Направи си сам коледни играчки - 50 ярки идеи за снимки 2022

Нова година и зеленото дърво за красота са неразделни понятия. Време е да прегледате и актуализирате запасите си от играчки. Предлагаме да не бягате до магазина, а да се включите в очарователния процес на създаване на декорации и декорации за коледни елхи със собствените си ръце. Материалът може да се намери във всеки дом - това са стари лъскави списания, вестници, опаковане на подаръци, неизискани мъниста, парчета плат, козина и филц. И също така ще се използва това, което може да се събира на разходка - жълъди, шишарки, красиви клонки и дори птичи пера. Въоръжени с лепило, ножици и собствено въображение, можете да правите уникални ръчно изработени неща, зарадвайте семейството си, изненадайте семейството и приятелите си.

Нов живот на стари коледни топки

В кутията, в която се съхраняват украсите за елхата, вероятно ще има топки, които са загубили предишната си привлекателност или просто им е скучно. Прекарайте няколко вечери с хубави занаяти и ги декорирайте по нов начин. Предложените идеи не са строг новогодишен майсторски клас, където трябва стриктно да изпълнявате определени действия, а само съвети за генериране на собствени творчески способности.

Вземете стари неподходящи топки, заготовки от пяна, всякакви кръгли предмети, изгорени крушки и започнете. Възможни опции:

  • обвийте с парченца плат,
  • поставете с мъниста или лъскав шнур,
  • боя с акрили,
  • нарисувайте абстрактни шарки със златен или сребърен маркер,
  • напълнете прозрачни топки с бутони или други малки предмети,
  • увийте с многоцветни конци.

Използвайки ярка прежда, можете да направите забавни помпони, коледна звезда или малко коледно дърво.

Просто попълнете малки карамфили по желания контур, накиснете конеца в нишесте или лепило, навийте и оставете да изсъхне - декорацията е готова.

Коледни елхи, гирлянди, шишарки и коледни бисквитки

Коледните елхи могат да бъдат направени от картон, филц, копчета с различни размери или от цветна хартия, навита в тръба. Обикновеният венец ще приеме формата на китайски фенери, ако поставите всеки елемент в кутия, която е сглобена съгласно дадените инструкции.

Всяко дете знае как да лепи хартиени гирлянди. Покрийте това просто парче с лъскава спрей боя и резултатът ще ви изуми.

По същия начин украсете конуси, жълъди, птичи пера, картонени звезди и други занаяти.

Вкусните играчки за меденки могат не само да бъдат окачени на коледно дърво, но и да се използват за създаване на картина на нощното небе на прозорец или лист хартия ватман. Рецептата за меденки е тук.

Изборът от снимки ще ви каже основната посока и нови идеи ще се родят сами. Просто не отлагайте всичко до последния момент, но оставете новогодишната приказка да оживее точно сега.

Интересни статии...