Новогодишни играчки от филц - снимки, шарки, майсторски класове 2022

Занаятите от филц са меки и приятни на допир, лесно и интересно е да се работи с този материал. Детайлите могат да бъдат зашити на пишеща машина, ръчно или залепени.

Преди да започнете работа, подгответе:

  • парченца от цветен филц;
  • материал, който ще използвате като пълнител;
  • ножици;
  • лепило;
  • пайети;
  • мъниста;
  • игла;
  • конци;
  • картон;
  • тесни панделки за бримки.

За да направите такива сладки новогодишни играчки, ще трябва да подготвите модели от хартия или картон, да очертаете детайлите върху тях, да ги изрежете и внимателно да ги зашиете, както е на снимката.

Като пълнител можете да използвате ненужни остатъци от плат или пяна гума. Не забравяйте да пришиете тесни примки от панделки към играчките, за да могат лесно да бъдат закачени.

Мечката е пришита, както в предишната версия - според модела. Завържете шалчето му отделно с плетене на една кука или игли за плетене. Бродирайте муцуната с конци и зашийте пайети на гърба, които ще наподобяват снежинки.

Играчките под формата на новогодишни сладки са истински сладури! Моля, обърнете внимание, че в този случай декоративните елементи не са зашити, а залепени.

За да шиете филцова звезда, изрежете четен брой еднакви части, зашийте ги по двойки с подшит шев (снимка по-горе), оставяйки единия ръб. Напълнете с пълнител и зашийте напълно. Украсете коледните си играчки с мъниста.

За да направите такива красиви сърца със собствените си ръце, ще трябва да работите усилено. Първо, направете заготовка от картон под формата на сърца и отделно под формата на рисунки, които ще ги украсят. Вземете остри ножици, изрежете сърцата и орнамента (те трябва да бъдат в контрастни цветове). Внимателно зашийте на пишеща машина или залепете орнамента към сърцата, зашийте бримка.

Можете да правите занаяти без обем и без пълнител, като снежинки от филц на снимката. В този случай двата слоя материал могат просто да бъдат залепени или зашити заедно.

Майсторският клас по направата на камбана е разбираем дори за дете. Играчка е направена от няколко слоя филц, нарязани на ивици от 1 см, разрезът не е направен до края, отгоре трябва да има лента от плат, която е прикрепена към дантелената бримка. Такъв прост занаят е подходящ и за детска градина.

Техниката на изработване на ръкавици без пръсти е подобна на изработката на сърца, по-малки детайли са фиксирани върху основното платно, получава се един вид колаж.

Ще трябва да работите усилено с конусите. Изрежете няколко цветя от кафяви и шам фъстък. Те трябва да вървят като пирамида, т.е. нарязани в различни размери: по-големи и по-малки. Нанижете "цветята" върху конеца с пирамида, редуващи се цветове. Направете опашки от кафяв филц.

Филцовата рибена кост е направена от еднослоен материал по метода на апликацията.

Снежен човек се прави по същия принцип като бонбонени играчки.

Това бяха основните принципи на работа. А въображението и снимките ще подскажат нови идеи, въплътили които можете да се похвалите с най-елегантната елха и ексклузивни играчки от филц за Нова година.

Безплатни шарки за играчки от филц

Интересни статии...