Споделихме портокал - новогодишна история за две сестри

Със сестра ми имаме разлика само от 2 години. Ясно е, че в такава ситуация винаги е имало конкуренция за всичко на света. Веднъж родителите ми, когато бяхме тийнейджъри, си купиха обиколка в Египет, за да отпразнуват Нова година. Аз и сестра ми Олга бяхме невероятно щастливи. Не защото мама и татко си прекарват страхотно. На първо място, бяхме доволни от възможността да бъдем сами и да отпразнуваме празника така, както искаме.

Започнахме да чертаем планове и да мислим кого да поканим. Ключовата грешка беше, че всеки от нас го направи безшумно. В резултат на това планът за Нова година имаше чисто индивидуален характер.

Разбрахме го на 31 декември. Сестрата започна да украсява масата. Бях възмутен от това, защото с моите приятели щяхме да направим парти на възглавниците и подът трябваше да е свободен за храна и напитки.

Родителите закупиха храна за нас предварително, за да сме сигурни, че не губим пари за всякакви глупости. Но те не знаеха, че ще поканим приятели у нас, затова купихме всичко с дарени средства за новогодишните празници.

Приятелите ми и приятелите на сестра ми започнаха да се приближават. В резултат на това те видяха глупава картина, когато със сестра ми пренесохме купа с плодове, салати от една стая в друга. Отначало тайно. После с огорчени лица. Новата година може да бъде катастрофа. Един от приятелите на сестра ми дори си тръгна с фраза за сбогом:

„Нова година е много добър празник, но явно не е в това семейство!“

За съжаление това не спря мен и сестра ми. Не е известно как ще се развият събитията по-нататък. Изведнъж приятелят ми Олег хвана и двамата за ръка, заведе ни до обърканите гости и каза:

- Момчета! Имаме свободен апартамент, много храна и много общи интереси. Да се запознаем и да отпразнуваме празника заедно!

Със сестра ми се спогледахме. Никой от нас не е очаквал подобен обрат.

Всичко се оказа много добре. Сега си спомняме със смях за нашите преходи със салати от една стая в друга пред изумената публика. Тази Нова година Олег погледна на сестра ми по различен начин. Излизат от три години. Да видим дали историята на семейството им е започнала тази Нова година?

Интересни статии...