Веднъж в навечерието на Богоявление - любовна история на Нова година

Вера не вярваше в гадаенето. Приятелите й я убедиха да се присъедини към коледното гадателско парти. Решихме да се срещнем с Олга, която живееше в съседна къща. Вера реши, че ако й омръзне напълно, бързо ще си тръгне под някакъв предлог.

Отначало всичко вървеше добре, защото разказваха как кой е прекарал Нова година, обсъждали са връзки с влюбени, ако има такива.

Тогава светлината в стаята беше изключена, като останаха само запалените свещи. Започнахме с гадаене с восък. Опитвайки се да намерят нещо реалистично във фигурите им, всички дълго се смееха. Тогава Олга си спомни старите гадания за сгодените си. За това е взет магически кръг, по който, както се предполага, стрелката трябва да се движи под въздействието на общата енергия. Момичетата решиха, че трябва да започнат с Вера, защото тя дори нямаше постоянно гадже. В началото вълшебната стрела стоеше вкоренена на място. Тогава Олга прочете някакъв странен текст и стрелката започна да се движи. Вярно е, че фразата, която тя издава, беше неразбираема и дори страшна: „Болен крак“. Всички момичета мислеха, че Вера се омъжва за куц мъж, което веднага създава меланхолично настроение. Съревновавайки се една с друга, приятелките започнаха да успокояват Вера, изграждайки свои собствени версии за това какво може да означава. Това беше неприятно за Вера. Ядосана на своите състрадателни приятели, Вера каза:

- Аз отивам вкъщи.

Без обяснение станах, облякох се и излязох на улицата. Зимният вечерен пейзаж повдигна малко настроението. Снегът беше красиво сребрист, допълнително украсен с конфети от фойерверки и фойерверки. Възхитена от всичко това, тя направи първата крачка и се строполи на хлъзгавата веранда. Адската болка в крака й накара Вера да изкрещи по целия двор. „Значи за това предупреждаваше гадателството!“ - помисли си Вера и започна да оглежда крака си. Съдейки по усещанията, очевидно е имало фрактура. Тогава красив младеж на около 30 години изтича до Вера.

- Момиче! Добре ли си?

- Всъщност не - отговори Вера.

Той избягал някъде, върнал се с две дъски, които закачил на болния си крак и завързал с очевидно скъпия си марков шал.

- Просто не си движиш крака, нали?

Вера кимна. Няколко секунди по-късно той вече караше Вера до болницата с джипа си. Оказа се, че Николай, както са наричали спасителя, е бил самият хирург, който току-що се е върнал от смяна, но е бил принуден да се върне в болницата си с пациент.

Мазилката, приложена върху Вера през този ден, сега се съхранява като семейно наследство. "Болен крак" - така Вера, на моменти, по маниера на индианците, нарича съпруга си Николай, който й е дал не само здраве, но и безгранично щастие.

Интересни статии...