и много прах. Само чистотата привлича богатството. Също така се отървете от ненужни неща, боклук и безполезно заемане на пространство в апартамента, предмети.

Пометете чист апартамент с нова метла, нека бъде символично метене, но все пак отидете до всички ъгли. Необходимо е да метете по часовниковата стрелка, след което да поръсите стените със светена вода в точно същата посока. В процеса на такова "почистване" трябва да се повтарят следните думи:

„Както прахът залепва за метла, така и парите се залепват за дома на Божиите служители (име), небесните сили са с мен, нека дойдат.“

Ритуалът трябва да се повтори три пъти, необходимо е да се започне на старата Нова година в полунощ - от 13 до 14.

Конспирация с елхов венец

Ще ви трябват: клони от ела, червена панделка и църковни свещи. Вечерта на 13 януари трябва да отидете до банята и да се припарите с клони от ела. Вода, в която се запарява метла от клони, трябва да измиете подовете в къщата си. В полунощ използвайте алена панделка, за да завържете венец от клони, поставете свещник със свещ в центъра и кажете следните думи:

„Свети Василий на небето, Божият слуга (име) тук на земята, моли за вашата милост за защита.Колко игли има по клоните, толкова много би ми дал щастие, тъй като ароматът се развива от добрите клони, така богатството ще се развие в къщата ми. Нека в думите ми има мир и сила. "

Оставете венеца цяла година, като сте определили място за него, за да не се рони.

Любовни ритуали

Любовта е най-красивото чувство на планетата, нещо, без което човек не може да живее. За съжаление нашият ритъм на живот не ни дава толкова свободно време, колкото бихме искали. В съвременните условия на съществуване хората често нямат възможност да ходят на срещи, да се опознаят, да се срещнат, да намерят своята сродна душа и т.н. И дори да го направят, как да запазят тази сродна душа, как да запазят семейството си връзки в продължение на много, много години? Силните древни ритуали ще ви помогнат, те са лесни за изпълнение и не носят нищо лошо, защото ако щастието е ваше, тогава, разбира се, то трябва да бъде с вас и ще бъде.

Брак конспирация

Когато едно момиче, както казваха навремето, „седеше прекалено дълго в момичетата“, е време тя спешно да си помогне, а не просто да познае бъдещия си съпруг. Тази церемония по брака трябва да се извършва само на вас. Ефективните думи и действия няма да останат незабелязани от Вселената. Ще трябва да отидете на църква през януари с букета на булката в ръцете си за някоя от сватбите, които се провеждат там, да защитите сватбата, като повторите думите на свещеника, но със собственото си име, вместо с името на съпруга си, просто кажете „сгоден“ или „младоженец“.

След това трябва да извървите пътя на булката и младоженеца, мислено да си представите истинския си път с двойката. В църквата закупете два сребърни пръстена, свещи, икона на Василий Велики, червен конец и светена вода.

В полунощ поставете иконата пред себе си, запалете свещ в чинийка със светеца, сложете пръстените, завързани с червен конец с вода и кажете следните думи:

„Свети Василий Велики, ела на помощ, божи слуга (име). Представете си моя сгоден, който ще ми сложи пръстен, ще ме доведе до олтара и ще ми даде клетва. Ще бъде привързан към мен като червен конец и никога няма да отиде никъде! Думите ми са силни завинаги и завинаги, колко силна е нишката, която отсега нататък е свързала две съдби, два пръстена и две сърца! Божият слуга, мой сгоден, ви очаква. "

Измийте с вода под пръстените. Поставете всичко в кутия и приберете за много години, дори когато годежът се появи, което ще се случи скоро, кутията трябва да се пази. На следващия ден трябва да отидете на църква, да запалите свещ на св. Василий Велики и да благодаря за сгоденото.

Обреден преход за среща с половинката

Трябва да направите две кукли от плат, едната да изглежда като момче, другата като момиче, да вземете със себе си килограм всяка зърнена култура. Следобед на 13 януари отидете на църква, осветете кукли и зърнени храни пред иконите.

Съберете светена вода в църквата, купете два дървени пръстена, купете църковни въжета. У дома нанижете какавидите на пръстени и ги завържете заедно с въжета. Най-добре е да вървите от църквата до дома, бавно разпръсквайки зърно зад себе си, сякаш правите път за някого. Ако поради метеорологични или географски условия разходката не се получи, в края на краищата на двора е януари и е строго забранено да се рискува здравето, тогава зърното трябва да се изсипва на струйка до спиране, точно на автобус (или в колата) и от спирката до къщата. В този случай трябва мислено да си кажете:

"Сгодени мои, оставям пътя за вас на мен, намерете ме, но бързо!"

В полунощ завържете куклите заедно с връв, сложете ги в торба с останалото зърно и го напълнете с восък. След това трябва да се измиете със светена вода и да кажете:

„Свети Василий Велики, помогни ми да намеря любов в този свят, каквато трябва да бъде за всяко живо същество на земята! Помогнете ми да се запозная с моя сгоден и да намеря пътя му до мен! Нека думите ми бъдат силни! Амин! ".

