Обемни хартиени снежинки, схеми и майсторски клас

Обемна снежинка може да бъде чудесна алтернатива на декорациите за магазини. Освен това е много лесно за производство, просто трябва да вложите малко въображение. Предлагаме на вашето внимание майсторски клас за изработване на новогодишна украса със собствените си ръце.

За работа ще ви трябва:

  • Хартия;
  • Ножици;
  • Лепило, двустранно тиксо или пистолет за лепило.

По-добре е да използвате двустранен картон, за да създадете тази декорация. Нарежете го на тънки ивици с ширина 5-7 мм.

Вземете 8 ленти, 4 от които лежат на равна повърхност на същото разстояние.

Към тях добавете 4 хоризонтални ивици, започвайки от средата. Това се прави доста лесно, като се използва така нареченото тъкане. Не забравяйте да запечатате всичко с лепило. По този начин трябва да имате квадрат 5 * 5 в центъра. Опашките трябва да са около 4 см.

Следващият етап от производството е най-труден и се надяваме снимките да ви помогнат. Необходимо е да свържете страничните ленти на всеки ъгъл един към друг. Ще имате лента в центъра, те ще са необходими за закрепване на конструкцията.

За да завършите работата, ще ви трябват две еднакви части, създадени по този начин.

Поставете ги един върху друг, така че да получите осемлъчна звезда. Свържете опашките с лепило и отрежете излишното.

Това е всичко! Обемната снежинка е готова.

Ако такъв занаят се окаже твърде труден за вашето дете, опитайте да направите снежинка от солено тесто, определено ще ви хареса! :)

Може да има много опции за неговото производство. Нека да разгледаме още един от тях. Ако погледнете снимката, ще видите - всичко е много просто. Дори едно дете може да се справи с тази задача.

  1. Вземете хартия - лъскава, матова, бяла или цветна - по ваш избор и изрежете квадрат от нея. След това го сгънете по диагонал, за да образувате малък триъгълник.
  2. Получената форма отново сгънете наполовина. Правим две разрези отстрани на гънките, не достигайки края.
  3. Разширете и залепете централните зъби заедно.
  4. Тогава всичко е много просто, обръщаме продукта на другата страна и залепваме следващия ред заедно, след това го обръщаме отново и отново закрепваме зъбите. Това е всичко. Един лъч снежинка е готов. Сега просто трябва да повторите тази процедура няколко пъти и да закрепите лъчите заедно. Снежинката е готова.

Интересни статии...