Снежинки оригами от хартия - 20 схеми и снимки на готови снежинки

Декорирането на вашия собствен дом или работно място за Нова година е един от най-приятните етапи на подготовка за празника.
Има много опции за декор за всеки бюджет и вкус. Можете да си купите готови елементи или дори да наемете професионален декоратор, но е много по-интересно да трансформирате околната среда със собствените си ръце. Един от най-простите и достъпни варианти е оригами. С видео инструкции или диаграми дори начинаещ може да направи такива занаяти. Можете да направите всичко - от бонбонени бастуни до Дядо Коледа, но най-универсалното от всички - хартиени снежинки, обичани от детството.

Има много опции за тяхното използване:

  • като играчка на коледно дърво;
  • като елемент на гирлянд на стената или във въздуха;
  • като част от сервирането на празничната трапеза;
  • като етикет или декорация за опаковане на подаръци;
  • като елемент от ръчно изработена пощенска картичка;
  • като независим сувенир.

Снежинките от оригами се предлагат в различни размери и дизайн, от най-простите петминутни дизайни до сложни 3D дизайни. Децата с удоволствие ги правят, а за възрастни оригами е чудесен начин за облекчаване на ненужния стрес.

Събрахме за вас схеми за правене на красиви снежинки оригами с финалните снимки. След като ги направи, ще се окаже, че изпълва къщата или офиса не само с красота, но и с топлината и положителната енергия, с които са създадени.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Госпожица

11.

12.

Интересни статии...