Новогодишна любовна история - съдбоносно такси

Джулия отиде да го види, за да отпразнува Нова година. Първата им Нова година щеше да бъде специална. И тя се подготви за него: купи си рокля и красиво бельо, направи стилен маникюр с бели снежинки и му подготви подарък. Артьом беше за нея принц от приказка: внимателен, мил, интелигентен, нежен, красив. Тя очакваше, че на този вълшебен празник той ще каже заветните думи.

Юлия и Артем се разбраха, че ще се срещнат в апартамента, който той ще вземе назаем от приятеля си за празниците. От него - подготовката на масата и апартамента. Джулия трябваше да пристигне красива и умна в 21 часа.

В 20.50 Джулия седеше в такси по време на парада и се отправяше към своя любим. Сред потока от новогодишни sms-та се разнесе телефонното обаждане на Артьом. Гласът му веднага се стори на Юлия необичаен. И този глас започна да издава такъв, че Джулия дори не можеше да си представи:

„Юлия, съжалявам, тук е случаят. Като цяло не идвате. Няма да празнуваме Нова година заедно. Размислих. Като цяло си мислех, че ще е по-добре да започнем следващата година от нулата. Съжалявам! Поздрави за празника! ".

Момичето мълчаливо слушаше всички прощални звукови сигнали. Още две минути тя седеше като статуя. Веселият таксиметров шофьор се опитваше да разбере кой и какво толкова я е изненадал. И тогава от нея бликнаха сълзи. Освен това беше толкова неочаквано, че воланът на водача дори се дръпна. Осъзна, че трябва да спре. Джулия изтърси пред непознат всичко, което току-що й се беше случило. Таксиметровият шофьор я погледна със сини очи и избърса сълзите й с хартиени салфетки, които се стичаха в безкраен поток. "Не знам какво да правя сега!" - каза Джулия. Андрей, така се казваше таксиметровият шофьор, сякаш нищо не се беше казало:

- Ела с мен. Цяла нощ ще имам много поръчки! Имам шампанско! Ще бъде забавно обещавам!

Беше наистина забавно. Те носеха шумна група млади момчета в костюми на Дядо Коледа, а след това влюбени, които безкрайно се целуваха под общия новогодишен шум, семейство, което се отправяше към свекърва си със салатата си Оливие. В 4 часа сутринта Андрей, налейки още една чаша шампанско за Джулия, каза:

"Намерих те! Ти си мой".

От 4 години те пътуват заедно като таксиметрови шофьори всяка новогодишна нощ. Андрей напусна таксиметровите шофьори и откри собствена служба за малки автомобили, но те решиха да празнуват този празник винаги по този начин. Затова той взима кола от приятелите си и заедно със съпругата си Юлия кара такси из града през нощта. Джулия е много благодарна на съдбата за съпруга си. Под камбанките всеки път тя си пожелава само едно: Андрей винаги да я обича!

Интересни статии...