Коледно дърво от мъниста - стъпка по стъпка майсторски класове, схеми и идеи за снимки

Процесът на създаване на красиви неща със собствените си ръце носи много удоволствие. Особено приятно е да работите с мъниста. Многоцветните мъниста приличат на скъпоценни камъни, богата цветова палитра ви позволява да въплътите най-необикновените идеи. Мънистата са един от най-подходящите материали за създаване на новогодишни занаяти; опитайте се да направите красиви миниатюрни коледни елхи от многоцветни мъниста.

Коледна украса от мъниста

Следващият майсторски клас нагледно демонстрира как да сглобите коледно дърво от мъниста на етапи.

За занаяти ще ви трябва:

  • тънка тел;
  • зелени и златни мъниста;
  • мъниста за върха.

Снимката показва стъпка по стъпка процеса на създаване на играчка. Клоните и върхът се събират отделно. За да направите един клон на клон, трябва да нанижете 3 зелени мъниста, 2 златни и 3 зелени мъниста върху жицата. За горните клони са достатъчни три такива клона, долните са направени по-буйни. От клонките се формира дърво. Коледното дърво се оказва много красиво и елегантно. Златистият цвят на клоните може да бъде заменен със сребърен, за да се създаде ефект на замръзване.

Коледно дърво на пръчка за клечки за зъби изглежда необичайно. Една обикновена монета може да се превърне в пиедестал за нея. За да направите коледно дърво, залепете намазана клечка за зъби в плоско мънисто, залепете го на монета. Направете клонки, като следвате схемата и ги нанижете върху ствола на дървото. Отгоре залепете звезда под формата на къдрава мъниста върху щифт.

За да направите ключодържател с рибена кост на верига, ще ви трябва:

  • големи прозрачни зелени мъниста;
  • малки непрозрачни златни мъниста;
  • голямо прозрачно къдраво мънисто във формата на цвете;
  • сиво мънисто за основата;
  • тънка тел.

Съберете занаята според схемата, показана на снимката.

Обеци с рибена кост

Обеците за елха са необичайна украса, която ще създаде празнично настроение за вас и околните. Те могат да бъдат чудесен подарък за приятел или любима сестра. Аксесоари за обеци се продават в занаятчийските магазини. Там можете да закупите няколко ключалки, на които ще бъде прикрепена цялата конструкция. Снимката показва идеите за създаване на такива продукти. Можете да комбинирате цветове по ваша преценка.

За да създадете новогодишни занаяти, закупете ярки мъниста и не забравяйте за декора под формата на малки лъкове, направени от панделки, многоцветни къдрави мъниста, вериги и т.н.

Интересни статии...