Новогодишни книги за възрастни - ТОП-10 за четене през зимните вечери

Новогодишните книги за възрастни напомнят за детето в нас, за ценността на семейството и приятелството, мотивацията, която толкова често липсва, възможността да видим ежедневието от необичайна перспектива. Често си даваме обещания да започнем нов живот, започвайки от понеделник или следващия месец. Идеята е добра, желанието е налице, остава последната стъпка - действие. Но често всички 52 седмици, както и 12 месеца, намеренията остават неосъществени. Може би просто се нуждаете от почивка? Позволете си да се отпуснете и да прекарате студените декемврийски вечери с увлекателно четене - положително упражнение за ума.

И така, добре дошли в новогодишната библиотека!

Мари Кондо "Вълшебно почистване"

Генералното почистване за Нова година отнема много време, усилия, а понякога е просто депресиращо? Направете го по метода на KonMari, описан в тази книга. Освободеното от боклук пространство ще хармонизира чудесно живота ви и ще засегне области, които на пръв поглед нямат нищо общо с чистотата и реда. Уникалната авторска техника вече е помогнала на много хора.

Юлия Сахаровская "Къде отиват парите?"

Писнало ви е да живеете от заплата до заплата, независимо колко печелите, все още няма достатъчно пари, не знаете как да създадете „възглавница за безопасност“ и къде да ги инвестирате разумно? Нова година е най-доброто време да решите финансовия въпрос във ваша полза. Книгата ще ви научи да живеете, без да си отказвате малки радости и винаги да разполагате с точната сума за това, което наистина ви е нужно или наистина искате, но това беше недопустим лукс.

Тимъти Ферис "Как да работим 4 часа седмично"

Дори работата, която обичате, не може да замести целия свят. Какво можем да кажем за този, който просто осигурява средства за препитание, но в замяна отнема цялото свободно време и енергия? Мечтите за пътуване, свободен график, достойни доходи могат да се сбъднат. Овладейте нова философия, позволете си да станете свободни и независими, като използвате готово ръководство за действие.

Тимур Гагин, Алексей Келин "Книгата на постигащия"

Късметът като начин на живот или тежкото положение на губещия - кое избирате? Ако сте готови да се откажете от оплакванията за разстройството в личния си живот, безинтересна работа, липса на пари, домакински любопитни факти и да развиете нова система от навици, нагласи, умения - добре дошли в света на успешните и щастливи хора. Прочетете забавна книга със здравословна доза ирония и цинизъм, научете се да мислите нестандартно и да придобиете вкус към живота.

Естер и Джери Хикс "Законът за привличането"

Защо някои хора живеят за собствено удоволствие, докато други влачат нещастно съществуване? Отговорът е прост - ние сами създаваме заобикалящата реалност. Отрицателните мисли пораждат проблеми, радостните и свободни мисли отварят просто безпрецедентни възможности. Законът за привличането работи независимо дали ни харесва или не. Как да се научите да побеждавате страховете, да получите това, към което се стремите, да бъдете щастливи тук и сега - всички съвети в книгата.

Даниел Лапорт "Живей с чувство"

Мечтите и плановете, на които не е съдено да се сбъднат в най-добрия случай оставят леко чувство на досада, а в най-лошия - потъват в депресия. Понякога, стигнали до целта, с изненада откриваме, че всъщност не сме искали, съжаляваме за изразходваното време, усилия, пари. Как да разберете от какво наистина се нуждаете и да спрете да се разпилявате по малките неща? Daniela Laporte не предлага лесни решения. Тя ви учи да мечтаете правилно, да си поставяте цели, да не се оправдавате, а да действате.

Nigell Latta "Преди детето ви да ви побърка"

Нова година книга за родителството или ръководство за невнимателни родители? Всъщност нито едното, нито другото. Това не е набор от общи истини, морал и правила.Авторът с хумор разказва как да не полудеете с любимото си, неприятно потомство, да не им позволите да посегнат на родителското его, което между другото има право да съществува. И ако вече сте изпитали всички „прелести“ на пубертета, прочетете „Докато тийнейджърът ви не побърка“.

Пауло Коелю "Алхимик"

Повечето от нашите страхове не са нищо повече от илюзия. Никога не им е съдено да се сбъднат, но отсичането на крилете им, лишаването им от мечти, блокирането на каналите на радостта и потапянето им в бездната на съмненията е винаги добре дошло. Вселената е безгранична, всеки може да използва нейното богатство, трябва само да иска. Притчата на Коелю, че страхът от промяна не е най-добрият избор. Напълно възможно е зад вратите на неудобната, но безопасна мивка да ви очаква друг живот.

Джоан Харис "Blackberry Wine"

Искате ли да се потопите в магия, без да чакате новогодишната нощ? Прочетете за прекрасно вино, пътешествие в миналото или навътре, за истината и лъжите, за приятелството и любовта с щастлив край. Възрастните също се нуждаят от приказки. Забравете за студената зима, потопете се в топлата атмосфера на малък френски град, усетете аромата на лозата. Детективска история, мистика, „вкусни“ описания - в този роман има много интересни неща.

Фани Флаг "Коледа и червеният кардинал"

Lost Creek е странно място. Главният герой ще отпразнува там последната си Коледа. Разочароващата диагноза на лекарите слага край на живота му. Но може ли да има Коледа без чудеса? И животът в Lost Creek не е толкова премерен. Събитията се извиват по невероятен начин, променяйки съдбата на всички герои в разказа. Ако искате коледна приказка, прочетете и се насладете. Тази книга е за любителите на лекото четене.

Ето подборка от новогодишни книги. Достатъчно, за да отделите времето преди любимия си празник? И ако нямате време, предстои дълга ваканция. Приятно четене!

Интересни статии...