Почивки в Велики Устюг или как да отидете да посетите Дядо Коледа

Децата вярват в приказка, в Дядо Коледа. Нищо не им струва да му напишат писмо и да го помолят за подарък. Наистина е възможно да напишете писмо до страхотен дядо дори през лятото. Резиденцията на приказния дядо се намира във Велики Устюг. Именно там Дядо Коледа получава детски съобщения.

Детски писма

Можете не само да пишете или да се обаждате на Дядо Коледа, но и да идвате да го посещавате с децата си. Всичко в приказното имение е декорирано в стила на стара руска кула, включително пощата. Намира се в самия град. Хиляди детски съобщения се пазят спретнато на рафтовете.

Помощниците на дядо ми четат повече от 750 000 писма годишно. Пишат се писма до приказния дядо от цял свят, дори от южните страни. Повечето писма идват преди Нова година. Пристигайки в пощата, можете да срещнете самия Дядо Коледа, въпреки че той рядко е там. От пощата обаче всеки гост има възможност да изпрати съобщение до семейството и приятелите си. Ще му бъде предоставен красив плик с личен подпис и печат на приказен дядо.

Трябва да пишете на дядо на адрес: Вологодска област. Великоустюгски район, Марденгское с / п. Дядо Коледа.

Два начина да посетите дядо

Можете да посетите Устюг по два начина: отидете сами или си купете готова обиколка и не се притеснявайте за хотел или закупуване на билет. Туристическата агенция ще се погрижи за това. Той може да предложи настаняване не само в хотел, но и в хостел. Условията в хотела са по-удобни, в хостела има повече хора. В хотела, като правило, гостите се посрещат по-приятелски, създавайки им комфортни условия.

Пристигайки с туристически ваучер, туристите са ограничени от програмата. Пристигайки сами, гостите могат да отделят време да разгледат храмовете, построени от търговци. Те могат да се скитат по горските пътеки докрай, да се любуват на красотата на природата, да дишат чист въздух.

Патримониум на Фрост

Имението се намира на 13 км от града, заобиколено от високи борови дървета. Те няма да бъдат допуснати наведнъж в кулата, трябва да танцувате в кръгове, да играете. Масов артист ще помогне на децата да организират кръгли танци и да играят с тях. След това на гостите ще бъде показана кула. Ще видят стая с подаръци от деца. Ще видят спалня с пищно легло. Дядото развява леглото, причинявайки виелица на улицата.

След дълго чакане истински Дядо Коледа излиза на гостите. Той с милост приема подаръци от деца, бързо си спомня имената им, след което призовава децата по име. Собственикът на имението почерпя гостите си със сладкиши. Децата докосват персонала му, отправят своите желания.

Устройство за комби

 • Територията на имението е украсена с лед и дървени приказни фигурки. Вечер те се подчертават с цветни светлини.

 • На територията са построени няколко хотела. Добра храна, просторни стаи, учтив персонал. Можете да играете билярд, тенис. Единственият недостатък е рядката смяна на кърпи и изхвърляне на боклука.

 • Можете също да вечеряте в кафене (има няколко такива в имението) или в ресторант.
 • Там можете да наемете моторни шейни както за възрастни, така и за деца. Разрешено е да се вози пързалката. Има ги достатъчно, големи и малки. Възрастните с удоволствие ще си спомнят миналото си детство.
 • В имението човек трябва да следва пътя на приказките, да се запознае с приказни герои. Пътеката минава покрай високи борове и ели.
 • Както в известна приказка, в зимната градина на дядото едновременно растат ананаси и кокичета. Можете да си купите коледно дърво в саксия и да го засадите в страната - ще има жив спомен от пътуването до Дядо Коледа.
 • За спомен от пътуването ще бъде запазена и колективна снимка с дядо. Такива снимки се правят безплатно. За снимка с един страхотен дядо ще трябва да платите около 50 рубли. Дядо ще ви възнагради с още дипломи и сладкиши (също срещу заплащане).

Зоопарк на Дядо Коледа

Животните са добре гледани в зоопарка. Там живеят животни от северните и южните ширини: можете да намерите семейството на рис, лама, щраус, лос, паун. Живеят кучета камили и хъскита. Можете да опознаете по-добре някои от обитателите на зоопарка, но само в присъствието на придружители. Можете да си купите храна за домашни любимци в зоопарка. Децата могат да яздят кучета.

Как да стигна до Велики Устюг?

Можете да използвате самолет. Във Велики Устюг има малко летище. Можете да си купите билети в двете столици и да смените самолети в Череповец.

С влак. Повечето туристи пътуват с влак. Не можете обаче да стигнете до самия град. Влакът отива само до Котлас или Ядриха. Оттам отиват с автобус до града. Отнема час и половина от Котлас до града. Отнема около 45 минути от Ядриха до града. В допълнение към автобуса, можете да стигнете от влака до града с такси. От градската автогара до имението автобусите тръгват четири пъти на ден. Можете също да използвате таксиметрова услуга. Пътуването струва малко повече от 200 рубли.

С кола. Можете да преодолеете 1 000 км, разделящи Москва от Устюг, със собствен транспорт. Има обаче лоши пътища и се изисква много опит в шофирането. По-добре да стигнете до там със самолет или влак. Ако обаче не сте на по-далеч от 250 км от имението на Дядо Мраз, можете да направите зимно мото състезание.

Съвети за пътуване

 • Можете да отседнете в живописния, който се казва „В патримониума на Дядо Коледа“. Те са удобни за семейства с деца.
 • Градът продава добри ликьори и ликьори от местната дестилерия.
 • Можете да си купите сребро niello от местни сувенири.

 • В града има малко кафенета и ресторанти. Няма достатъчно места за всички пристигащи туристи.
 • Трябва да вземете много топли дрехи със себе си. През зимата във Велики Устюг има настинки под -30 * C.

Във Велики Устюг децата ще прекарват времето си по-забавно от възрастните. Те вярват в приказка и ще помнят пътуването за цял живот.

Интересни статии...