Новогодишното рисуване за деца е интересна техника със сол!

Всички деца обичат да рисуват, този процес буквално ги потапя в медитативно състояние, те са готови с ентусиазъм да създават своите малки шедьоври. Защо не помогнете на детето си да създаде необичайна картина, използвайки интересна техника?

Вземете дебел лист хартия за акварелна живопис, залепете го равномерно по краищата с тиксо, това ще бъде рамка за бъдещата ви картина. От скъсаните ивици лента направете силуети на стволове и клони на дървета, залепете ги на хартия, залепете и силуета на месеца. Лентата може да се използва във всякакъв цвят, все пак трябва да я отлепите и да я изхвърлите.

Боядисвайте целия лист хартия с тъмно син акварел.

Докато боята все още не е имала време да изсъхне, поръсете листа с едра сол, „солете“ листа щедро. Когато картината изсъхне, солта трябва внимателно да се отърси или да се помете от листа със суха четка.

Извадете лентата, за да не повредите листа. Начертайте контурите на дърветата, за да дадете дефиниция на картината и детайли. Можете също да рисувате сенки от дървета или могили. Добавете бели снежинки с боя, ако искате.

Експериментирайте с тази техника, тя работи дори за 2-годишни, естествено с пълната помощ на възрастни. По подобен начин можете да изобразите морето или просто звездното небе. Между другото, подобен ефект може да се постигне, ако просто изпръскате малко вода на мокър фон, също така ще получите интересни и странни модели. Интересно е, че понякога солта, реагирайки с бои, дава нов нюанс, например, оказва се не бели петънца от "сняг", а розови. Но това изобщо не разваля картината, а я прави страхотна.

Преди да започнете занаята, проверете колко лесно лентата се отлепва от хартията. Може да се наложи да намерите други материали. Но не е важен резултатът, а забавният творчески процес на работа, така че оставете младия художник да му се наслади пълноценно.

Интересни статии...