Направи си сам дантелена корона? Майсторски клас със снимка

Всяко малко момиченце мечтае да стане приказна принцеса от любимите си карикатури. И както всички знаете, в навечерието на Нова година се случват най-необикновените чудеса. Предлагаме ви малък майсторски клас за изработване на вълшебна корона от дантела. Скъпи майки, нека помогнем на дъщерите ни да се превърнат в истинска принцеса поне за един ден.

Ще имаш нужда:

 • Лист дебела хартия.
 • Дантела (лента с кръгли или фестонирани ръбове).
 • Бижута (кристали, бижутерия, мъниста, искри).
 • Прозрачно лепило.
 • Четка, ножица, игла.
 • АКРИЛНА боя.
 • Филм.

 1. Първо измерете дължината на короната си и маркирайте това разстояние върху дантела и хартия. Това е необходимо, за да бъде бъдещият аксесоар по размер, да не падне и да не е голям.
 2. Направете цилиндър с необходимия размер от дебела хартия. Закрепете го с лента или залепете краищата с лепило. Покрийте го внимателно с найлоново фолио. Това е необходимо, за да не се налага по време на по-нататъшна работа да почиствате дантелата от залепената за нея хартия.
 3. Първо, внимателно шийте дантелата в кръг, достатъчни са само няколко шева, след това нанесете лепилото на два слоя и внимателно го поставете върху хартиен цилиндър. Оставете време да изсъхне напълно.
 4. Ако искате да го накарате да блести, нанесете щедър слой блясък върху леко влажната корона. Доверете този артикул на дъщеря си, повярвайте ми, тя ще бъде много щастлива!
 5. Когато шапката на принцесата изсъхне напълно, внимателно я извадете от основата. Това е най-важният момент в създаването на аксесоар, превръщайки обикновената корона в кралска. Вземете подготвената боя и намажете короната с цвета, който ви харесва.
 6. Украсете го с мъниста, кристали и други декорации, подготвени предварително. Можете да създадете уникален модел или да изложите красиви цветя от "скъпоценни" камъни. Повярвайте ми, всяко момиче ще бъде зарадвано с такава богато украсена корона.

Такава декорация е подходяща не само за костюм на принцеса, но и за новогодишна снежинка или самата истинска Снежанка. Включете дъщеря си в процеса на създаване на аксесоар, повярвайте ми, това ще завладее детето не по-малко от игрите. Друга интересна идея е филцовата корона. Още по-лесно е да го направите, но се оказва - не по-малко красиво!

Интересни статии...