Направи си сам венец на вратата, стъпка по стъпка майсторски клас

Нова година е красива маса, коледно дърво, подаръци, мирис на мандарини и, разбира се … снежинки. Предлагаме ви малък майсторски клас по изработване на необичаен новогодишен венец, който със сигурност ще ви заинтересува и приятно ще изненада гостите ви.

Ще имаш нужда:

 • Обръч от обръча.
 • Бял плътен плат.
 • Широка сатенена панделка.
 • Снежинки.
 • Прозрачно лепило.
 • Страз, блясък (по избор).

 1. Увийте обръча на обръча (можете да го замените с подобен кръг, например направен от няколко слоя дебела тел), внимателно увийте с бяла плътна кърпа. Това се прави съвсем просто с лепило. Опитайте се да правите всичко без излишни нередности и несъвършенства, така че основата да изглежда солидна. За тези, които обичат лъскавите неща, можете да покриете плата с фино разпръскване на блясък или да закупите подобен плат веднага.
 2. След това вземете снежинките, можете да ги намерите в занаятчийски магазин или в новогодишния отдел за играчки. Понякога се продават като украса за елхата и са доста евтини. Ако не ви се струват достатъчно празнични, добавете блясък със специална боя или лак за коса с детски блясък. Също така ги украсете с малки кристали, които ще добавят не само празнична блясък, но и допълнителен обем към снежинките. Със сигурност детето ви няма да има нищо против, особено ако му предложите да извърши тази процедура самостоятелно.
 3. Залепете внимателно снежинките върху рамката на венеца. Поставете ги в тесен кръг, като нанесете лепило не само върху основата, но и върху краищата на снежинките, като по този начин ги закрепите здраво заедно. Това е всичко. Сега трябва само да направите закопчалка от широка лента. Сгънете го наполовина, фиксирайте краищата с лепило на гърба на венеца.
 4. Изчакайте плавателният съд да изсъхне.

Полезен съвет:

 • Не забравяйте за цветовите схеми, ако сте избрали бели снежинки, можете да монтирате монтажа в синьо или червено. Украсете златни или сребърни снежинки с ярка бордова панделка.
 • Размерът също ще играе важна роля. Ето защо, когато купувате, опитайте се да отдадете предпочитание на малките снежинки.

Новогодишният венец е готов. Можете да го закачите на входната врата или на стената. Или можете да го представите на приятели или колеги от работата като хубав сувенир преди предстоящите празници. Повярвайте ми, не само децата, но и възрастните ще бъдат доволни от такъв подарък.

Интересни статии...