Ако нямате леля - новогодишна история

Леля ми Маша е невероятна жена. Тя винаги знае всичко, за всеки, знае как да прави всичко, има време да отиде навсякъде. Поразително е, че тя запазва енергията си въпреки приличната възраст на 64 години. Не може да се надяваме, че леля Маша ще забрави за някакъв празник. Освен това няма да можете да се отървете от обаждане или SMS. Леля Маша винаги идва при всички.

Всички са свикнали. Но тази година съпругът ми, с когото направихме сватба през лятото, не разпозна достатъчно леля ми Маша. По щастлива случайност леля Маша не можеше да бъде на нашата сватба, защото по същото време имаше още една при друга племенница, където бяха поканени повече хора. Така че за леля ми изборът беше очевиден.

Но дългите новогодишни празници й позволиха да посети почти всички.

Подготвих Костя за тяхното познанство, доколкото можах. В бои тя описва различни истории за леля си, опитвайки се да докаже своето безразсъдство.

Денят Х дойде, както винаги, неочаквано. На първи януари, около 10 часа сутринта, телефонът иззвъня. Нямах съмнения, че именно тя пристигна. В крайна сметка дори на другите не би им хрумнало да се събудят по това време.

Бавно се плъзнах към вратата, вече усещайки как тя сега ще започне да ми се кара за неприличен вид, планина от немити съдове и конфети от бисквити на пода.

- Честита Нова година, младост!

Веселият глас на леля Маша започна да отеква из целия апартамент. Всичко мина по познат за мен сценарий, с изключение на един. Леля Маша все още не е подарила подаръка си. Обикновено винаги беше и тази изненада. Когато Костя със сънливи очи напусна спалнята, той бързо се отрезви от дейността на леля ми. Тя го засипа с въпроси от рода на „Откога се запознахте?“, „Сигурни ли сте, че сте се опознали достатъчно добре“ и т.н. Изглеждаше странно, като се има предвид, че сме женени.

Тогава леля Маша каза:

- Имам подарък за теб. Ще го оставя в кутия в коридора, просто ще го отворя веднага щом изляза. Време е да тичам, тъй като все още искам да се отбия, за да видя Даяна. И ето още нещо. Ще взема този подарък от вас само при едно условие, когато в къщата ви прозвучи детски смях.

След тази фраза, преди да се опомним, тя си тръгна. Стояхме в недоумение няколко минути и след това се втурнахме да разопаковаме кутията. За наша изненада имаше кученце хъски. Осъзнавайки колко много проблеми сега са допълнително оформени, ние искахме да се доберем до детето възможно най-бързо. О, тази леля вече!

Интересни статии...