Плетени на една кука снежинки - схеми, снимки и трикове

В навечерието на Нова година всички ръкоделички започват да създават празнична украса в дома си, така че нашият днешен майсторски клас ще бъде посветен на плетена на една кука снежинка. Това е оригинална и много "одухотворена" декорация за вашия празник, която ще зарадва не само децата, но и възрастните.

Снежинка плете за около 20-30 минути. Всичко зависи от вашите умения. Вземете конеца (за предпочитане тънък памук), закачете и се захващайте за работа. Схемите за плетене са представени по-долу, вземете ги за основа. Ако притежавате необходимите умения, можете да експериментирате, като създадете нов модел.

След като продуктът ви е готов, трябва да го нишестете, да му придадете твърдост. Тази тайна беше използвана от нашите баби, за да придаде на плетените салфетки желаната форма. Можете да използвате както специални спрейове, така и нишесте и дори захарен сироп. Ще използваме тайните на баба с вас.

Как да нишестете снежинка?

Вземете 2 супени лъжици в 1 чаша обикновена хранителна нишестена вода. Залейте го с малко вода, разбъркайте и след това добавете вряща вода на тънка струя при непрекъснато бъркане. Решението е готово, сега просто накиснете снежинката в него за известно време.

След това изстискайте и закрепете продукта на равна повърхност с щифтове. Изчакайте, докато изсъхне напълно.

Къде да използвам такава снежинка? - ти питаш. Има много опции.

  • Използвайте ги за украса на подаръци и новогодишни скрап карти. Ако е необходимо, можете да покриете продукта с блясък.
  • Използвайте като декорация за коледно дърво, за това трябва само да направите конска опашка - бримка.
  • Украсете интериора на вашия апартамент. Прикрепете плетени на една кука снежинки към завесите или закачете от тавана с връзки. Това ще създаде импровизиран снеговалеж във вашия дом.
  • Използвайте за украса на новогодишните карнавални костюми.

Може да има хиляди начини за използване на ажурни снежинки, най-важното е да използвате малко въображение и тогава вашият празник ще се превърне във вълшебно, приказно действие.

Интересни статии...