Съхранявайте атрибутите на стария новогодишен заговор.

За укрепване на семейните отношения

Ще ви трябват два клона, единият трябва да е "женски", а другият да е "мъжки", например клон от бреза и клон от дъб. Изборът на клонове ще зависи от местоживеенето на този, който използва този ритуал за семейна любов. Ще ви трябва и църковна свещ и низ, червена панделка. В полунощ завържете клоните с църковно въже възможно най-плътно с думите:

„Две клонове са различни, нека да станат едно и никога да не се разделят, тъй като Божият служител и Божият служител (имена) ще бъдат едно и никога няма да бъдат част. И за да не ги раздели никога никой, поставих защитата и уплътнението на огъня. "

Издърпайте клонките отгоре с червена панделка, задръжте ги малко над огъня, чисто символично, след това напълнете въжето с восък с думите:

"Печатът е зад седем ключалки, над седем планини, над седем води, над седем пожара, никой не може да достигне, никой не може да се счупи, думите ми са силни!"

След ритуала, отдалечете се на някое място от личен характер в продължение на много години.

Ритуали на Simoron за пожелания през старата Нова година

Симорон е учение да виждаме света по различен начин, отколкото вижда възрастен, да виждаме околната среда в ярки и чисти цветове. Техниката на Симорон е обусловена от богато въображение, способността мислено да рисува и визуализира картини на бъдещето с абсолютна вяра в ярко чудо, както и в себе си. Техниката има много начини и ритуали за изпълнение на желанията и всички те са ефективни, ще изберем няколко от най-активните.

Желанието се появява!

В нощта на старата Нова година - от 13 на 14 януари - определено трябва да сте сами. Намерете си удобно място, за предпочитане на пода, осигурете приток на чист въздух, можете да включите приятна лека музика. Заемайки удобна позиция, можете да се съсредоточите върху мечтата си, да я видите, да я разгледате от различни ъгли, да я докоснете на допир, да я помиришете и т.н. След това формулирайте с една дума или едносрична фраза и, добавяйки глагола "появяване", кажете всичко на глас.

Разбира се, за първи път нищо няма да се появи в условията на нощта, но мечтата със сигурност ще се сбъдне, особено при честото повтаряне на този ритуал. Като начало това може да бъде обучено на малки изгубени неща, които хората толкова често не могат да намерят.

Обреден преход с огледало

Огледалото е магически предмет, от който нашите предци са се страхували. Огледалото отразява света, който сте създали, отразява вас. За да сбъднете желанията си, имате нужда от ново, красиво огледало или огледало. Настройте се на позитивното, включете хубава музика, почистете и проветрете стаята.

Заемете удобна поза, формулирайте желание и като се погледнете в огледалото, го кажете точно 33 пъти, бавно, уверено, с вяра в душата и мислите си. Тъй като старият новогодишен празник в Русия беше посветен на Василий Велики, помолете този светец да бъде покровител на вашата молба.

Конспирации за щастие и късмет

Ефективните ритуали за щастие и късмет в прости домашни условия ще ви помогнат лесно и просто да сбъднете най-съкровената си мечта, да привлечете късмета и да бъдете фаворит на небето.

Конспирация за късмет

Ще ви трябва метална кофа или тенджера, сняг за събиране от двора на църквата и пилешки кости от вечерята. В полунощ използвайте много хартия, за да изгорите пилешките кости в кофата. Заровете пепелта в земята, можете в саксия и кажете:

"Пепел до земята, щастие за мен"

След това излейте вода от разтопения сняг и кажете:

„Вода до пепел, късмет за мен. Както пепелта и водата намериха своето място в света, така късметът щеше да намери своето място в моя дом. "

Ако сте извършвали манипулациите не на улицата, а у дома в саксия, тогава цветето ще трябва да бъде отнесено на църковния площад и оставено там.

Ритуал на стара Нова година за щастие

За да може щастието да цари в къщата в старата новогодишна нощ, трябва да поставите памучни, самозашити торбички със сухо зърно във всички ъгли с думите:

„Моето зърно, което съм израснал в къщата, ще донесе толкова щастие, колкото зърното в моите кошчета.Нека щастието да се настани в къщата ми и никога да не си тръгва! "

През цялата година зърното трябва да лежи в ъглите, в сух памучен плик. Ако изведнъж торбите "цъфтят", това означава, че зърната са били мокри, спешно е да се промени всичко и, като се промени, да се произнесат същите думи.

Ритуалите за старата Нова година са много силни, тъй като се провеждат под егидата на светците. След всяко действие ще трябва да отидете на църква и да поискате прошка на небето с думите:

„Господи, прости ми! Не пожелавам на никого зло, за себе си само питам! ".

Интересни статии...