Новогодишен венец от мишура, майсторски клас със снимки

Празничната суматоха е най-приятната от всички неприятности. Още в началото на декември много започват да украсяват домовете си, това е особено вярно, ако в къщата има деца. В крайна сметка за тях Нова година не е просто празник, а магия. И за да зарадваме близките си, нека създадем новогодишен венец от мишура. Такъв занаят не само ще ви спести пари, но и ще ви достави много удоволствие, особено ако го правите с цялото семейство.

Ще имаш нужда:

  • Скоч;
  • картон;
  • спрей "сняг";
  • красив лък;
  • прозрачно лепило;
  • бяла акрилна боя;
  • малки изкуствени плодове;
  • малки подутини;
  • мишура (за предпочитане не много широка).

Изрежете от картона тънък кръг с необходимия диаметър. Той ще бъде основата на венеца, така че размерът му зависи само от вашите желания.

Увийте мишурата около картонената основа. След като закрепите единия край с лента, направете няколко кръга. Колкото по-великолепно се навива мишурата, толкова по-естествено ще изглежда занаятът. Няма нужда да измервате линиите по линийката, малко невнимание само ще добави чар към новогодишния венец.

Когато основата на вашия занаят е напълно готова, продължете с дизайна. Този артикул е особено обичан от децата. Нека детето ви бъде креативно.

Използвайте изкуствен сняг, който можете да намерите в занаятчийските магазини. Нанесете го с леко невнимателни движения върху иглите на венеца, сякаш току-що сте го внесли в къщата, а снегът, който е паднал върху венеца, все още не се е стопил. Тази техника много често се използва от ръкоделиците, тъй като изглежда красива и впечатляваща.

Внимателно фиксирайте изкуствените плодове, които сте приготвили върху венеца с лепило. Седем или шест парчета по периметъра ще бъдат напълно достатъчни. Не претоварвайте продукта с ненужни части, в противен случай рискувате да получите не това, което сте искали.

След това вземете конусите, не забравяйте, че те трябва да са с малки размери и нанесете бяла боя по краищата. Добавете искри върху снега, ако желаете.

Сега остава само да се закрепят всички неравности и лъкове на техните места. Експериментирайте, прикрепете декорации към венеца, ако резултатът ви подхожда, не се колебайте да вземете лепилото. Ако желаете, можете да добавите пайети и различни декорации към вашия занаят.

Това е всичко. Съгласете се, че венецът е доста лесен за направа. Сега просто трябва да го закачите на вратата или стената и да се насладите на новогодишното настроение.

Интересни статии...