Новогодишни желе и желе сладки, фото рецепти

В навечерието на Нова година искам да създам специална атмосфера и да се потопя в нея стремглаво. Ако искате магия във въздуха, обърнете внимание на всеки детайл предварително, дори ястията на масата трябва да са наситени с духа на Нова година. Такъв празничен деликатес може да бъде красиво желе, напомнящо на раирани новогодишни бонбони.

Приготвянето на ярък деликатес е много просто, важно е само да бъдете търпеливи да изчакате, докато всеки от слоевете се втвърди. Това желе ще бъде отлична украса за празничната трапеза и ще развесели гостите.

Състав:

  • вряща вода;
  • кондензирано мляко;
  • желатин;
  • сироп от сладко от малини без плодове;
  • бял ликьор - по желание;
  • купички и форми за сладкиши.

Готвене.

Разтворете желатина в гореща вода, добавете кондензирано мляко на вкус, за да се получи бяла течност, по желание може да се добави бял ликьор, всички съставки трябва да се смесят много добре, така че да няма желатинозни бучки.

Направете желе за червения слой: разтворете желатина във вряща вода, добавете малиновия сироп, разбъркайте добре.

Смажете формата с малко количество растително масло без мирис, отстранете излишъка със салфетка. Изсипете първия слой бяло желе, скрийте във фризера за 15-20 минути, извадете, изсипете следващия слой желе и отново скрийте купата във фризера, повторете, докато контейнерът се напълни.

Извадете замразената чиния от формата, като я обърнете върху плоска чиния. Можете да направите два варианта на ястието, единият от които ще бъде цяло парче, а другият под формата на сладкиши, които могат да се режат с помощта на формички за бисквитки. Формата трябва да бъде предварително загрята в гореща вода.

Можете допълнително да украсите коледното желе с бита сметана и листа от мента. Ликьорът може да се добавя както към бели, така и към червени слоеве, но този деликатес е по-подходящ за възрастни, отколкото за деца. За да разберете колко желатин трябва да добавите, внимателно проучете опаковката: тази информация е посочена от производителя на продукта.

Насладете се на вкусното желе и се забавлявайте в новогодишната нощ!

Интересни статии...