Новогодишната нощ на чудесата и магията: 10 готини съвета

Как може вълнуващото очакване на празника и самата Нова година да се превърне в приказка за вашето дете? За целта използвайте простите съвети по-долу.

Новогодишен календар

Направете свой собствен адвент календар със специален джоб за малки подаръци за деца. Всеки ден детето ще вади мънички снежинки, петарди, новогодишни играчки и ще ги окачва на елхата или ще украсява къщата с тях.

А за по-големите деца измислете вълнуващо търсене: поставете инструкциите в джоба на календара, с помощта на които можете да намерите скрития подарък. Например: "Вижте къде е студено." След това детето ще погледне в хладилника и ще намери следващата бележка къде да търси желания подарък. Така след няколко стъпки хлапето ще намери заслужената награда.

Изненадайте семейството си!

Подготовката на подаръци за близки дава на децата не само усещане за празник, но и им позволява да развият добри качества. Детето със сигурност ще иска да види реакцията на възрастните към техния подарък. Помогнете на детето да направи изненади за домакинството. Например, на баба - красиво проектирана кутия за бижута, на татко - необичайна рамка със снимка на роднини. Това силно ще зарадва и развълнува детето! Така дъщерята или синът ще започнат да оценяват нещата, направени със собствените си ръце.

Вашият Дядо Коледа

Дали да поканите аниматори - решете сами. Доста често децата се уморяват да чакат, а след това се разочароват напълно как е протекла срещата с Дядо Коледа. Ако не можете без него, оставете дядо или татко да играят ролята на Дядо Коледа. Или организирайте лотария между вашето семейство и поканени гости, които също имат деца. Тя ще покаже кой тази година ще се облече като Дядо Коледа и Снежанка! Вашите приятели и семейство определено няма да ви подведат и ще организират истински празник за деца и възрастни!

Подарък - на студиото!

Колкото по-мистериозно се представят новогодишните подаръци, толкова по-интересно и вълнуващо ще бъде за децата да ги получат. Съобщете на сина и дъщеря си, че Дядо Коледа е скрил подаръци в стаята и ще трябва да ги намерите. Играйте играта „горещо-студено“, самите деца трябва да се доближат до заветните подаръци.

Най-фантастичното и вълшебно нещо ще бъде, ако веднага след края на звъненето звънецът звъни в апартамента или къщата, детето само тича да отвори вратата и намери шейна, пълна с подаръци! Син или дъщеря определено ще се зарадват на такава изненада!

Приказна храна

Представете си и гответе истински страхотни ястия! Украсете дори най-простите лакомства като новогодишната: изпечете красива торта под формата на символ на настъпващата година - Тигъра, оставете картофеното пюре да прилича на снежен човек и сложете салата Оливие върху голямо ястие с форма на рибена кост. Тогава дори и най-придирчивите ще се съгласят да опитат парче вкусно ястие с картинка. И тогава вашият син или дъщеря определено ще ви похвали за красиви и вкусни ястия!

Най-важните

Радостта от приготвянето на подаръци е безценно чувство! Виждайки с какъв трепет и удоволствие мама и татко режат снежинки, опаковат подаръци и украсяват коледното дърво, детето определено ще изрази желание да участва в празничната суматоха на Нова година!

Интересни статии...