Шест добри причини да не обичате Нова година

Докато всички дрънкат за вълшебната атмосфера, декорират прозорци с червени и зелени декорации и купуват купища подаръци, по-скоро ще зачеркнете Нова година напълно извън календара. По-долу има шест основни причини, поради които е нормално да не харесвате Нова година.

1. Тонове ненужен боклук

Ако се интересувате дори малко от околната среда и имате поне елементарна чувствителност към околната среда, определено трябва да мразите Нова година, защото те генерират тонове ненужни отпадъци. Според EPA през Нова година се генерират около един милион тона отпадъци.

2. Ужасни новогодишни хитове

Разбира се, няколко новогодишни хитове са успешни и могат да бъдат чути по-често от веднъж годишно. Но това е малък процент, който няма значение. Повечето сладки новогодишни песни са толкова отчаяни, че всичките ви култивирани клетки отмират. И, ако си спомняте и коледните песни, вашият културен шок само ще се умножи.

3. Ярост за пазаруване

Посещението на който и да е търговски център преди Нова година се превръща в открита борба за оцеляване. Преди да можете да стигнете до супермаркета за десет кифли, мляко и яйца, трябва да преминете през няколко нива на ожесточени битки с агресивни клиенти. Да не говорим за финансова атака срещу портфейла ви. Просто купувате куп неща, от които всъщност вашите близки всъщност няма да имат нужда, харчите много повече пари за тях, отколкото можете да си позволите, и дори не ви интересува дали те се използват от тях, защото сте в състояние да еуфория от факта, че всичко е назад.

4. Новогодишната лудост започва по-рано всяка година

Струва ви се, че щом приключат летните празници, искрящите декорации и мигащите гирлянди започват неусетно да проникват през прозорците на търговските центрове. И преди да осъзнаете, че много преди деня, когато се появи поне някакво подобие на зимата, всичко мига, свети и флуоресцира в опит да ви убеди, че Нова година е точно зад ъгъла. Въпреки че всъщност все още е далеч отвъд хоризонта …

5. Атакувайте върху психичното си здраве

Широко известно е, че пикът на депресия и самоубийство бързо нараства по време на новогодишните празници. Имайки предвид комбинацията от семейни посещения, новогодишен стрес, постоянно движение, купища мазна храна и финансова тежест, не е изненадващо, че толкова много хора оцеляват …

6. Новогодишно меню

Ако се грижите за това как изглеждате и колко гънки имате около кръста си, Нова година трябва да ви се стори адски на земята. Куп сладкиши, практически приготвени, от тяхната захар и мазнини, обилно меню и продължаване на лакомията могат да поставят лопатките и опитни фитнес фенове. Да не говорим за всички нас.

Напишете в коментарите: защо не харесвате Нова година?

Интересни статии...